Cara Mendapatkan Pemberitahuan Bel Dering di Apple Watch

Bel Video Ring membolehkan anda melihat siapa yang mengetuk pintu anda, dari telefon anda. Ini membawa kemudahan, keselamatan, dan akses video kekal ke apa sahaja yang berlaku di hadapan pintu depan anda.

Cara Mendapatkan Pemberitahuan Bel Dering di Apple Watch

Semuanya semudah mengeluarkan telefon dari saku anda dan menjalankan aplikasi khusus untuk melihat apa yang sedang berlaku. Walau bagaimanapun, pengenalan Apple Watch telah menjadikan kehidupan banyak pengguna iPhone lebih mudah. Tetapi, sejauh mana ia berfungsi dengan aplikasi Ring Doorbell?

Dalam artikel ini kita akan membincangkan keserasian Ring Doorbell dengan Apple Watch.

Cara Mendapatkan Pemberitahuan Dering di Apple Watch

Walaupun iPhone menjadikannya sangat mudah untuk mengubah pemberitahuan anda, Apple Watch menyulitkan segalanya. Walaupun App Store memang memiliki aplikasi Ring Doorbell untuk ponselnya, App Store tidak memiliki aplikasi khusus untuk Apple Watch. Tetapi, itu tidak bermakna anda tidak dapat menerima pemberitahuan Ring Doorbell di jam tangan anda. Di bahagian ini, kami akan memandu anda melalui semua langkah untuk mengaktifkan pemberitahuan ini.

Hidupkan Pemberitahuan Dering di Tetapan iPhone

Untuk mengaktifkan pemberitahuan di Apple Watch anda, anda harus memulakannya dengan menggunakan iPhone anda. Ikuti langkah-langkah ini terlebih dahulu:

  1. Muat turun aplikasi Ring Doorbell dari App Store.
  2. Log masuk ke aplikasi dan ketik ‘Izinkan’ dalam pop timbul Pemberitahuan. Catatan: Sekiranya anda terlepas pop timbul ini, anda boleh mengaktifkan pemberitahuan menggunakan jalan ini: Tetapan> Pemberitahuan> Dering> Benarkan Pemberitahuan.

Hidupkan Pemberitahuan di Aplikasi Apple Watch

Seterusnya, kami akan memastikan bahawa Apple Watch anda menerima pemberitahuan yang sama dengan iPhone anda. Ini caranya:

  1. Dengan menggunakan iPhone anda, buka Aplikasi Apple Watch. Catatan: Sekiranya anda menghadapi masalah untuk mencari aplikasi Apple Watch anda, anda boleh menggesek ke kiri ke iPhone dan ketik ‘Apple Watch’ ke menu carian di bahagian atas.
  2. Ketuk aplikasi Apple Watch kemudian ketik ‘Notifikasi’.

  3. Tatal ke bawah ke ‘Dering’ dan pastikan suis pemberitahuan dihidupkan (akan berwarna hijau).

Itu sahaja yang ada! Kami telah memasukkan lebih banyak maklumat mengenai Ring Doorbell dan Apple Watch di bawah.

Bolehkah Ia Membuat Video?

Apple Watch membolehkan penggunanya menonton video. Untuk memainkan video yang seseorang hantar kepada anda, anda hanya perlu mengetuknya. Tetapi, bolehkah anda mengakses rakaman video langsung dari Ring Video Doorbell anda? Tidak, anda tidak boleh. Apple Watch anda tidak dapat menyediakan kandungan video langsung. Sekurang-kurangnya tidak buat masa ini.

Namun, ia dapat menunjukkan video yang tersimpan dalam memori iPhone anda. Bukan dengan mengakses aplikasi Foto secara langsung. Jelas, Apple Watch tidak menampilkan pilihan ini, tetapi penyelesaiannya memang ada.

Anda boleh mengakses mesej yang disimpan di iPhone dengan Apple Watch anda. Ini bermaksud bahawa anda benar-benar dapat mengirim video yang telah anda rakam kepada diri sendiri - cukup ketik "Saya" di bahagian "Kepada:" ketika memulakan pesan baru. Ini akan membolehkan anda memainkan video di Apple Watch anda.

Anda mungkin tertanya-tanya apa kaitannya dengan Ring Video Doorbell. Walaupun anda tidak dapat melihat rakaman langsung yang disertakan aplikasi Ring ke telefon anda, aplikasi tersebut dilengkapi dengan pilihan rakaman. Oleh itu, secara teknikalnya, anda boleh merakam video, menghantarnya sendiri kepada anda melalui mesej, dan kemudian melihatnya di Apple Watch kemudian. Ini bukan penyelesaian yang ideal, tetapi sedekat mungkin anda dapat melihat rakaman Bel Video Ring langsung di jam pintar anda di masa hadapan.

dapatkan pemberitahuan loceng pintu di jam tangan epal

Penyelesaian Masalah Pemberitahuan Dering

Mengikuti langkah-langkah di atas, anda mesti terus maju. Tetapi apa yang boleh anda lakukan jika anda masih tidak mendapat pemberitahuan? Di bahagian ini, kami akan memandu anda melalui beberapa langkah penyelesaian masalah asas agar semuanya berfungsi dengan baik.

Setiap kali seseorang membunyikan Ring Ring Video di pintu anda, anda akan mendapat pemberitahuan di telefon anda. Secara lalai, ini juga akan menghantar pemberitahuan ke Apple Watch anda. Selain itu, aplikasi menghantar pemberitahuan ketika ada pergerakan di daerah tertentu yang telah Anda pilih, jadi Anda juga akan diberitahu tentang hal itu.

Semua pemberitahuan yang anda dapatkan di iPhone anda harus dicerminkan di Apple Watch. Namun, anda harus memberikan cek ini, agar selamat. Untuk mengakses tetapan pemberitahuan global di iPhone, pergi ke Tetapan, kemudian cari Pemberitahuan dan ketiknya. Ini akan menunjukkan senarai semua aplikasi yang dipasang pada peranti anda. Navigasi ke aplikasi Ring dan ketuk. Dari menu ini, anda boleh menyesuaikan tetapan anda.

cincin

Seterusnya, periksa bahawa pemberitahuan dihidupkan dalam aplikasi Ring Doorbell. Untuk melakukannya, ketik ‘Peranti’ di menu di sebelah kiri aplikasi. Kemudian, pastikan ‘Dering Ring’ dan ‘Motion Alerts’ dihidupkan (suis akan berwarna biru).

Dengan mengandaikan semua pemberitahuan dihidupkan, anda juga ingin memastikan bahawa peranti Ring anda disambungkan ke WiFi dan WiFi anda berfungsi dengan baik.

Terakhir, anda mungkin perlu mengemas kini Apple Watch, iPhone atau kedua-duanya. Sistem operasi yang ketinggalan zaman boleh menjadi punca gangguan teknikal termasuk yang melibatkan pemberitahuan dan penyambungan.

Kelemahan

Masalah utama dengan sistem Ring Video Doorbell ialah ia tidak mempunyai aplikasi khusus untuk Apple Watch. Ini bukan hanya bermaksud bahawa anda tidak dapat memperoleh akses video ke rakaman video Ring Doorbell secara langsung, tetapi juga pemberitahuan tidak akan menerangkan tentang apa yang anda perhatikan. Anda hanya akan mengetahui bahawa anda telah menerima pemberitahuan di telefon anda.

Ini bermaksud bahawa anda akan mengetahui Ring Doorbell anda dicetuskan, tetapi anda perlu menggunakan iPhone anda untuk mengetahui sebabnya. Malangnya, syarikat itu tidak memberi kami maklumat terkini mengenai bila Ring Doorbell akan menawarkan lebih banyak fungsi di Apple Watch.

Soalan Lazim

Kami mendapat banyak soalan mengenai Apple Watch dan Ring Doorbell. Kami telah memasukkan bahagian ini untuk menjawab lebih banyak soalan anda.

Bolehkah saya menjawab Ring Doorbell dengan Apple Watch saya?

Malangnya tidak. Satu-satunya cara untuk menjawab bel pintu anda adalah dengan aplikasi Ring. Oleh kerana aplikasi ini tidak tersedia di watchOS, anda tidak boleh menggunakan ciri ini.

Saya menerima gambar pratonton di Apple Watch saya, tetapi sekarang sudah hilang. Apa yang berlaku?

Walaupun Ring belum mengeluarkan kata rasmi mengenai topik ini, terdapat banyak forum dalam talian dan aduan pelanggan mengenai ciri sementara. Sayangnya, ia dikeluarkan dengan kemas kini aplikasi dan tidak ada kata-kata sama ada ia akan kembali sebagai ciri standard yang tersedia untuk setiap pengguna Apple Watch.

Utamakan keselamatan

Walaupun terdapat kelemahan, aplikasi Ring berfungsi dengan peranti iOS dengan lancar. Dan, jujur, anda mungkin membawa telefon anda ke mana-mana sahaja. Yang anda perlukan hanyalah pemberitahuan untuk mengingatkan anda untuk mengeluarkan telefon dari poket anda dan bertindak balas. Pilihan video Apple Watch pasti bagus tetapi, seperti sekarang, ia masih belum tersedia.

Adakah anda pernah menggunakan Ring Video Doorbell? Apa yang anda suka mengenainya? Apa yang anda rasa kekurangannya? Beritahu semua orang dalam komen.