RM Mobile Satu ulasan

£ 578 Harga semasa dikaji

Mobile One RM direka khas untuk sekolah. Tuntutan syarikat bahawa ia membawa "kompak ke dalam kelas" mungkin boleh diperdebatkan dengan komputer riba yang lebih langsing dalam ujian, tetapi casis keluli yang diperkuat, skrin yang diperkuat dan papan kekunci yang tahan percikan pastinya menjadikannya pesaing yang kuat. Ini telah diuji dengan standard ketenteraan, yang bermaksud ia harus selamat walaupun di zon perang di bilik darjah rata-rata.

RM Mobile Satu ulasan

Dengan pembinaan plastik perak dan hitamnya, Mobile One tidak begitu menawan, tetapi ketika menggunakan fitur yang sesuai dengan sekolah, ia dilengkapi dengan papan kekunci, dengan papan kekunci yang dapat diganti pengguna dan pilihan sambungan 3G untuk digunakan dalam perjalanan lapangan. Mesin yang dibekalkan untuk ujian termasuk panel solar yang boleh dilepas juga.

Tetapi semua ini menjadikan Mobile One sebagai mesin besar: 1.5in pada titik paling tebal, dan beratnya 3.3kg. Ia lebih merupakan penggantian desktop daripada komputer yang benar-benar mudah alih, namun ia tidak mempunyai prestasi yang mungkin disarankan. Walaupun spesifikasi dapat disesuaikan untuk memenuhi keperluan sekolah, unit tinjauan kami dilengkapi dengan pemproses Pentium P6900 1.86GHz dan RAM 1GB yang menyedihkan. Tidak menghairankan, rasanya tidak terlalu sprit, mencetak 0,33 di Pro PC tanda aras.

RM Mudah Alih Satu

Skrin 15.6in berjalan pada resolusi 1,366 x 768, yang terasa rendah untuk komputer riba dengan saiz ini, dan sementara gambarnya cukup terang, warna kurang menumbuk dan kontras. Papan kekunci dan pad jejak juga berkualiti rendah. Pad jejak kecil dengan butang klik, dan keduanya menggunakan plastik yang agak murah - tetapi mereka merasa cukup kuat untuk menggunakan banyak.

The Mobile One menyertakan bateri lithium-ion lapan sel yang dituntut oleh RM sehingga penggunaan selama tujuh jam, walaupun dalam ujian kami, ia hanya berjaya selama 5 jam 41 minit.

Secara keseluruhan, RM Mobile One tidak menawarkan prestasi, ergonomi atau nilai yang hebat, dan kami mengesyorkan peningkatan spesifikasi jika anda memilih untuk membeli. Sama sahaja, akan ada beberapa sekolah yang akan merasakan daya tahannya yang menarik.

Spesifikasi fizikal

Dimensi 365 x 273 x 38.2mm (WDH)
Berat 3.300kg

Pemproses dan ingatan

Pemproses Intel Pentium P6900
Kapasiti RAM 1.00GB
Jenis memori DDR3

Skrin dan video

Saiz skrin 15.6in
Skrin resolusi melintang 1,366
Skrin resolusi menegak 768
Resolusi 1366 x 768
Chipset grafik Grafik Intel HD 3000

Pemacu

Harga bateri ganti termasuk PPN £0