Cara Menukar Warna Sembang di Roblox

Di platform seperti Roblox, di mana anda dapat membina seluruh dunia permainan dan meneroka begitu banyak idea kreatif, mengubah warna sembang mungkin kelihatan seperti penyesuaian kecil. Namun, jika sesuatu yang sering menarik perhatian anda, perkara kecil boleh mengganggu. Jangan bimbang, kami telah melindungi anda.

Ikuti perkembangan dan kami akan menunjukkan cara menukar warna sembang di Roblox. Jawapannya mungkin lebih rumit daripada yang disangka!

Yang Mahal: Penukaran Nama

Warna sembang anda terikat secara langsung dengan nama pengguna anda. Halaman sokongan Roblox rasmi mempunyai penjelasan dua ayat yang mudah untuk sesiapa sahaja yang ingin menukar warna nama pengguna mereka:

Sokongan Roblox

Dengan kata lain, anda tidak boleh menukar warna untuk nama pengguna yang ada. Tetapi anda selalu boleh menukar nama pengguna itu sendiri. Oleh kerana warnanya ditetapkan secara rawak ke setiap nama pengguna baru, warnanya juga harus baru.

Menukar nama anda di Roblox sebenarnya tidak semestinya murah. Harganya 1,000 robux (RBX), sekitar $ 10. Itu sendiri, itu tidak terlalu banyak, tetapi anda akan dimaafkan kerana tidak mahu membayar jumlah itu hanya untuk menukar nama - dan mungkin warna -.

Mengapa ‘mungkin’? Kerana jika anda tidak biasa dengan algoritma, ada kemungkinan ini tidak akan berjaya. Walaupun begitu, tidak ada jaminan anda akan mendapat warna yang anda suka. Jangan takut! Setelah kami meneliti beberapa pilihan lain, kami akan menerangkan secara terperinci apa yang berlaku di bawahnya untuk membantu anda memahami skrip dengan lebih baik.

The EZ One: Skrip Salin-Tampal

Anda boleh menggunakan skrip permainan solo anda untuk membuat perubahan dalam permainan biasa. Begini caranya:

  1. Dalam Mod Solo, gunakan Penjelajah untuk menyalin semua skrip dari perkhidmatan Sembang.
  2. Tukar ke mod biasa dan tampal skrip di tempat yang sama.
  3. Buka skrip "ExtraDataInitializer"
  4. Di bawah Pemain, tambahkan ID pengguna dan ChatColor anda.

Ini adalah kaedah yang berkesan untuk menukar warna sembang anda, tetapi mungkin tidak berfungsi di luar permainan anda sendiri!

The Hardcore One: Penyuntingan Skrip

Dalam video mereka, YouTuber ICYFLAG memberikan arahan terperinci untuk mengedit skrip sembang untuk menukar warna, sementara pengulas Adam Jeanes membuat panduan bertulis mengenai proses tersebut. Kaedah ini melibatkan penulisan skrip sebenar, tetapi jangan terintimidasi dengan itu! Ikuti langkah mudah ini:

  1. Di bawah StarterPack, masukkan skrip tempatan.
  2. Buka dan masukkan baris berikut:

OwnerChatColor tempatan = 'nama warna' - Tukar 'nama warna' ke warna yang anda mahukan

admin = {"nama pengguna"} - Tukar "nama pengguna" ke nama pengguna Roblox anda

ChatTextColor = OwnerChatColor

NameColor = OwnerChatColor

untuk i, yang berpasangan (admin) lakukan

permainan.DescendantTambah: sambungkan (fungsi (a)

pcall (fungsi ()

jika a.ClassName == 'TextButton' maka

tempatan b = a

jika string.find (b.Teks, siapa .. ’]’) maka

jika ChatTextColor ~ = ”maka

b.Parent.TextColor = BrickColor.new (OwnerChatColor)

akhir

jika NameColor ~ = OwnerChatColor maka

b.TextColor = BrickColor.new (OwnerChatColor)

akhir

akhir

akhir

akhir)

akhir)

akhir

Sekarang anda boleh menukar warna sembang anda dan merasa seperti penggodam pro!

Yang Di Mana Kami Merujuk Anda ke Forum Rasmi

Sekiranya anda ingin mendalami pengeditan skrip lebih mendalam, terdapat beberapa utas di forum rasmi Roblox untuk pembangun.

Dalam yang ini, anda dapat mengetahui cara mengedit skrip agar berfungsi dengan teg dan warna.

Sekiranya anda ingin bereksperimen dengan sembang gelembung, berikut adalah utas yang menunjukkan semua cara kerja dalamannya.

Perhatikan bahawa utas devforum sering ditujukan kepada pengguna yang berpengalaman dalam bekerja dengan skrip. Sekiranya anda sukar untuk melacak baris skrip, ambil mudah dan pergi satu baris pada satu masa. Bagi peminat Roblox, forum ini dapat mewakili alat pembelajaran yang hebat. Mengikuti mereka pasti akan membuat masa yang lebih menarik dan memuaskan di platform.

Apa Kesepakatan dengan Warna Nama?

Sekarang kita telah melalui semua pilihan, mari kita lihat bagaimana warna nama dikira dalam Roblox. Walaupun banyak orang menganggapnya secara rawak, dalam dunia skrip yang rumit dan difikirkan, jarang ada.

Ternyata, nama pengguna anda adalah fungsi panjangnya dan nilai American Standard Code for Information Interchange (ASCII) untuk setiap watak.

Dalam bahasa skrip, formula seperti ini:

Pengiraan Warna

Apa maksudnya dalam ucapan sehari-hari ialah anda boleh menukar warna dengan menukar nama pengguna anda jika anda mengetahui dengan tepat nilai yang dimiliki oleh setiap watak, dan bagaimana mereka berinteraksi dengan bilangan watak dalam nama pengguna anda.

Sekiranya anda ingin bereksperimen, anda boleh menemui peta watak ASCII lengkap, dengan nilai, pada pautan ini.

Warna Kreativiti

Setelah melihat tugas sederhana ini membawa anda dalam perjalanan ke tempat-tempat keajaiban pengaturcaraan, kami harap anda dapat mengetahui lebih banyak maklumat dan sumber. Kami telah menunjukkan cara menukar warna sembang di Roblox, dan mungkin membuka dimensi baru platform permainan untuk anda. Kini tiba masanya untuk mencuba kaedah yang telah kami nyatakan!

Adakah anda menukar warna sembang anda di Roblox? Kaedah apa yang anda gunakan untuk melakukannya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found