Cara Membuat Dada di Terraria

Terraria adalah permainan RPG yang menempatkan anda dalam dunia ajaib dan membuat anda menghadapi pelbagai pencarian semasa anda melaluinya. Seperti halnya RPG lain, Terraria adalah mengenai item. Anda akan menemui banyak sekali, dan anda akan menggunakan banyak untuk membuat pelbagai perkara - dari senjata hingga perabot.

Cara Membuat Dada di Terraria

Walau bagaimanapun, inventori anda terhad. Anda tidak boleh membawa semua barang anda setiap masa. Anda akan memerlukan peti untuk menyimpannya dengan selamat. Dalam artikel ini, anda akan belajar bagaimana membuat peti.

Cara Membuat Dada di Terraria

Terdapat pelbagai jenis dada yang akan anda temui dan kraf di Terraria. Mereka menyimpan hingga 40 tumpukan item dalam grid 10 × 4 pada desktop, konsol, dan versi permainan mudah alih dan dalam grid 5 × 8 pada 3DS. Peti konsol gen lama menyimpan sehingga 20 tumpukan item.

Untuk memanfaatkan tipe dada asas yang paling banyak di Terraria, anda memerlukan 8 barang Kayu, 2 Besi Besi atau Timah, dan Meja Kerja. Semua bahan ini adalah mod Pra-Keras, jadi anda tidak perlu menunggu sehingga anda melangkah lebih jauh dalam permainan untuk menyimpan barang anda dengan selamat.

Inilah cara membuat dada standard di Terraria.

1. Cari Sumber

Kayu senang dituai. Hanya berdiri di sebatang pokok dan cincanglah. Sebaliknya, Besi dan Plumbum agak sukar untuk dicari. Jangan bimbang, ia banyak terdapat di seluruh Terraria. Cari gua semula jadi, dan anda akan mendapat akses ke salah satu daripada dua bijih tersebut. Sekiranya anda tidak mempunyai gua yang berdekatan, teruskan dan menggali tanah. Besi dan bijih timah tidak boleh terlalu sukar untuk tersandung dan biasanya terletak dekat dengan permukaan.

Semasa anda mencari Besi / Lead, teruskan dan dapatkan Batu juga - anda memerlukan 20 untuk tungku. Anda memerlukan tiga keping bijih timah / besi untuk membuat bar timah / besi. Oleh itu, anda mencari tiga bijih besi dan tiga bijih timah atau enam bijih besi / timah.

2. Pergi ke Workbench

Sekarang anda telah mengumpulkan semua barang yang diperlukan, menuju ke meja kerja. Kemudian, gunakan 20 Batu yang telah anda kumpulkan, buat tungku. Tungku mengambil dua puluh item Batu, empat Kayu, dan tiga obor. Setelah membuat tungku, letakkan di mana sahaja anda mahu dan berdiri di sebelahnya. Bau dua batang besi / plumbum menggunakan sumber yang dikumpulkan sebelumnya.

3. Membuat Dada

Sekarang, kembali ke meja kerja. Berdiri di sebelahnya, cari ikon dada. Letakkan dada dekat dengan peralatan membuat (meja kerja, relau, dll.). Gunakanlah mengikut keselesaan anda (ia berfungsi seperti penjarahan).

Cara Membuat Dada Emas di Terraria

Anda tidak boleh membuat Peti Emas. Mereka dihasilkan secara semula jadi di Kabin Bawah Tanah di kawasan Bawah Tanah, Gua, dan Rimba. Anda juga boleh menjumpai Peti Emas di lokasi Dungeon. Peti Emas Berkunci memerlukan Kunci Emas untuk akses.

Namun, jika anda sudah memiliki Dada Emas, anda boleh menaikkannya ke Dada Emas Terperangkap. Anda memerlukan Bangku Kerja Berat dan 10 barang Wire untuk membuatnya.

Cara Membuat Patung Dada di Terraria

Patung Dada boleh didapati dalam mod Pra-Keras dalam permainan dan meniru. Patung Dada dibuat menggunakan Dada Kayu, 50 barang Batu, dan lima barang Kawat. Namun, ia tidak dapat dibuat di meja kerja standard. Anda akan memerlukan alat Roda Tembikar.

Cara Membuat Dada di Terraria di Xbox

Terlepas dari konsol mana yang Anda mainkan Terraria, peti dibuat dengan cara yang hampir sama di semua bidang.

Cara Membuat Dada Kaca di Terraria

Dada Kaca berfungsi sama seperti dada lain tetapi mempunyai perbezaan penampilan. Untuk membuat Glass Chest, anda memerlukan 8 item Glass dan dua Batang Besi. Untuk membuat Glass, anda memerlukan dua contoh jenis Pasir dan tungku. Kemudian, anda boleh menggunakan meja kerja untuk membuat Glass Chest.

Cara Membuat Dada Kaktus di Terraria

Cactus Chests juga berfungsi seperti jenis dada yang lain di Terraria. Untuk membuatnya, anda perlu menuai Cactus dari tanaman Cactus. Anda memerlukan 8 item Cactus untuk ini dan dua Batang Besi.

Cara Membuat Dada Kristal di Terraria

Crystal Chests mempunyai penampilan keunguan yang unik. Mereka dibuat menggunakan dua Batang Besi dan 20 item Blok Kristal.

Cara Membuat Dada Granit di Terraria

Untuk membuat Granite Chest, anda memerlukan 8 item Smooth Granite Block dan mana-mana dua Batang Besi. Blok Granit licin dibuat menggunakan Granit Block di meja kerja.

Cara Membuat Dada Cendawan di Terraria

Cendawan Cendawan terbuat dari 8 item Cendawan Glowing dan dua Batang Besi. Cendawan Glowing boleh didapati di bioma Glowing Mushroom di rumput Cendawan.

Apakah Crimson Key di Terraria?

Crimson Key adalah item drop yang digunakan untuk membuka Crimson Chests. Bunuh musuh mana pun di bioma Crimson untuk berpeluang mendapat penurunan Crimson Key.

Bolehkah Anda Membuat Dada di Terraria?

Seperti yang anda lihat, beberapa peti boleh dibuat di Terraria. Perlu diingat bahawa mereka semua bekerja dengan cara yang serupa / serupa dan anda mungkin harus berusaha untuk membuatnya.

Bagaimana Anda Membina Dada di Terraria?

Untuk membuat kebanyakan peti di Terraria, anda memerlukan dua Besi Besi dan jenis barang lain, bergantung pada jenis dada yang sedang kita bicarakan.

Bagaimana Anda Menumpangkan Dada di Terraria?

Dada tidak boleh ditumpuk. Walau bagaimanapun, terdapat pilihan tumpukan cepat yang secara automatik akan menghantar item dari inventori anda ke item jenis yang sama di dalam peti. Pergi ke dada dan pilih arahan Quick Stack. Sebagai alternatif, tekan butang di bawah jumlah duit syiling anda untuk "Quick-stack to peti berdekatan", yang secara automatik akan menumpuk barang-barang dari jenis yang sama di semua peti berdekatan.

Apakah Semua Item Terraria?

Terraria mempunyai lebih daripada 3,800 barang yang boleh didapati, dari pickax dan blok hingga Piña Colada dan pelbagai layang-layang.

Dada di Terraria

Seperti yang anda lihat, kebanyakan peti di Terraria berfungsi berdasarkan prinsip yang sama. Perbezaannya terutamanya estetik.

Kami harap kami dapat membantu anda mempelajari cara membuat peti dalam permainan RPG 2D yang menyeronokkan ini. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau petua untuk menambah, tekan komen di bawah dan beritahu / tanyakan kepada kami mengenainya.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found