Cara Membuat Perwatakan Anda Kecil dalam Roblox

Roblox adalah permainan dalam permainan, dalam permainan, di mana anda bermain dan bertindak sebagai pencipta permainan. Platform ini adalah mengenai membolehkan kreativiti pemain dan berkongsi skrip / permainan menarik dengan komuniti.

Bagaimana Menjadikan Perwatakan Anda Kecil dalam Roblox

Tetapi ketika menyangkut penyesuaian watak atau avatar, ia tidak mempunyai beberapa pilihan. Sekurang-kurangnya jika dibandingkan dengan permainan yang serupa. Walau bagaimanapun, anda boleh melakukan beberapa perkara; anda boleh mengubah ukuran avatar anda.

Jenis dan Penskalaan Avatar

Anda boleh menyesuaikan avatar anda dalam Roblox, tetapi tidak semua jenis watak membenarkan ciri ini. Sebagai contoh, permainan yang menyokong watak R6 akan mengunci avatar ke lebar dan tinggi lalai.

penskalaan avatar

Watak R15 adalah cerita yang berbeza. Sekiranya anda berada dalam permainan dengan avatar R15, anda boleh menukar ketinggian antara 95% dan 105%. Lebar boleh laras antara 75% dan 100%.

Peratusan ini berdasarkan dan digunakan untuk ukuran watak standard / lalai.

Cara Mengakses Pilihan Penimbangan

Melakukan ini sangat mudah.

 1. Tarik bar sisi Roblox.
 2. Klik butang Avatar.
 3. Pilih pilihan Penyesuai Avatar.
 4. Cari bahagian Penskalaan di bahagian bawah.
 5. Laraskan gelangsar ketinggian dan lebar hingga di bawah 100%.

Setelah anda menyesuaikan tetapan ini, pengaturan tersebut akan digunakan dalam semua permainan yang mendukung R15. Jadi, anda tidak perlu mengulangi proses ini untuk setiap permainan baru.

Bagaimana Mengetahui Jika Permainan Menyokong Penskalaan Avatar

Sebelum anda menaruh harapan, anda harus memberitahu diri anda mengenai permainan yang ingin anda mainkan dan avatar yang mereka gunakan. Untuk melakukan ini, anda perlu menggunakan Roblox Studio.

 1. Bangunkan halaman Develop.
 2. Pilih menu Permainan.
 3. Sorot permainan untuk menunjukkan menu lungsur.
 4. Pilih pilihan Konfigurasi Permainan.
 5. Lihat di bawah Tetapan Asas.

  tetapan asas - pilihan pemain

Avatar yang disokong akan berada di bawah Opsyen Jenis Avatar. Anda boleh membuat perubahan dari menu ini jika anda mahu beralih dari R6 ke R15, atau sebaliknya. Anda juga boleh mengaktifkan penskalaan Pemain Pilihan.

Pilihan Penyesuaian Lebih Lanjut

Roblox Studio adalah alat masuk anda jika anda ingin melakukan pengubahsuaian dan pengubahsuaian badan yang melampau pada avatar anda. Di dalam studio, anda akan mendapat akses ke empat objek bernilai berangka yang mempengaruhi ukuran dan penampilan avatar anda.

 1. Skala Badan
 2. Skala Badan
 3. Skala BodyWidth.
 4. Skala Kepala

Yang menarik ialah anda dapat membuat avatar unik semasa anda menukar nilai objek NumberValue. Nilai yang diberikan untuk objek ini akan berlaku untuk ukuran standard. Oleh itu, mereka akan menggandakan nilai asal.

Dengan ini, anda boleh mendapatkan avatar kecil atau ekstra besar. Perlu juga diperhatikan bahawa kepala menimbang secara seragam. Manakala objek lain membenarkan lebih banyak kebebasan.

ujian penskalaan r15

Itu juga keren kerana memintas tetapan Penyesuai Avatar dalam permainan anda. Tetapi anda mungkin tidak dapat mengubah avatar anda secara drastik dan memasuki permainan orang lain.

Adakah Kelemahan untuk Mengubah Ukuran Karakter Anda?

Permainan mungkin ada beberapa kelemahan. Walaupun, watak yang lebih kecil mungkin tidak mempunyai masalah menavigasi seperti watak yang lebih besar.

Namun, membuat perubahan pada avatar R15 dan memanfaatkan penskalaan seluruh badan dapat menjadikan permainan ini kelihatan pelik. Seperti yang ada sekarang, R15s sedikit kelihatan. Jadi, sebarang perubahan model tambahan boleh memburukkan keadaan.

Oleh itu, Roblox tidak terkenal dengan grafik jenis AAA, jadi ini tidak menjadi masalah.

Skrip Komuniti

Komuniti modding Roblox juga boleh menjadi sumber yang bermanfaat. Terdapat pelbagai skrip yang dirancang untuk meningkatkan atau menurunkan ukuran watak. Sebilangan daripada mereka malah berfungsi untuk avatar R6.

Tetapi sejauh mana berguna skrip-skrip ini, ia perlu diperdebatkan. Sebilangan pengguna bersumpah dengan mereka sementara yang lain menyumpah mereka. Anda perlu menjelajahi perpustakaan Roblox dan mencuba pelbagai skrip untuk melihat mana yang menawarkan apa yang anda perlukan.

Perhatikan bahawa beberapa skrip mungkin tidak mendapat sokongan berterusan, dan beberapa skrip mungkin berhenti berfungsi setelah kemas kini berkala.

Apa Skrip Kegemaran Anda?

Roblox adalah mengenai kreativiti dan komuniti, dan kami ingin anda berkongsi dengan kami beberapa skrip kerja kegemaran anda yang mengubah model avatar tanpa mematahkan permainan atau prestasinya.

Adakah anda membuat skrip anda sendiri? Adakah anda menggunakan pilihan penskalaan standard? Beri tahu kami pengalaman baik dan buruk anda dengan penskalaan avatar Roblox di bahagian komen di bawah.