Cara Beritahu Ketika Seseorang Terakhir Dalam Talian di Roblox

Sejak "terakhir dalam talian" ciri dikeluarkan dari Roblox, mencari alternatif telah mencabar untuk playerbase. Nasib baik, masih ada beberapa cara untuk mengembalikan pilihan dan mendapatkan pengalaman permainan sepenuhnya.

Cara Beritahu Ketika Seseorang Terakhir Dalam Talian di Roblox

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mengetahui kapan seseorang terakhir dalam talian di Roblox, sehingga dapat menghentikan semua ketidakpastian.

Menambah Sambungan BTRoblox

Kaedah cepat untuk mendapatkan semula pilihan "terakhir dalam talian" adalah mengaktifkan sambungan BTRoblox Chrome. Tujuan utama peluasan adalah untuk mengoptimumkan pengalaman permainan anda dengan memperkenalkan serangkaian ciri berguna, termasuk pilihan yang didambakan untuk memeriksa kapan seseorang terakhir kali online.

BTRroblox

Untuk mengaktifkan pelanjutan, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Akses menu sambungan di Google Chrome.
 2. Masukkan "BTRoblox" di bar carian.
 3. Klik pautan di hasil carian.
 4. Klik "Tambah ke Chrome".

Ciri khas ini dibawa kembali dalam versi 2.7.0 bersama sejumlah penambahan berguna seperti pilihan untuk mematikan item menu konteks "Salin id aset".

Apa Yang BTRoblox Bawa ke Jadual?

Sekiranya anda memasang pelanjutan BTRoblox, berikut adalah beberapa penambahbaikan dan pengubahsuaian yang anda akan dapat:

 1. API yang lebih baru.
 2. 10 pilihan mata wang lagi.
 3. Diaktifkan pratonton hover untuk animasi dan emotikon.
 4. Carian pantas yang dikemas kini untuk menggunakan titik akhir yang lebih baru.
 5. Keserasian yang lebih baik dengan RTrack.
 6. Sokongan tambahan untuk alias pada profil pemain.

Memasang Permainan untuk Mengakses Maklumat "Terakhir Dalam Talian"

Kaedah lain untuk mengetahui aktiviti dalam talian terbaru pemain adalah dengan memasang permainan yang bertajuk "Periksa Maklumat Dalam Talian Pengguna Roblox" dengan mudah. Ia dibuat pada tahun 2018, setahun setelah penghapusan ciri asalnya.

Permainan

Sebaik sahaja anda memasang permainan, sangat mudah digunakan. Inilah caranya:

 1. Buka sembang dengan pemain yang anda minati
 2. Klik atau ketuk kotak merah di hadapan

Lakukan ini, dan maklumat akan muncul di skrin.

Dan hanya itu sahaja! Anda kini telah mempelajari kaedah lain untuk mengetahui kapan seseorang terakhir dalam talian di Roblox.

Bagaimana Sekiranya Permainan Tidak Berfungsi?

Walaupun anda mungkin menghadapi gangguan dan kemalangan, ini biasanya tidak berkaitan dengan permainan. Yaitu, penyebab utama biasanya merangkumi masalah teknikal dalam Roblox API, HttpService yang terlalu banyak atau masalah permainan yang lebih luas. Walaupun pencipta permainan tidak dapat menyelesaikan masalah ini, mereka biasanya menyelesaikannya secara automatik dalam masa setengah jam.

Adakah Permainan yang Menunjukkan Permainan Apa Seseorang Terakhir Dimainkan?

Mulai sekarang, ini tidak dapat dilakukan. Sebabnya ialah kekurangan API yang menyajikan permainan terakhir yang dimainkan setiap pemain. Halangan lain untuk mengembangkan permainan seperti itu adalah tetapan privasi beberapa pengguna. Khususnya, sebilangan pemain mempunyai tetapan Ikut mereka terbuka kepada rakan sahaja atau tidak kepada sesiapa. Ini melarang pengguna lain mengesan aktiviti mereka.

Bolehkah Anda Mengikuti Kegiatan Roblox Anak Anda?

Sekiranya anda ingin mengetahui tentang interaksi anak anda dengan Roblox, terdapat pelbagai cara untuk melakukannya. Berikut adalah beberapa ciri yang boleh anda akses semasa log masuk:

 1. Pengikut dan rakan (bahagian "Rakan").
 2. Sejarah pembelian item perdagangan dan maya ("Transaksi Saya").
 3. Sembang kumpulan langsung dan kecil (lihat pilihan Sembang & Pesta). Di sini, anda dapat melihat sejarah sembang individu dari Friends, dan Friends of Friends.
 4. Sejarah mesej peribadi ("Mesej").

Jangan Terlepas

Walaupun Roblox mengeluarkan fungsi "terakhir dalam talian" rasmi dari ciri-cirinya, masih ada kemungkinan untuk mengakses pilihan tersebut. Anda boleh menambah pelanjutan BTRoblox ke Google Chrome atau memasang permainan "Periksa Maklumat Dalam Talian Pengguna Roblox Terakhir" di PC atau peranti mudah alih anda. Sama ada seseorang harus melakukan muslihat dan memberikan anda pengalaman permainan keseluruhan yang lebih baik.

Adakah anda telah mencuba kedua-dua kaedah ini? Adakah BTRoblox atau permainan berfungsi dengan baik? Beritahu kami mana yang lebih sesuai untuk anda di bahagian komen di bawah.