Cara Memberitahu jika Seseorang Menyekat Anda di Roblox

Sekiranya anda tidak dapat menghantar mesej kepada rakan di Roblox, mereka mungkin telah menyekat anda atas sebab tertentu. Tetapi bagaimana fungsi ini berfungsi dengan tepat, dan adakah cara lain untuk mengetahui apakah seseorang telah menyekat anda?

Cara Memberitahu jika Seseorang Menyekat Anda di Roblox

Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda semua yang perlu anda ketahui mengenai fungsi blok di Roblox. Selain itu, kami akan memberikan beberapa petua dan trik tentang cara menambah atau membuang orang sendiri.

Mengetahui Sekiranya Anda Disekat

Tujuan menyekat orang lain dalam Roblox adalah menyaring individu dari interaksi sosial. Ini bermaksud ada sejumlah "tanda" yang menunjukkan bahawa anda telah disekat. Sehubungan dengan orang yang menyekat anda, anda tidak dapat:

 1. Hantar mesej
 2. Hantar permintaan Rakan
 3. Hantar permintaan Perdagangan
 4. Hantar jemputan Ally
 5. Berbual dalam permainan
 6. Berbual dengan rakan mereka
 7. Hantar jemputan pesta kepada rakan mereka
 8. Hantar jemputan Clan
 9. Ikuti rakan mereka ke permainan

Sekiranya anda mengalami salah satu atau semua perkara di atas, anda pasti yakin bahawa orang yang berkenaan telah menyekat anda. Perhatikan bahawa tidak ada cara langsung untuk mengetahui apakah Anda telah disekat - tidak akan ada pemberitahuan atau pesan dari pentadbir. Anda harus mengikuti petunjuk di atas dan bermain detektif untuk mengetahui. Sekiranya anda cuba menghantar mesej kepada seseorang dan mengetahui bahawa anda tidak boleh, bukti itu jelas: anda telah disekat!

Roblox Seseorang Menyekat Anda

Mengapa Menyekat Ada

Dengan lebih daripada 164 juta pengguna di seluruh dunia, memastikan semua orang dapat menikmati masa mereka di platform adalah tugas yang penting dan menuntut. Atas sebab itu, Roblox mempunyai pasukan moderator dan sistem automatik yang sudah ada. Diperkenalkan pada tahun 2014, fungsi Block dibuat agar pengguna sendiri dapat mengawasi pengalaman sosial mereka tanpa campur tangan syarikat. Ini berfungsi sebagai penyelesaian cepat bagi setiap rungutan pemain yang mungkin ada antara satu sama lain. Sebab untuk menyekat boleh menjadi sangat subjektif dan semua pengguna dapat memutuskan apakah tindakan semacam itu diperlukan.

Bagaimanakah ia berfungsi

Anda mungkin sudah tahu bahawa menyekat seseorang di Roblox agak mudah. Yang diperlukan adalah pergi ke halaman profil mereka, memilih tiga titik di sudut kanan atas, dan menekan pilihan "Blok pengguna" dari menu pop-up.

Cara lain untuk melakukannya adalah dengan mencari nama pengguna ahli di senarai papan pendahulu / pemain, di bahagian kanan atas skrin. Mengkliknya akan membuka menu dari mana anda dapat memilih pilihan "Block player". Sekiranya anda meneruskan tindakan, ikon dengan nama mereka akan berubah menjadi garis miring-balik (aka simbol Universal "Tidak"), yang bermaksud pemain berjaya disekat. Perhatikan bahawa kaedah ini mungkin tidak berfungsi pada layar yang lebih kecil, seperti peranti mudah alih. Sekiranya demikian, anda perlu menggunakan halaman profil seperti yang dijelaskan di atas.

Senarai orang yang disekat di Roblox adalah terhad kepada 50 setiap pengguna. Ini bermaksud bahawa seseorang yang menggunakan fungsi ini secara berkala harus mempertimbangkan untuk membebaskan orang lain pada suatu ketika. Sekiranya anda menyekat seseorang secara tidak sengaja, anda mungkin mahu menyahsekatnya secepat mungkin. Begini caranya:

 1. Navigasi ke tetapan Akaun (ikon gear dalam penyemak imbas, tiga titik di telefon bimbit).
 2. Pergi ke Privasi.
 3. Pilih Tunjukkan Pengguna yang disekat di bahagian bawah skrin.
 4. Cari nama pengguna orang yang ingin anda nyahsekatnya.
 5. Pilih Nyahsekat di sebelah nama mereka.
 6. Tekan butang Simpan.

  Blok pemain

Ramai pengguna mungkin sudah biasa menggunakan fungsi Blokir. Yang mungkin kurang jelas adalah apa yang berlaku ketika (dan jika) anda berada di hujung blok.

Ini Mungkin Bukan Kesalahan Mereka

Menyekat permainan atau platform dalam talian boleh mempunyai alasan yang sah dan berfungsi sebagai alat yang berguna untuk memastikan tingkah laku yang baik di kalangan ahli. Sebab yang biasa berlaku dalam Roblox adalah kekasaran, mengganggu orang lain, spam, dll.

Sekiranya ini berlaku kepada anda, perhatikan apakah anda telah menunjukkan tingkah laku yang serupa, tetapi juga perlu diingat bahawa mungkin tidak ada argumen objektif mengapa anda disekat. Kadang kala pengguna akan mengalami masalah kerana alasan dalam permainan yang tidak berkaitan dengan mereka secara peribadi. Jangan lupa juga bahawa anda mungkin tersekat atau menyekat orang lain secara tidak sengaja.

Jangan Biarkan Sekatan Menurunkan Anda

Sekarang anda tahu bagaimana untuk mengetahui sama ada seseorang telah menyekat anda di Roblox, anda boleh mengambilnya. Walaupun anda disekat kerana tidak melakukan kesalahan anda sendiri, secara tidak sengaja, atau atas sebab lain, jangan risau. Dengan komuniti yang begitu besar, anda sentiasa dapat membuat rakan baru untuk bermain permainan kegemaran anda.

Anda telah disekat

Akhirnya, apa sahaja yang anda lakukan, jika anda menemui orang yang memakai baju ini dalam permainan, jangan ikut arahan di atasnya!

Adakah anda pernah disekat di Roblox? Bagaimana anda mengetahui? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.