Roblox Cara Mendapatkan Mahkota Kegilaan

The Crown of Madness adalah bahagian dari Crown Series, aksesori khas berwarna ungu yang dibuat untuk acara Roblox yang disebut Ready Player Two. Acara dilancarkan pada 23 November 2020, dan memulakan fasa kedua pada bulan Disember.

Roblox Cara Mendapatkan Mahkota Kegilaan

Pada 22 Disember 2020, acara tersebut telah dikeluarkan dari bahagian Acara. Walau bagaimanapun, pemain mungkin masih bernasib baik sekiranya mereka gagal mendapatkan Mahkota Madness pada November lalu. Nampaknya acara itu masih berlangsung walaupun tidak lagi disenaraikan secara rasmi.

Sekiranya anda bersedia menggunakan Crown dan aksesori Madness yang lain, teruskan membaca dan siapkan Piggy anda. Anda memerlukan permainan untuk menjaringkan rampasan.

Cara Memperoleh Mahkota Kegilaan di Roblox dengan Bermain Piggy

Mendapatkan Mahkota Kegilaan dalam permainan Piggy Roblox bukanlah proses yang mudah atau mudah, tetapi jika anda menghadapi cabaran, lihat langkah-langkah di bawah:

Tahap 1 - Main Permainan Utama

 1. Pergi ke Buku Dua - Bab Satu, Alley, dan tetapkan jenis permainan anda ke "Pengkhianat."

 2. Mainkan permainan, sekurang-kurangnya sehingga anda sampai ke bahagian di mana anda dapat membuka kunci merah dan membersihkan genangan air dengan pel.

 3. Tunggu di tempat itu sehingga pemasa menunjukkan lima minit lagi.

 4. Pada tanda lima minit, pergi ke pintu tengah terdekat dengan tempat anda membersihkan air.

Tahap 2 - Mainkan permainan Knock and Match

 1. Ketuk sekali di pintu.
 2. Anda akan mendengar serangkaian ketukan sebagai balasan selepas ketukan awal anda. Kira mereka.
 3. Pergi ke kedai makan dan menuju ke bangku berhampiran tembok jauh.
 4. Cari die merah dan ubah nombor pada die agar sesuai dengan jumlah ketukan dari pintu.

 5. Kembali ke pintu dan ketuk sekali lagi - tetapi hanya sekali.
 6. Hitung ketukan.
 7. Menuju ke bilik dobi.
 8. Cari mati hijau di sudut.

 9. Tukar die agar sesuai dengan jumlah ketukan yang anda dengar pada kali kedua.
 10. Kembali ke pintu sekali lagi dan ketuk sekali.
 11. Hitung ketukan tindak balas pada kali terakhir.
 12. Pergi ke mesin cuci dan cari sudut di sebelah peti besi.
 13. Cari die biru di lantai.

 14. Tukar die agar sesuai dengan jumlah ketukan yang sesuai yang anda dengar kali ketiga.
 15. Kembali ke pintu dan klik di atasnya untuk membukanya.

Tahap 3 - Selesaikan Ruang Bawah Tanah

 1. Pergi melalui pintu dan masuk ke penjara bawah tanah.
 2. Di sudut penjara adalah satu set tuas. Balikkan mereka sehingga mereka semua condong ke arah dinding.

 3. Membalik tuas dengan betul membuka pintu ke kiri. Pergi melalui pintu itu.

 4. Bilik sebelah mempunyai tiang dengan obor di atasnya. Naik keempat-empatnya dan klik masing-masing untuk mengeluarkannya.

 5. Kembali ke bilik dengan tuas dan balikkan semuanya dengan cara yang bertentangan (jauh dari dinding).
 6. Kembali ke bilik dengan tiang tetapi lakukan dengan cepat. Pintu ditutup sebaik sahaja anda membuka tuas.

 7. Pintu baru terbuka di sebelah kiri, melaluinya dan menyusuri jalan setapak.

 8. Bilik sebelah ini mempunyai simbol di dinding - jangan sentuh! Menyentuhnya dengan urutan yang salah akan membatalkan lawatan penjara bawah tanah anda dan anda harus mengulangi semuanya hingga ke tahap ini.

 9. Setiap simbol mempunyai kumpulan garis. Hitung garis dan tekan sahaja yang sesuai dengan nombor ketukan yang anda dengar sebelumnya. Pastikan anda memilih simbol mengikut urutan bahawa anda mendengar ketukan.

  Sebagai contoh:

  Ketukan pertama, Red die - 4 ketukan

  Ketukan kedua, Green die - 2 ketukan

  Ketukan ketiga, Blue die - 6 ketukan

  = 4 simbol + 2 simbol + 6 simbol (dalam urutan tepat ini)

 10. Sekiranya anda menyelesaikan teka-teki dengan betul, pintu akan terbuka, dan anda akan mendapat Mahkota Madness.

Perlu diingat bahawa cabaran ini paling mudah jika anda mempunyai pelayan peribadi dan rakan untuk membantu anda. Pelayan peribadi tidak diperlukan untuk mencari Crown of Madness, tetapi mungkin ada pemain lain yang melakukan apa yang anda ingin lakukan. Mempunyai keramaian di sekitar anda bukanlah sesuatu yang buruk, tetapi dalam kes ini, mereka mungkin menyelesaikan teka-teki sebelum anda dapat atau melakukannya dengan tidak betul. Mana-mana senario membebaskan anda daripada cabaran sehingga pelayan ditetapkan semula.

Anda juga mempunyai had masa untuk menyelesaikan semua tugas. Anda memulakan cabaran apabila pemasa mencapai lima minit, jadi anda perlu menyelesaikan setiap langkah dalam lima minit tersebut atau gagal. Itulah sebabnya lebih mudah untuk mempunyai rakan untuk membantu anda sehingga anda dapat menyerahkan tugas.

Bagaimana Mendapatkan Mahkota Kegilaan di Roblox di Kreekcraft

bagaimana mendapatkan mahkota kegilaan

Kreekcraft adalah YouTuber yang popular yang memberi tumpuan terutamanya pada video reaksi dan live streaming permainan. Sekiranya anda menggemari permainan Roblox, dia mungkin keperibadian yang tidak asing lagi kerana sebahagian besar aliran langsung memfokuskan pada bermain permainan dari platform.

Anda boleh mencari tutorial khusus untuk mendapatkan Crown of Madness di YouTube dengan menaip "mahkota madness kreekcraft" ke dalam bar carian atau pergi terus ke halaman salurannya.

Video adalah versi ringkas dari langkah yang telah digariskan dalam artikel ini. Namun, jika anda lebih suka gaya permainan dan keperibadiannya, anda harus memeriksanya.

Soalan Lazim Tambahan

Apakah Wajah Madness di Roblox?

u003cimg class = u0022wp-image-203742u0022 style = u0022width: 500pxu0022 src = u0022 // www.techjunkie.com / wp-content / uploads / 2021/02 / roblox-crown-of-madness.pngu0022 alt = u0022roblox mahkota madnessu00300000000000000 Madness Face adalah barang kosmetik yang terdapat di kedai avatar. Ia pertama kali dilancarkan pada bulan September 2013. Item edisi terhad ini dijual dengan harga 100 Robux sebagai perayaan acara Virtual Bloxcon. Pada masa ini, anda masih boleh membeli wajah tersebut sekiranya anda bersedia membayar premium untuknya. Penjual semula mempunyai item yang disenaraikan untuk 24900 Robux.

Bagaimana Anda Mendapat Jubah Kegilaan?

Anda boleh mendapatkan Jubah Madness pada masa yang sama anda mendapat Crown of Madness dengan menyelesaikan cabaran lencana rahsia di Piggy, Bab Dua.

Bagaimana Anda Mendapatkan Seluar Kegilaan?

The Pants of Madness adalah sebahagian daripada set yang merangkumi Mahkota Madness dan Jubah Madness. Anda boleh mendapatkannya dengan menyelesaikan cabaran lencana rahsia di Piggy, Bab Dua.

Berapa Banyak Mahkota Ada di Roblox?

Pada masa ini terdapat sembilan mahkota yang dilepaskan oleh Roblox dan termasuk dalam siri Crown: u003cbru003eu003cbru003e • Bombasticu003cbru003e • Xanwoodu003cbru003e • Bluesteelu003cbru003e • Viridianu003cbru003e • Black Ironu003uu003uuu0000000000000000

Anda tidak boleh pergi sendiri

Mendapatkan koleksi Madness adalah tugas yang menakutkan. Ramai yang mengatakan bahawa hampir mustahil dilakukan di pelayan awam dan tanpa rakan. Oleh itu, jika anda mempunyai hati yang sesuai dengan kumpulan Madness dan lencana rahsia, inilah masanya untuk menarik beberapa rakan dan menghabiskan Robux untuk pelayan peribadi.

Pastikan anda melakukannya juga, kerana tidak ada maklumat mengenai kapan Roblox akan mengeluarkannya dari platform mereka.

Adakah anda mendapat Crown of Madness di pelayan awam atau bermain solo? Membongkarkannya di bahagian komen di bawah.