Cara Menukar Akaun Pengguna Netflix pada Peranti Roku

Sekiranya anda ingin memperbaharui langganan Netflix atau membuka dengan alamat e-mel baru, anda perlu mengemas kini semua peranti anda dengan kelayakan log masuk Netflix yang baru. Sama ada anda sekarang menggunakan akaun Netflix rakan, atau anda baru membuat yang baru untuk percubaan percuma, menukar akaun agak mudah di kebanyakan peranti.

Cara Menukar Akaun Pengguna Netflix pada Peranti Roku

Malangnya, Roku tidak semudah itu dengan hanya log keluar dan log masuk semula dengan akaun baru. Sebenarnya tidak ada pilihan asli untuk log keluar dari akaun Netflix anda di beberapa peranti Roku. Jadi, bagaimana anda menukar akaun Netflix anda pada peranti Roku? Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah dalam artikel ini.

Pasang semula Netflix dengan pantas

Apabila anda menghapus aplikasi dari peranti anda, atau dalam hal ini saluran dari senarai Roku anda, semua data yang berkaitan dengan saluran tersebut akan hilang. Ini termasuk maklumat masuk.

 1. Pergi ke skrin utama Roku anda.
 2. Pilih pilihan Saluran Saya.

  skrin utama roku saluran saya

 3. Cari aplikasi Netflix.
 4. Sorot ikon aplikasi dan tekan kekunci Bintang untuk memunculkan tetapan pengeditan.
 5. Cari dan pilih pilihan Remove Channel.
 6. Kembali ke skrin utama Roku anda.
 7. Pilih pilihan Saluran Saluran dari menu sebelah kiri.
 8. Cari saluran Netflix dan pasang semula.
 9. Tambahkan maklumat log masuk baru dan nikmati.

Proses sembilan langkah ini sebenarnya jauh lebih pantas daripada yang kelihatannya, memandangkan peningkatan respons Netflix pada Roku dan peningkatan yang dibuat pada OS Roku mengenai navigasi.

Cara Keluar dari Netflix

Inilah yang boleh anda lakukan jika anda memiliki TV pintar atau dongle Roku.

 1. Pergi ke skrin utama Roku anda.
 2. Bangunkan saluran Netflix.
 3. Dari sebelah kiri menu Netflix pilih pilihan Tetapan.
 4. Pilih pilihan Log keluar.
 5. Tekan Ya untuk mengesahkan.
 6. Masukkan kelayakan Netflix baru dan log masuk.

Perhatikan bahawa proses ini sama untuk semua stik streaming Roku bermula dengan Roku 3.

Sekiranya atas sebab tertentu antara muka Netflix anda tidak membiarkan anda melihat ikon gear atau anda tidak dapat melihat menu Tetapan, anda boleh memasukkan urutan tertentu dari alat kawalan jauh anda untuk mengakses menu tetapan Netflix:

Gunakan urutan ini dengan butang anak panah anda di remote Roku anda: panah atas dua kali, panah bawah dua kali, anak panah kiri, anak panah kanan, anak panah kiri, anak panah kanan, panah atas empat kali. Ini akan memberi anda empat pilihan:

 1. Keluar
 2. Mula semula
 3. Nyahaktifkan
 4. Tetapkan semula

Setelah memilih pilihan Log Keluar, anda seharusnya dapat log masuk ke akaun Netflix yang lain. Perhatikan bahawa anda harus selalu menggunakan alat kawalan jauh Roku anda untuk melakukan ini. Menggunakan alat kawalan jauh TV biasa anda tidak akan melakukan apa-apa setelah memasukkan urutan.

Tukar Pengguna Netflix pada Roku 1

Untuk menukar akaun pengguna Netflix anda pada stik streaming Roku 1, anda harus mengeluarkan Netflix dari akaun anda dan menambahkannya semula, seperti kaedah pertama yang disajikan dalam artikel ini.

 1. Gunakan butang Utama untuk sampai ke skrin utama Roku.
 2. Pilih pilihan Tetapan.
 3. Pergi ke Tetapan Netflix.
 4. Pilih Nyahaktifkan pemain ini dari pilihan akaun Netflix saya.
 5. Tekan butang Ya untuk mengesahkan.
 6. Aktifkan semula Netflix dan gunakan kelayakan log masuk yang baru.

Tukar Pengguna Netflix pada Roku 2

Ini akan berlaku untuk batang streaming Roku 2 LT, XS, dan XD:

 1. Gunakan butang Utama untuk sampai ke skrin utama Roku.
 2. Serlahkan aplikasi Netflix dari senarai saluran.
 3. Tekan butang Bintang pada alat kawalan jauh Roku anda untuk memunculkan menu tetapan.

  jarak jauh roku

 4. Pilih pilihan Alih keluar saluran.
 5. Tekan Alih keluar saluran sekali lagi untuk mengesahkan.
 6. Pergi ke Kedai Saluran.
 7. Cari Netflix dan ikuti arahan di skrin untuk menambahkannya kembali ke senarai anda.
 8. Gunakan kelayakan baru untuk log masuk.

Soalan Lazim

Bolehkah saya mengedit profil Netflix saya di Roku?

Roku memang menawarkan beberapa pilihan penyuntingan kecil untuk setiap profil yang dihubungkan ke akaun Netflix anda. Setelah melancarkan saluran Netflix, gunakan butang navigasi alat kawalan jauh dan anak panah ke bawah ke ikon pensil di bawah profil yang ingin anda edit.

Dari sini, anda boleh menukar nama profil, ikon, bahasa Netflix, dan peringkat kematangan. Anda boleh mengakses lebih banyak ciri penyesuaian dari laman web Netflix.

Bagaimana saya menukar antara profil pada akaun yang sama?

Sekiranya anda telah membuka Netflix pada peranti Roku dan menyediakan kandungan untuk pengguna lain, anda boleh beralih ke profil anda dengan mudah. Dengan menggunakan kekunci navigasi jarak jauh Roku, klik anak panah kiri sehingga menu pop timbul keluar di sebelah kiri skrin anda.

Dari sini, gunakan butang anak panah ke atas untuk memilih ikon profil. Di halaman ini, anda mempunyai pilihan untuk log masuk ke profil pilihan anda.

Bagaimana saya mengetahui model Roku yang saya ada?

Setiap model mempunyai antara muka yang sedikit berbeza sehingga kadang-kadang sukar untuk mengikuti arahan. Untuk mengetahui model Roku yang mana anda telah klik butang utama di alat kawalan jauh anda.

Seterusnya, arahkan ke ‘Tetapan’ di sebelah kiri. Dari sini anda boleh mengklik ‘About’. Model Roku anda akan muncul di layar ini. Setelah anda menentukan model anda, akan lebih mudah untuk mempelajari ciri-ciri baru yang menarik.

Anda Tidak Terikat dengan Akaun di Mana-mana Saluran

Walaupun mungkin bukan proses yang paling mudah di semua peranti Roku, pertukaran akaun saluran dan langganan masih dapat dilakukan. Akaun Roku anda tidak akan terikat dengan satu akaun Netflix atau akaun Hulu. Anda boleh menggunakan yang lain jika anda mempunyai kelayakan masuk yang sah.

Beritahu kami jika petua ini telah membantu anda atau adakah anda menghadapi masalah sama ada di Roku atau Netflix. Adakah anda fikir akan lebih sukar untuk menukar akaun Netflix?