Ulasan Samsung Galaxy S5 Neo: Tawaran terbaik untuk S5 Neo ada di sini

Ulasan Samsung Galaxy S5 Neo: Tawaran terbaik untuk S5 Neo ada di sini

Gambar 1 dari 9

samsung-galaxy-s5-neo-penghargaan-logo

imgp5473dxo_one
Ulasan Samsung Galaxy S5 Neo: Tepi bawah
Ulasan Samsung Galaxy S5 Neo: Tepi kanan
Ulasan Samsung Galaxy S5 Neo: Edge
Ulasan Samsung Galaxy S5 Neo: Kamera
Ulasan Samsung Galaxy S5 Neo: Belakang, bersudut
Ulasan Samsung Galaxy S5 Neo: Depan, bersudut ke kiri
samsung_galaxy_s5_neo_vs_iphone_6s
£ 300 Harga semasa dikaji

Samsung Galaxy S5 Neo mungkin kelihatan agak terkini, tetapi sama sekali bukan telefon pintar baru. Sebenarnya, ia berdasarkan resipi berusia dua tahun: Samsung Galaxy S5. Pada pandangan pertama, sebenarnya, anda boleh dimaafkan kerana menganggapnya adalah Galaxy S5 standard.

Namun, kerana sekarang berusia dua tahun, terdapat banyak tawaran hebat yang tersedia untuk Samsung Galaxy S5 Neo - dan dengan harga hebat ini, sukar untuk dicari di Amazon US (tetapi anda boleh membeli versi terpakai secara langsung dengan harga $ 139 pada Amazon US), di Amazon UK harganya £ 159.99. Ia akan menghasilkan telefon pintar bajet hebat - atau telefon bimbit pertama untuk anak-anak. Teruskan membaca untuk melihat tawaran terbaik untuk Samsung Galaxy S5 Neo, dan ulasan penuh kami selepas itu.

Tawaran Samsung Galazy S5 Neo terbaik

  • 02: £ 14,50 sebulan, 100 minit, teks tanpa had, data 100mb, £ 180 di muka - Dapatkannya di sini
  • Vodafone: £ 16 sebulan, 250 minit, teks tanpa had, data 250 mb, £ 75 di muka - Dapatkannya di sini
  • EE: £ 16.99 sebulan, 300 minit, teks tanpa had, data 300mb, £ 35 di muka - Dapatkannya di sini

Ulasan Samsung Galaxy S5 Neo

S5 Neo kelihatan seperti S5 biasa. Bentuknya, ukuran dan beratnya sama, dan reka bentuk plasticky sama-tetapi sama - hanya bahagian pinggirnya yang telah berubah, dari plastik berkrom krom bergaris menjadi jalur plastik yang lebih halus, berkilat dan berwarna. Malah spesifikasi dan ciri-cirinya hampir sama. Layar, kamera, bateri, sambungan, RAM, penyimpanan dan kalis air Galaxy S5 Neo semuanya telah diangkat langsung dari yang asal.

Samsung Galaxy S5 Neo

Samsung Galaxy S5

Saiz dan teknologi skrin

5.1in Super AMOLED

5.1in Super AMOLED

Resolusi skrin

1,920 x 1,080 (432 ppi)

1,920 x 1,080 (432 ppi)

Saiz (WHD)

72.5 x 8.1 x 142mm

72.5 x 8.1 x 142mm

Berat

145g

145g

Pemproses dan grafik

Core Octa, 1.6GHz Samsung Exynos 7580, Mali-T729MP2

Quad-core, 2.5GHz Qualcomm Snapdragon 801, Adreno 330

Ram

2GB

2GB

Penyimpanan

16GB

16GB

Kamera belakang

16MP, f / 2.2, fasa mengesan autofokus, ukuran sensor 1 / 2.6in

16MP, f / 2.2, fasa mengesan autofokus, ukuran sensor 1 / 2.6in

Debu dan kalis air

IP67

IP67

Pembaca cap jari

Tidak

Ya

Pelabuhan inframerah

Tidak

Ya

Hanya apabila anda melihat dari dekat, anda akan mula melihat perbezaannya. Keberangkatan utama adalah CPU, yang bukan Snapdragon 801 quad-core 2.5GHz, kini menjadi Samsung Exynos 7580 Octa yang berjalan pada kelajuan jam 1.6GHz. Samsung Galaxy S5 Neo juga tidak mempunyai pembaca sidik jari S5, transceiver inframerah dan port USB 3, tetapi tetap memantau denyut jantung S5.

Mengapa Samsung melakukan perkara seperti itu? Lebih penting lagi, mengapa anda mahu membelinya? Baiklah, ini adalah kebenaran yang tidak selesa bagi pengeluar telefon pintar yang, sebahagian besarnya, orang tidak memerlukan kuasa tambahan yang ditawarkan oleh model moden mereka yang paling mahal.

Kita semua suka memiliki Samsung Galaxy S6 Edge + atau iPhone 6s Plus tetapi, secara praktiknya, kemajuan yang ditawarkan oleh telefon bimbit ini melalui telefon bimbit yang mungkin dibina dua tahun lalu cukup kecil.

Oleh itu, kami mempunyai Samsung Galaxy S5 Neo, yang tidak hanya menawarkan sebahagian besar ciri dan reka bentuk yang hampir sama dari flagship 2014, tetapi juga - dengan harga £ 300 tanpa SIM dan sekitar £ 22 / bulan kontrak - jauh lebih murah lebih murah daripada telefon pintar utama.

Ulasan Samsung Galaxy S5 Neo: Persembahan

Melihat prestasi menyeluruh S5 Neo, anda mungkin berpendapat bahawa itu semua telefon pintar yang anda perlukan. Dalam penanda aras yang kami jalankan di telefon pintar, prestasinya sangat baik.

Kami telah mengkaji S5 sejak dulu sehingga kini kami telah menukar tanda aras, jadi saya tidak mempunyai pelbagai angka penanda aras permainan yang biasa dibandingkan di sini, tetapi dalam angka ujian yang saya ada, anda dapat melihat bahawa pemproses Exynos di S5 Neo jauh lebih cepat daripada yang asal, dan tidak jauh dari persaingannya yang lebih moden:

Ini adalah perkara yang mengagumkan, dan dari segi dunia nyata semua nombor ini diterjemahkan kepada prestasi yang lancar di kebanyakan aplikasi. Satu-satunya keluhan saya ialah telefon itu kelihatan berhenti seketika, seolah-olah menarik nafas sebelum melancarkan aplikasi tertentu. Ini bukan masalah besar, tetapi tetap menjengkelkan.

Lebih penting daripada ini, hayat bateri. Dalam ujian rundown video kami, pek kuasa Samsung Galaxy S5 Neo 2,800mAh membantunya bertahan 16 jam 27 minit sebelum kehabisan jus, yang lebih panjang daripada Galaxy S6 Edge dan Motorola Moto X Force yang hebat. Dengan penggunaan ringan, saya dapat membuatnya bertahan sehingga hari ketiga penggunaan. Itu jauh, jauh lebih baik daripada rata-rata.

Apa yang mungkin membuat peminat telefon pintar Samsung berbusa lama di mulut, adalah kenyataan bahawa bateri dapat diganti. Ini bermakna anda boleh membetulkan bateri yang sudah lama dan lelah apabila ia mula kehilangan kapasiti, atau bahkan menggantinya dengan salah satu daripada pelbagai pilihan pek bateri yang diperluas seperti model Anker 7,500mAh ini untuk jangka hayat bateri berbilang hari.

Anda tidak boleh menuding jari pada skrin S5 Neo. Sama seperti S5, panel Super AMOLED dengan resolusi 1,920 x 1,080, dan seperti layar itu, renyah, berwarna-warni, dan semuanya kelihatan langsung kepada anda. Tidak ada aduan di sini sama sekali. Kecerahan maksimum melebihi 388cd / m 2, seperti iPhone 6s atau telefon Samsung terbaru, yang bermaksud ia tidak akan dapat dibaca dalam cahaya matahari, tetapi boleh dibaca dalam kebanyakan keadaan.