Ulasan Samsung Galaxy J3 (2016): Bagus pada tahun 2016, tetapi telah mencapai puncaknya pada tahun 2017

Ulasan Samsung Galaxy J3 (2016): Bagus pada tahun 2016, tetapi telah mencapai puncaknya pada tahun 2017

Gambar 1 dari 13

Samsung Galaxy

samsung_galaxu_j3_i
samsung_galaxy_j3_j
samsung_galaxy_j3_b
samsung_galaxy_j3_c
samsung_galaxy_j3_d
samsung_galaxy_j3_e
samsung_galaxy_j3_g
samsung_galaxy_j3_h
samsung_galaxy_j3_i
samsung_galaxy_j3_k
Samsung Galaxy S3 dari depan pada sudut
samsung_galaxy_j3_m
£ 150 Harga semasa dikaji

Samsung Galaxy J3 kini telah keluar untuk beberapa waktu, dan walaupun Jon menulis ulasan semula di bawah, masih wajar dicari J5 jika anda dapat mencarinya.

Pergerakan waktu yang perlahan tidak menjadikan Samsung Galaxy J3 prospek yang lebih menarik, dan jika anda membeli pada tahun 2017, lebih baik anda mempertimbangkan Moto G4 atau Huawei P9 Lite. Lebih baik, lebih baik lagi: tunggu sebilangan besar telefon bajet yang berdekatan, diumumkan di MWC 2017 - Nokia 5 misalnya. Samsung masih belum menyegarkan telefon bajetnya untuk tahun 2017, tetapi jika berlaku, kemungkinan J3 2017 layak untuk ditunggu.

Tetapi jika anda telah membaca ulasan di bawah dan anda sudah pasti, ke mana anda harus pergi untuk Samsung Galaxy J3? Baiklah, jika anda sudah bersedia untuk melalui beberapa pengembalian wang tunai, anda boleh membayar sedikitnya sebagai penyewa sebulan untuk data 1GB dan telefon percuma dengan EE. Itu tidak buruk, tetapi perlu diingat bahawa jika anda merosot, anda akan melihat £ 17,99 yang kurang mesra dompet sebulan. Sebagai alternatif, jika anda ingin membelinya secara langsung, ia dapat dengan harga sekitar £ 113 dari Amazon:

... tetapi itu tidak menjimatkan terlalu baik, memandangkan berapa lama gigi itu sekarang. Saya akan bertahan beberapa bulan lagi jika anda boleh - dan jika tidak dapat, pertimbangkan untuk mendapatkan Moto G4 tahun lalu. Ia berprestasi lebih baik daripada G5 tahun ini, dan semestinya sudah tersedia dengan potongan harga lama sekarang.

Ulasan asal Jon diteruskan di bawah.

Dengan jumlah model telefon pintar yang berbeza yang dikeluarkan oleh Samsung setiap tahun, sungguh mengejutkan bahawa ia tidak lebih berjaya dengan model bajetnya. Namun, ini adalah pasar yang mengalami kesulitan untuk memecahkan, dengan penawaran anggarannya jauh ketinggalan di belakang Motorola Moto G.

Namun, seperti yang anda harapkan dari Samsung, ia memberikan semuanya dalam usaha untuk melepaskan pesaingnya, dan Samsung Galaxy J3 nampaknya menjadi pesaing kuat untuk mahkota raja telefon pintar bajet. Ia adalah telefon pintar Android bernilai £ 150, 5 inci yang dilengkapi dengan spesifikasi pembunuh. Ia hanya £ 10 lebih murah daripada Galaxy J5, bagaimanapun - telefon bimbit bajet lain yang mengagumkan dari pengeluar Korea Selatan - jadi adakah bernilai menjimatkan wang?

Ulasan Samsung Galaxy J3: Reka bentuk dan paparan

Pada pandangan pertama, J3 kelihatan serupa dengan J5. J3 adalah sentuhan yang lebih ringkas, mungkin, tetapi dengan perbezaan ukuran skrin hanya 0.2in, itu bukan perbezaan malam dan siang.

[galeri: 2]

Pembinaan kedua-dua telefon tidak begitu berbeza. Kedua-duanya selesai dengan plastik matte yang hambar, tetapi kedua-duanya terasa kukuh pada masa yang sama. Sarungnya tidak melengkung atau berderak dan butang-butangnya semuanya tertekan dengan klik yang baik dan padat. Walaupun penampilannya bajet, Galaxy J3 adalah telefon pintar yang kuat.

Saya bukan peminat besar panel depan hitam-putih dua nada sampel ulasan kami, tetapi mungkin untuk merebut telefon dengan warna hitam jika anda mahu. Secara amnya, ini tidak menyinggung perasaan, walaupun saya katakan saya lebih suka penampilan Motorola Moto G (gen ke-3) dan Motorola Moto G4.

[galeri: 11]

Walau bagaimanapun, di mana penampilan dan binaan dijalankan di kilang, paparan J3 tidak lain. Sama seperti Galaxy J5, ia menggunakan panel AMOLED - kelangkaan sebenar dalam kurungan harga ini. Ini membawa resolusi 720p yang tajam dan gambar yang penuh semangat dan warna yang tidak dapat dicapai oleh kebanyakan telefon bimbit bajet, dengan tahap hitamnya yang sempurna dan tinta memastikan gambar kelihatan sangat kuat.

Paparan OLED mempunyai kecenderungan untuk kelihatan sedikit kusam - ini adalah kelemahan utama mereka - tetapi tidak di sini. Saya mencatatkan kecerahan maksimum 447cd / m2, yang bermaksud ia boleh dibaca di bawah sinar matahari yang paling terang. Namun, perhatikan bahawa anda perlu mengaktifkan mod kecerahan automatik telefon agar dapat mencapai ketinggian ini. Dalam mod manual, layar memuncak pada 318cd / m2 jauh lebih rendah.