Harga Samsung Galaxy S4, spesifikasi, tarikh rilis dinyatakan

Harga Samsung Galaxy S4, spesifikasi, tarikh rilis dinyatakan

Gambar 1 dari 4

Samsung Galaxy S4 kembali

Bahagian Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4 berwarna putih
Samsung Galaxy s4

Samsung Galaxy S4 telah dilancarkan di New York. Telefon pintar utama Samsung mempunyai pelbagai ciri perkakasan kelas atas dan sebilangan besar perkhidmatan Samsung yang baru.

Baca ulasan pandangan pertama Samsung Galaxy S4 di sini

Berikut adalah perincian lengkap mengenai spesifikasi, perkhidmatan, tarikh dan harga pelepasan.

Harga

Ketika harga untuk Galaxy S4 pertama kali diumumkan pada 28 Mac, Carphone Warehouse mempunyai model 16GB tanpa SIM dengan harga £ 630 - jauh lebih tinggi daripada iPhone 16GB 5 pada £ 500 atau HTC One 32GB pada £ 490 - atau secara percuma pada kontrak dua tahun bermula dari £ 41 sebulan.

Tukar log

Artikel ini dikemas kini pada 12 April dengan perincian lebih lanjut mengenai harga UK dan kontrak O2 baru

Walau bagaimanapun, harga nampaknya jatuh. Pada 4 April, Carphone Warehouse telah menurunkan harga 16GB tanpa SIM kepada £ 589.95, yang mana £ 40 lebih murah daripada pada awalnya. Asda menyenaraikan telefon bimbit dengan harga yang sama.

Terdapat banyak tawaran yang menawarkan telefon bimbit secara "percuma" pada kontrak dua tahun bermula dari £ 35 sebulan. Pada masa penulisan, MobilePhonesDirect menawarkan telefon bimbit dengan perjanjian dua tahun 32 £ sebulan dengan O2, dengan telefon bimbit berharga hanya £ 20 di hadapan.

O2 juga merancang untuk menawarkan Galaxy S4 pada kontrak Refresh barunya, yang "memutuskan" yuran kontrak bulanan dari kos siaran, yang berpotensi membolehkan anda membebaskan diri dari perjanjian dua tahun dengan kos yang lebih rendah daripada biasa.

Spesifikasi perkakasan

Paparan 5in Full HD Super AMOLED 1,920 x 1,080, 441 ppi

3G (muat turun HSPA + 42Mbits / saat)

4G (LTE Cat 3 100Mbits / saat muat turun / 50Mbits / saat muat naik)

Storan dalaman 16/32 / 64GB

slot microSD (sehingga 64GB)

Pemproses Octa-Core 1.6GHz / pemproses quad-core 1.9GHz di UK (lihat di bawah)

RAM 2GB

Dual-band 802.11abgn / ac Wi-Fi

Bluetooth 4

GPS

NFC

LED inframerah (untuk fungsi kawalan jauh)

pengecas microUSB

Kamera menghadap ke belakang 13-megapiksel / kamera menghadap ke depan 2-megapiksel

Rakaman video HD penuh pada 30fps

Bateri Li-ion 2,600mAh

Android 4.2.2 (Jelly Bean)

136.6 x 69.8 x 7.9mm

130g

Samsung telah mengesahkan bahawa Inggeris tidak akan menerima pemproses lapan teras yang akan tersedia di pasaran lain di seluruh dunia. "Samsung Galaxy S4 dilengkapi dengan AP Quad-core 1.9GHz atau AP Octa-core 1.6GHz [pemproses aplikasi]," kata syarikat itu dalam satu kenyataan yang dikirimkan kepada Pro PC. "Pemilihan AP berbeza mengikut pasar. Di UK Galaxy S4 akan tersedia sebagai peranti 4G dengan Pemproses Quad Core 1.9GHz. "

Memandangkan sangat sedikit aplikasi Android yang benar-benar memanfaatkan keempat-empat teras, apalagi lapan, kami tidak menduga ini akan membuat pembeli UK berada pada kerugian yang ketara.

Ciri dan perkhidmatan yang menonjol

Hab Muzik Hab Muzik Samsung Galaxy S4 akan dikuasakan oleh 7digital. Ini akan memberikan akses ke katalog 23 juta lagu, yang dapat disiarkan (dengan bayaran langganan bulanan) atau dibeli. Trek dan album yang dibeli dapat disimpan di awan, diselaraskan ke beberapa peranti, dan disimpan secara tempatan untuk mendengar di luar talian.

Percetakan tanpa aplikasi HP dan Samsung telah bekerjasama untuk membolehkan peranti termasuk Samsung Galaxy S4 mencetak terus ke 180 model pencetak HP, tanpa penyediaan atau konfigurasi apa pun. Pengguna dapat mencetak dari telefon pintar mereka dengan menghubungkan kedua-dua pencetak dan telefon bimbit melalui rangkaian Wi-Fi yang sama, atau melalui pautan tanpa wayar langsung antara kedua-dua peranti pada model pencetak yang dipilih.

Dwi-kamera Membolehkan pengguna membuat video dalam skrin sambil merakam rakaman rakan / keluarga; membolehkan pemanggil video melihat orang yang membuat panggilan dan siapa / apa dengan mereka.

Jeda Pintar Video berhenti dimainkan apabila pengguna mengalihkan pandangan mereka dari skrin.

Pemandangan Udara Arahkan jari ke skrin untuk mendapatkan pratonton e-mel, gambar atau video dari skrin utama, tanpa perlu membukanya.

Main Berkumpulan Membolehkan lagu yang sama dimainkan secara serentak melalui telefon bimbit Galaxy S4 yang berbeza dalam jarak yang dekat.

Isyarat udara Tatal melalui laman web, menukar trek muzik dengan gelombang tangan.

Samsung Knox Satu ciri yang pertama kali diperkenalkan pada peranti BlackBerry, yang membolehkan kandungan kerja dan peribadi disimpan secara terpisah di telefon bimbit.

Kesihatan s Penghitung kalori, monitor kadar jantung, dan pilihan untuk mengukur tekanan darah dan kadar gula darah dengan peralatan tambahan.

Hab Samsung Saingan langsung ke gedung Play Google, yang menawarkan muzik, video, ebook dan kandungan digital lain.

Pemacu Suara S Mod pemanduan yang merangkumi satnav, imlak pesanan, dan kawalan suara yang lain.

Penterjemah S Perkhidmatan terjemahan terbina dalam yang dapat melakukan ucapan-ke-teks atau teks-ke-ucapan dalam sembilan bahasa. Tidak memerlukan sambungan rangkaian.

Tarikh pelepasan

Samsung Galaxy S4 akan tersedia di UK mulai 26 April, di semua rangkaian utama. Ia juga akan tersedia untuk dibeli dari Samsung Experience Store di pusat membeli-belah Westfield di Stratford, London.

Samsung Galaxy S4 Mini

Walaupun tidak secara rasmi diluncurkan di samping Galaxy S4, spesifikasi yang dibocorkan di laman sokongan Samsung menunjukkan akan ada Samsung Galaxy S4 Mini untuk pergi bersama kakaknya.

Mini 4.3in akan mempunyai resolusi 540 x 960, yang signifikan dari layar 480 x 800 pada Samsung Galaxy S3 Mini, dan ukuran layar yang sedikit lebih besar.

Spesifikasi lain untuk Mini tipis di tanah, dengan pemproses 1.6GHz dwi-teras dan ketersediaan versi 4G yang merangkumi semua yang kita tahu mengenai dalaman sejauh ini.

S4 Mini dijangka tiba pada bulan Jun atau Julai.

Klik pada butang Halaman 2 di bawah untuk melihat galeri foto