Samsung Galaxy J2 - Cara Mencerminkan Skrin Saya ke TV atau PC Saya

Perbezaan antara Galaxy J2 dan Samsung S9 sangat mengejutkan. Dari segi ciri, sukar dipercayai apa yang dapat dicapai hanya dalam dua hingga tiga tahun.

Samsung Galaxy J2 - Cara Mencerminkan Skrin Saya ke TV atau PC Saya

Galaxy J2 tidak mempunyai ciri yang sangat popular dan penting, mengikut piawaian masa kini - kemampuan terpasang untuk mencerminkan skrin di TV atau PC.

Walau bagaimanapun, kami dapat mengucapkan terima kasih kepada komuniti pemaju bebas, peminat Samsung, dan orang-orang yang hanya ingin membantu. Walaupun Galaxy J2 tidak dilengkapi secara semula jadi untuk siaran cermin di TV, bahkan TV Samsung, anda boleh menggunakan aplikasi pihak ketiga dan penyesuai wayarles untuk menyelesaikan tugas.

Sinkronisasi Sampingan

Untuk menyegerakkan telefon anda dengan PC, anda boleh menggunakan aplikasi mirroring seperti SideSync. Malangnya, ada aplikasi yang tidak sesuai dengan SideSync, seperti Netflix.

Tetapi dalam kebanyakan kes, streaming J2 anda adalah urusan mudah. Cukup muat turun SideSync pada PC dan telefon pintar anda. Selagi kedua-dua peranti menggunakan Wi-Fi yang sama, anda boleh membuat sambungan antara kedua-dua peranti tersebut.

Skrin Cermin Samsung Galaxy J2 ke TV

AllCast

AllCast adalah aplikasi yang membolehkan anda melakukan streaming tangkapan skrin langsung telefon anda melalui penyesuai. Aplikasi ini serasi dengan Chromecast, Xbox, dan Roku. Perkara yang menarik ialah anda boleh menggunakannya secara percuma.

Versi berbayar juga tersedia. Yang ini mempunyai lebih banyak ciri tetapi tidak meningkatkan respons atau isyarat. Anda hanya perlu melabur dalam ini sekiranya anda mahu menstrim lebih banyak fail sekaligus atau bermain dengan resolusi dan kualiti aliran.

AllCast boleh dipasang melalui Google Play.

Cara membuatnya berfungsi:

  1. Sambungkan dan aktifkan penyesuai Chromecast di TV Pintar anda
  2. Hidupkan Galaxy J2 anda dan pergi ke Aplikasi di Skrin Utama anda
  3. Lihat senarai sehingga anda menjumpai AllCast
  4. Ketik ikon untuk membuka aplikasi
  5. Pilih peranti penerima yang sesuai dari senarai - dalam kes ini, Chromecast

Skrin Cermin Galaxy J2 ke PC

Sebaik sahaja anda memilih peranti, menu akan muncul. Dari sana, anda boleh memilih untuk mengalirkan gambar dari galeri, video, atau fail audio anda. Anda tidak dapat mengalirkan tangkapan layar langsung ketika anda hanya melihat menu aplikasi seperti yang anda lakukan pada telefon pintar Samsung yang lebih baru.

Galaxy J2 Cara Cermin Cermin

Isu Keserasian Galaxy J2

Secara teori, Galaxy J2 seharusnya berfungsi tanpa Chromecast jika anda cuba menstrimkan di TV Pintar Samsung. Namun, kerana J2 berjalan pada OS lama, Lollipop 5.0, banyak pengguna mengadu bahawa kekuatan isyaratnya lemah dan tidak ada sambungan yang dapat dijalin.

Menggunakan sesuatu seperti penyesuai Chromecast atau Roku adalah penyelesaian terbaik. Ini adalah peranti yang berpatutan yang juga menawarkan banyak kelebihan lain kepada pemilik TV pintar.

Perkataan Akhir

Galaxy J2 mampu menstrimkan video FHD ke TV anda sepenuhnya. Anda mungkin memerlukan sedikit masa untuk sampai ke sana kerana peranti ini tidak mempunyai ciri mirrorcast bawaan tetapi tidak mustahil. Sekiranya anda masih mahu berkongsi foto atau video anda dengan rakan dan keluarga di skrin besar, anda hanya perlu memuat turun versi percuma aplikasi AllCast dan menyambung ke TV anda melalui salah satu daripada banyak penyesuai wayarles yang sesuai dengan Android.