Cara Mendapatkan TV Samsung Anda dari Mod Demo Kedai

Mod Demo atau Demonstrasi adalah sesuatu yang sering digunakan pengeluar elektronik untuk produk seperti TV atau peranti mudah alih.

Cara Mendapatkan TV Samsung Anda dari Mod Demo Kedai

Ini adalah ciri bawaan yang seharusnya menarik perhatian pembeli yang berbelanja secara runcit. Sekiranya anda membeli TV Samsung dari kedai, anda mungkin akan mendapat Mod Demo apabila menghidupkannya di rumah.

Ini bermaksud bahawa anda tidak akan dapat mengekalkan tetapan penyesuaian anda. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mengeluarkan TV Samsung dari Mode Demo Store.

Kaedah 1 - Tetapan Sistem

Apabila anda membawa pulang TV Samsung baru anda dan menghidupkannya, anda mungkin terkejut melihatnya masih dalam Mod Demo Kedai.

Mungkin ada permainan komersial, atau pelbagai jenis gambar muncul. Atau mungkin ada iklan di sisi skrin TV. Skrin mungkin akan disegarkan setiap beberapa minit, dan anda tidak akan dapat menyesuaikannya mengikut kehendak anda.

Sebilangan besar model Samsung TV yang lebih baru mempunyai pilihan untuk beralih dari Mod Runcit ke Mod Home dengan hanya beberapa klik pada alat kawalan jauh anda. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Dapatkan alat kawalan jauh Samsung anda dan tekan butang Utama.
 2. Pergi ke Tetapan dan kemudian pilih "Umum".
 3. Dari sana, pilih "Pengurus Sistem" dan kemudian "Mod Penggunaan".
 4. Anda mungkin diminta memberikan PIN. Tetapan lalai adalah 0000.
 5. Sekarang, pilih "Home Mode".

Itu sahaja. TV Samsung anda tidak lagi berada di mod Demo atau Mod Retail. Anda boleh memproses dengan penyesuaian tanpa rasa takut bahawa secara tiba-tiba, Mod Demo akan bermula semula.

Dapatkan TV Samsung dari Mod Demo Kedai

Langkah-langkah ini sama untuk banyak TV Pintar Samsung, tetapi beberapa model mungkin mempunyai laluan yang sedikit berbeza ke destinasi yang sama. Sekiranya langkah di atas tidak dapat dilakukan di TV anda, anda boleh mencuba ini:

 1. Tekan butang Laman Utama pada alat kawalan jauh Samsung anda.
 2. Pergi ke Tetapan dan kemudian pilih "Sokongan".
 3. Tatal ke bawah dan pilih "Use Mode".
 4. Pilih "Penggunaan Rumah" dan tekan "Selesai".

Sekiranya anda membeli model yang jauh lebih tua dan tidak mempunyai alat kawalan jauh yang disertakan dengan butang "Rumah", anda masih boleh mengeluarkan TV Samsung dari Mod Demo kedai.

Yang harus anda lakukan hanyalah menekan butang “Tools” pada alat kawalan jauh dan kemudian tatal ke bawah sehingga anda melihat pilihan “Store Demo Off”. Pilih itu, dan TV anda akan meninggalkan mod demo begitu sahaja.

Samsung TV Out of Store Demo Mode

Kaedah 2 - Gunakan Kekunci TV

Adakah anda tahu bahawa anda boleh mengeluarkan TV anda dari Mod Demo Kedai yang menjengkelkan hanya dengan menggunakan kekunci di TV anda? Sekiranya anda salah meletakkan alat kawalan jauh Samsung yang asal, itu tidak bermakna TV anda harus tersekat pada mod demo. Anda boleh menggunakan langkah-langkah berikut dan kemudian menggunakan alat kawalan jauh universal:

 1. Pastikan TV anda AKTIF, kemudian cari butang Kelantangan dan Menu. Mereka biasanya berada di sudut kanan bawah.
 2. Sekarang, tekan butang Kelantangan sekali.
 3. Apabila anda melihat penunjuk Volume muncul, tahan butang Menu selama kira-kira 15 saat.
 4. Jika anda melakukan semuanya dengan benar, layar akan menampilkan "Standard", dan itu berarti anda keluar dari Mode Demo.

Namun, jika ada kesalahan pada langkah-langkahnya, layar akan menunjukkan "Demo Store", dan Anda mungkin perlu mengulangi langkahnya hingga tertulis "Standar".

Kaedah 3 - Reset Kilang

Sekiranya anda menghadapi masalah berterusan dengan mod Demo Store dan TV Samsung anda, mungkin yang terbaik adalah melakukan Reset Kilang yang sukar.

Ini adalah idea yang sangat baik jika anda membeli TV dari kedai, yang bermaksud bahawa TV anda dipaparkan dan aktif untuk sementara waktu. Dengan cara ini, anda mungkin mencegah masalah yang timbul. Ikuti langkah-langkah ini untuk melakukan tetapan semula kilang di TV Samsung anda:

 1. Dapatkan alat kawalan jauh anda dan pergi ke Tetapan TV anda.
 2. Seterusnya, pilih "Umum" diikuti dengan "Reset".
 3. Masukkan PIN 0000 (ini adalah lalai untuk semua TV Samsung.)
 4. Klik "OK", dan prosesnya akan bermula secara automatik.

Pilihan alternatif adalah pergi ke Tetapan> Sokongan> Diagnosis Diri> Tetapkan semula. Tidak semua model Samsung Smart TV mempunyai tetapan tepat yang sama. Oleh itu, jika kedua-dua pilihan ini tidak berfungsi di TV anda, sebaiknya periksa manual pengguna dan dapatkan petunjuknya.

Nikmati Mod Utama TV Samsung

Mengoptimumkan TV Samsung anda untuk pengalaman menonton yang sempurna boleh menggembirakan. Tetapi itu tidak akan dapat dilakukan jika anda terjebak dalam Mode Demo Kedai. Semasa anda berada di sebuah kedai elektronik, Demo Mode memenuhi tujuannya dan menarik perhatian orang.

Tetapi di rumah, itu mengganggu. Jadi, anda boleh mencuba salah satu daripada tiga kaedah untuk menyingkirkannya. Mudah-mudahan, salah satu daripadanya akan berfungsi, dan anda boleh menyiapkan TV Samsung anda.

Adakah anda pernah menghadapi Mod Demo TV Samsung sebelum ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.