Cara Membuat Mora dalam Kesan Genshin

Menaikkan watak dan perkakas anda dalam Genshin Impact adalah mudah ketika anda awal permainan. Anda mungkin mempunyai begitu banyak Mora sehingga anda tidak berfikir dua kali untuk meningkatkan apa-apa.

Cara Membuat Mora dalam Kesan Genshin

Malangnya, keseimbangan Mora yang membingungkan itu tidak kekal selamanya. Ketika anda naik tahap, biaya meningkat secara eksponensial untuk meningkatkan watak dan peralatan anda, meningkat menjadi jutaan dalam beberapa kes.

Anda tahu anda perlu mengikuti tuntutan permainan, jadi anda perlu menjana sejumlah wang.

Teruskan membaca untuk belajar bagaimana memelihara Mora untuk mengikuti gaya hidup Teyvat yang mewah. Ketahui pilihan mana yang boleh diperbaharui dan mana yang hanya sah sekali, serta pilihan yang paling baik pada awal dan akhir permainan.

Bagaimana Membuat Mora dalam Kesan Genshin?

Salah satu kaedah termudah untuk membuat lebih banyak Mora di Genshin Impact adalah dengan bermain permainan. Lihat senarai di bawah untuk mengetahui aktiviti mana yang paling menguntungkan.

1. Komisen Harian Lengkap

Adakah anda menyelesaikan Komisen Harian anda? Melengkapkan keempat-empatnya setiap hari dapat menghasilkan sekitar 20,000 Mora apabila anda menyerahkannya dengan Kathryn di Adventurer's Guild. Anda melihat minimum 3,925 per dengan maksimum 5,950 setiap komisen.

Misi ada setiap hari. Anda dapat menemuinya di Buku Petualang, jurnal pencarian, atau hanya melihat peta anda. Komisen Harian dilambangkan dengan ikon pencarian ungu. Anda tidak akan menerima ganjaran secara automatik setelah menyelesaikan pencarian terakhir dalam kumpulan ini, jadi ingatlah untuk menyerahkannya setiap hari untuk mengumpulkan pendapatan anda.

2. Buka Ley Line Blossoms

Semasa anda menjelajah Teyvat, anda akan menemui percubaan berhampiran Ley Line Blossoms. Ley Lines ini adalah cara yang baik untuk menanam Mora pada awal permainan, tetapi mereka memerlukan Resin untuk dibuka. Pemain awal mungkin tidak memikirkan menghabiskan sedikit resin untuk membuka garisan, tetapi strategi ini tidak berfungsi dengan baik pada akhir permainan kerana bahannya semakin jarang.

Walaupun anda boleh mendapatkan sehingga 20,000 Mora untuk Ley Lines emas, anda mungkin memutuskan bahawa pertukaran tidak berbaloi kerana Resin lebih sukar didapat daripada Mora.

Sekiranya anda pemain awal, teruskan dan buka Ley Lines sebanyak mungkin. Namun, pemain permainan lewat mungkin ingin menjauhi sumber pertanian ini untuk memilih pilihan lain.

3. Pertanian dan Pertukaran Sigil

Adakah anda tahu bahawa anda boleh menukar Sigils di kedai Cenderamata untuk Mora? Penjual akan membeli dua Sigil pada 1 600 Mora untuk pasangan itu, dan anda boleh melakukannya di kedua-dua bandar utama dalam permainan. Lebih baik lagi, Sigils adalah salah satu sumber yang tidak terhingga, jadi anda tidak perlu risau untuk menimbunnya untuk digunakan di masa hadapan.

Anda boleh menemui Sigils di peti dan peti berhampiran pantai Teyvat. Membuka peti dan peti mungkin adalah sesuatu yang sudah Anda lakukan untuk Adventure Rank XP, jadi lebihan Sigil tambahan adalah kebaikan bagi Pengembara yang lapar Mora.

Patung-patung Tujuh juga akan memberi anda beberapa ratus Sigil setiap kali anda menghidupkan Oculi dan juga memberi watak anda stamina yang kuat.

4. Naikkan Tahap Pengembaraan Anda

Salah satu cara terbaik untuk mendapatkan Mora di awal permainan adalah dengan fokus meningkatkan Level Petualangan (AR) anda. Peringkat awal dari AR 2-3 dan sekali lagi pada AR 5 - 10 menghasilkan kira-kira 10,000 setiap kali anda mencapai kedudukan baru. Ganjaran Mora meningkat ketika anda terus memajukan Peringkat Pengembaraan anda, dengan jumlah maksimum 25,000 Mora pada peringkat 21 hingga 25.

5. Selesaikan Siasatan dan Bunuh Bos / Elit

Buku Panduan Pengembara anda adalah kemungkinan kemungkinan Mora jika anda melengkapkan bahagian Penyiasatan buku ini. Beberapa pemain mengabaikan Penyiasatan ini sepenuhnya untuk menyelesaikan cerita utama dan pencarian sampingan, tetapi itu adalah kesilapan.

Ganjaran Mora bermula pada 20,000 untuk menyelesaikan Bab 1 dan dapat mencapai 105,000 Mora dengan setiap bab yang anda lengkapkan. Ini adalah salah satu sumber Mora yang tidak dapat diulang, tetapi ia adalah sumber yang baik untuk pemain baru yang mencari lebih banyak wang untuk digunakan untuk peningkatan.

Sebagai alternatif, membunuh raksasa adalah salah satu aktiviti yang boleh anda lakukan untuk memelihara Mora. Bos dan Elit yang berulang ini terdapat dalam Buku Panduan Pengembara anda di bawah tab Musuh. Sebilangan besar pemain menggunakan musuh-musuh ini untuk menanam bahan Ascension; namun, mereka juga menjatuhkan sejumlah besar Mora.

Gunakan Buku Panduan untuk menavigasi ke Bos pilihan anda dan kalahkan mereka untuk menuai hadiah. Dalam beberapa jam, mereka akan bertelur lagi sehingga anda dapat membilas dan mengulanginya tanpa had - walaupun untuk pemain lewat permainan.

6. Berdagang Stardust untuk Mora

Setiap kali anda membuat Keinginan, anda akan mendapat beberapa Stardust sebagai sebahagian daripada ganjaran anda. Sekiranya anda tidak dapat mencari apa-apa di kedai untuk menghabiskan Stardust anda, mengapa tidak menukarnya dengan Mora? Trading Stardust for Mora adalah pilihan yang boleh dipercayai untuk pemain yang menghabiskan banyak masa untuk menggerakkan Fates atau yang tidak malu membuka dompet dunia nyata mereka.

Mulai sekarang, anda boleh menukar 10 Stardust dengan 10,000 Mora di kedai, sehingga 30 kali sebulan. Selepas itu, pertukaran akan dikenakan bayaran tambahan 5 Stardust pada harga 15 Stardust untuk 10,000 Mora. Kaedah mendapatkan Mora ini berulang dan pilihan yang bagus untuk pemain yang memfokuskan keinginan dengan kelebihan Stardust.

7. Menyertai Ekspedisi

Semasa anda membuka ciri baru dalam permainan, akhirnya Kathryn di Adventurer's Guild akan menghampiri anda mengenai Ekspedisi. Pada mulanya, menetapkan watak untuk Ekspedisi ini mungkin tidak banyak. Anda mungkin mendapat sebilangan kecil bahan sumber atau bahan memasak untuk masalah tersebut.

Walau bagaimanapun, lebih banyak tempat dibuka dari masa ke masa, dan akhirnya, anda akan mempunyai pilihan untuk menghantar watak bukan pesta ke tempat yang menjaringkan sebahagian besar Mora.

Bercakap dengan Kathryn untuk menghantar watak anda dalam Ekspedisi dan ingatlah untuk memilih slot masa 20h untuk menjaringkan wang terbanyak - 5,000 Mora. Perlu sedikit masa untuk mendapatkan ganjaran, tetapi bukan cara yang buruk untuk menjana sedikit pendapatan pasif.

8. Membunuh Musuh

Tidak kira di mana sahaja anda menjelajah di Teyvat, kemungkinan besar anda akan menghadapi sebilangan besar musuh yang ingin mengurangkan perjalanan anda. Biasanya, anda akan mengurangkan kumpulan musuh yang menghalangi objektif pencarian terbaru anda atau cuba memintasnya sepenuhnya. Namun, kumpulan musuh ini merupakan sumber pendapatan yang besar; terutamanya jika anda memasangkannya dengan aktiviti pertanian Mora yang lain.

Lendir dan Hilichurls menghasilkan jumlah Mora paling sedikit sekitar 15-30 setiap jenis. Mengeluarkan Hilichurl Bosses memberi anda lebih banyak potensi pendapatan dengan harga 198 Mora setiap bos. Bukan banyak wang, tetapi pampasan yang bagus untuk sesuatu yang anda akan lakukan pula.

9. Bersihkan Jurang

Cabaran baru menanti anda di Spiral Abyss setelah anda mencapai AR 20. Ini adalah tempat yang popular untuk mengusahakan Primogems dan Mora jika anda dapat membersihkan ketiga-tiga tingkat di setiap lapan tingkat. Sebaik sahaja anda mencapai tahap 9 Abyss, anda akan dapat melihat semula beberapa tahap untuk pertanian Mora dan Primogem mingguan.

Yang Berhormat

  • Acara Khas, Penyelenggaraan, dan Kemas kini
  • Kod Kesan Genshin

Sebutan terhormat ini tidak semestinya cara yang boleh dipercayai untuk mengusahakan Mora, tetapi mereka dapat menjana sejumlah besar wang apabila mereka ada. Ganjaran penyelenggaraan dan kemas kini biasanya terdapat dalam e-mel dalam permainan anda. Periksa secara berkala agar anda tidak ketinggalan kerana ganjaran mempunyai tarikh luput.

Penebusan kod Impak Genshin adalah cara lain untuk mendapatkan sebilangan besar Mora tanpa perlu membuat kerja. Tidak seperti permainan F2P yang lain, pemaju Genshin Impact tidak sering mengeluarkan kod. Sekiranya anda berlaku melalui kod baru, buka laman web rasmi dan log masuk untuk menebusnya.

Soalan Lazim Tambahan

Apa Yang Boleh Anda Lakukan Dengan Kesan Mora dalam Genshin?

Sebilangan besar Mora anda akan menuju ke arah peningkatan, meratakan, dan menaikkan gear dan watak. Jumlah tepat Mora yang diperlukan untuk meningkatkan artifak dan senjata bergantung pada bahan yang anda gunakan semasa proses peningkatan. Kos sebenar untuk meratakan watak juga bergantung pada bahan atau buku pengalaman yang digunakan.

Selain itu, anda boleh menggunakan Mora di Forge untuk membeli senjata baru atau meningkatkan senjata yang sudah anda miliki. Tidak semahal dengan menaikkan atau menaikkan artifak dan watak anda, tetapi senang ada wang di bank ketika anda ingin membeli-belah di Forge.

Di mana saya boleh menanam Mora di Kesan Genshin?

Anda boleh memupuk Mora melakukan pelbagai aktiviti dari menyelesaikan Komisen Harian dan mengalahkan Elite dan Bos. Sebilangan besar Mora anda mungkin berasal dari membuka peti dan peti semasa anda menjelajahi permainan.

Bagaimana Membuat Daging Mora dalam Kesan Genshin?

Anda boleh mendapatkan resipi untuk makanan ini semasa menjelajah Liyue atau di Gunung Aozang sambil menyelesaikan pencarian yang disebut Custodian of Clouds. Sebagai pilihan, anda juga boleh membeli barang makanan siap dari Mr. Zhu atau Su Er'niang seharga 430 Mora.

Mora Meat memberikan faedah pemulihan dan pemulihan pemain hingga 150 HP, bergantung pada kualitinya. Sekiranya anda mempunyai Ningguang di pesta anda, dia mungkin membuat varian khas hidangan yang disebut Qiankun Mora Meat. Makanan istimewa ini bukan sahaja menghidupkan dan memulihkan watak yang jatuh pada 10% HP maksimum mereka, tetapi juga mempunyai bonus untuk memberi tambahan 150 HP.

Peminat permainan juga telah mencipta resipi Mora Meat dari dunia nyata mereka sendiri. Ini tidak akan menghidupkan anda, tetapi mungkin akan membuat rehat yang enak semasa bermain permainan.

Apakah Cara Terbaik Membuat Mora di Kesan Genshin?

Kaedah terbaik untuk membuat Mora di Genshin Impact adalah dengan bermain permainan. Mengalahkan musuh, menyelesaikan misi, dan mengambil bahagian dalam Acara Khas adalah cara yang mampan untuk menjadikan Mora dalam permainan.

Bagaimana Saya Mani Mora Tanpa Resin?

Sekiranya anda tidak mempunyai Resin, anda masih boleh memelihara Mora dalam permainan. Fokus pada Komisen Harian, memerangi Musuh, dan membersihkan lantai di Spiral Abyss. Jauhkan dari Ley Lines, walaupun, jika anda ingin mengekalkan jumlah Resin anda.

Wang Mora untuk Pengambilan

Walaupun benar bahawa Mora tidak begitu banyak permainan lewat seperti pemain baru, itu tidak bermakna anda tidak boleh mengusahakan mata wang ini dengan cara konvensional. Aktiviti seperti Komisen Harian, membersihkan lantai di Spiral Abyss, dan mengalahkan Elite and Bosses adalah cara yang boleh dilaksanakan dan berulang untuk menuai Mora dalam permainan.

Juga, jika anda berada dalam keadaan darurat dan mempunyai banyak Stardust atau Sigils, anda selalu boleh menukarnya untuk Mora. Anda mungkin tidak memerlukan berjuta-juta yang diperlukan untuk menyamakan watak anda dalam satu masa, tetapi sedikit sebanyak dapat membantu.

Apa aktiviti menguntungkan yang anda sertai setiap kali anda bermain Genshin Impact? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found