Screencastify Tidak Berfungsi? Cuba ini

Screencastify adalah salah satu alat yang paling popular dan mudah untuk menangkap gambar. Screencastify sering diperlukan dengan segera, dan di jabatan itu, Screencastify lebih dari sekadar alat yang kompeten. Penghantaran video selalu dengan beberapa klik dengan aplikasi ini.

Screencastify Tidak Berfungsi? Cuba ini

Yang mengatakan, aplikasi ini kadang-kadang terdedah kepada masalah. Malah pakar teknologi mungkin terlepas dari apa yang menyebabkan peluasan penyemak imbas popular tidak berfungsi.

Inilah cara untuk menyelesaikan masalah anda dan membuat Screencastify berfungsi semula.

Aktifkan Mikrofon Kanan

Sepatutnya, anda telah mengaktifkan mikrofon yang salah. Sekiranya anda menggunakan komputer riba tanpa mikrofon luaran atau fon kepala, anda boleh melangkau kemungkinan penyelesaian ini.

Namun, jika anda menggunakan mikrofon atau alat luaran yang mungkin memiliki mikrofon terintegrasi, masalahnya mungkin anda memilih yang salah.

Sebelum memulakan sesi rakaman anda, arahkan ke pelanjutan Screencastify di Chrome. Kemudian, aktifkan mikrofon dengan mencentang kotak bersih ke Mikrofon kemasukan. Sekiranya ini menyelesaikan masalah, anda boleh berhenti di sini.

Walau bagaimanapun, kemungkinan mikrofon yang salah dipilih secara lalai. Untuk mengubah tetapan ini, pilih menu dropdown yang telah muncul ketika Anda mencentang kotak Mikrofon. Apabila anda memilih mikrofon yang ingin anda gunakan, bar di sebelah ikon mikrofon akan menyala semasa anda bercakap.

screencastify tidak berfungsi

Bolehkah Chrome Mengesan Mikrofon Anda?

Malangnya, sebilangan pengguna mengalami masalah dengan pelanjutan Screencastify mereka walaupun setelah mengaktifkan mikrofon yang betul. Mungkin Google Chrome tidak dapat mengesan mikrofon anda.

Masalahnya mungkin penyemak imbas Chrome yang anda gunakan bertentangan dengan mikrofon anda. Untuk memeriksa sama ada ini berlaku, pergi ke sini dan lihat apakah ada bunyi yang dikesan. Sekiranya laman web mengambil suara anda, Chrome dan mikrofon anda berfungsi dengan betul. Sekiranya ini berlaku, kaedah terbaik adalah memasang semula sambungan Screencastify anda. Lebih lanjut mengenai ini kemudian.

Sekiranya laman web yang disebutkan di atas tidak mengesan bunyi, masalahnya mungkin disebabkan oleh kurangnya komunikasi yang betul antara penyemak imbas Chrome dan mikrofon anda.

Langkah pertama di sini ialah memulakan semula penyemak imbas Chrome anda. Sekiranya masalah berlanjutan, klik ikon tiga titik di penjuru kanan sebelah atas penyemak imbas anda dan klik padanya. Dari menu lungsur turun, pilih Tetapan. Pergi ke bahagian bawah tab Tetapan. Di bawah Semasa memulakan tajuk, pilih Buka halaman Tab Baru sekiranya tidak dipilih. Matikan penyemak imbas dan mulakannya semula.

Sekiranya masalah berterusan, cuba mulakan semula komputer anda. Sekiranya tiada penyelesaian ini berfungsi, anda mungkin perlu memasang semula pelanjutan.

Periksa Tetapan Bunyi Komputer Anda

Masalah yang anda alami dengan Screencastify mungkin tidak berkaitan dengan Chrome atau Screencastify. Tetapan bunyi komputer anda mungkin menjadi penyebabnya di sini. Anda perlu memastikan bahawa mikrofon anda diaktifkan dan tidak disenyapkan.

Untuk memeriksa sama ada semuanya berfungsi dengan betul, klik kanan ikon pembesar suara di sudut kanan bawah skrin anda dan pilih Buka Tetapan Bunyi. Kemudian, di bawah Input, anda dapat memilih peranti pilihan anda dan mengujinya.

Sekiranya mikrofon anda tidak bertindak balas, masalah anda memerlukan sokongan teknikal dari penyedia OS anda atau pengeluar komputer anda.

Pasang semula Screencastify

Anda boleh memasang semula Screencastify secara manual. Untuk menyahpasang pelanjutan, pergi ke halamannya di Google Web Store. Di sebelah tajuk pelanjutan, anda akan mendapat Alih keluar dari Chrome ikon. Klik.

Sebagai alternatif, klik kanan di mana sahaja pada bar sambungan (terletak di sebelah kanan bar alamat anda). Kemudian, pilih Urus sambungan dari menu lungsur. Tatal sehingga anda menjumpai Screencastify atau cari menggunakan ikon kaca pembesar di halaman ini. Kemudian, pilih Keluarkan. Sahkan dengan mengklik Keluarkan lagi. Ini akan membawa anda ke halaman Survey Uninstall 30 Kedua Screencastify. Anda boleh menutup tab ini jika anda akan memasangnya semula.

buang

Sekarang, pasang aplikasinya sekali lagi. Menemuinya di Kedai Web Google mungkin merupakan kaedah paling mudah untuk memasang sambungan Chrome.

Setelah berjaya memasang Screencastify dan mengaktifkan mikrofon, anda seharusnya dapat mendengar audio dan menggunakan aplikasinya sepenuhnya.

Isu Lain

Masalah audio adalah yang paling kerap berlaku semasa Screencastify. Walau bagaimanapun, masalah umum lain mungkin menghalang anda daripada menggunakan peluasan dengan betul. Berikut adalah beberapa.

Ruang Cakera Rendah

Screencastify menyimpan video yang anda buat di komputer anda sebelum memuat naiknya ke Google Drive. Sambungan memerlukan ruang cakera minimum 1 GB untuk berfungsi. Sekiranya video anda berlebihan, rakaman akan berhenti, menghasilkan pemberitahuan "Ruang Disk Rendah". Anda boleh mematikan ciri ini, tetapi ini boleh menyebabkan masalah sistem pada peranti anda. Mengosongkan ruang cakera adalah kaedah terbaik untuk ke sini.

Gagal Memulakan Rakaman

Kesalahan ini berlaku apabila Screencastify tidak dapat dimulakan. Mungkin ada yang menyekat aplikasi, dan dalam hal ini, anda perlu mengaktifkan akses ke mikrofon dan kamera pada peranti anda. Mulakan semula komputer anda dan cuba gunakan Screencastify sekali lagi.

Tidak Boleh Log Masuk

Anda mungkin mengalami masalah semasa masuk ke akaun anda di Screencastify. Itu mungkin kerana anda belum mengaktifkan kuki pihak ketiga. Untuk menyelesaikan masalah ini, pergi ke menu Chrome, arahkan ke Tetapan, tatal ke bawah sehingga anda melihat Mahir, dan klik. Navigasi ke Privasi dan kemudian ke Tetapan kandungan. Klik Kuki dan matikan Sekat kuki pihak ketiga tetapan.

Mengatasi Masalah

Masalah mikrofon adalah yang paling biasa dengan Screencastify. Walau bagaimanapun, banyak masalah lain mungkin menghalang anda menggunakan peluasan. Mudah-mudahan, anda telah menemui jalan penyelesaian dalam artikel ini.

Adakah anda berjaya memperbaiki Screencastify? Apa yang menyebabkan masalah ini? Jangan ragu untuk melayari bahagian komen di bawah ini dan berkongsi pendapat dan pengalaman anda, serta sebarang pertanyaan dan petua yang mungkin anda ada.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found