Cara Mencari Semua Craigslist sekaligus [November 2020]

Pasar dalam talian hari ini seperti LetGo, Offerup, dan Facebook Marketplace telah mengambil perhatian dari Craigslist, tetapi tidak seperti iklan lama - yang sudah lama mati - Craigslist masih merupakan laman web yang sesuai untuk membeli dan menjual. Laman web ini hebat dalam mencari tawaran yang terdapat di kawasan anda. Dengan senarai Craigslist tertentu di setiap pasar, mudah untuk membeli barang-barang yang ada di kawasan anda tanpa perlu risau tentang penghantaran.

Walau bagaimanapun, banyak pengguna menginginkan lebih banyak hasil daripada hanya kawasan setempat mereka, di mana aplikasi carian Craigslist pihak ketiga sangat berguna.

Dalam artikel ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan mesin carian Craigslist berasaskan web dan juga aplikasi telefon pintar untuk menjalankan carian di beberapa kawasan sekaligus. Sekiranya anda lebih berminat menjual daripada membeli, anda ingin membaca artikel kami tentang cara beriklan menggunakan Craigslist di beberapa laman web sekaligus. Kami juga mempunyai artikel yang baik tentang cara memantau Craigslist untuk kata kunci atau item tertentu.

Bagaimana Craigslist Berfungsi

Craigslist adalah laman web yang sangat berguna, tetapi pengguna telah lama melihat kawasan di mana ia jauh lebih berfungsi. Saran ke arah itu sia-sia, bagaimanapun, kerana Craigslist mempunyai falsafah pendirian yang sangat pasti yang dibina untuk melayani masyarakat setempat.

Craigslist dapat merangkumi pencarian rentas lokasi dengan mudah, tetapi pencipta laman web tersebut menginginkan orang menggunakan laman web ini untuk transaksi yang dilokalkan secara geo, bukan sebagai cara untuk mengakses pasaran seluruh negara, nasional atau global. Sejak laman web ini dilancarkan, orang telah berusaha menggunakan Craigslist dengan cara yang tidak sesuai dengan visi pengasas, dan itu baik-baik saja. Sebagai pengguna, kami tidak berkewajiban untuk menjaga Craigslist seperti yang diinginkan oleh penciptanya.

Namun, perlu diingat bahawa "melawan biji-bijian" dengan cara ini berisiko menyebabkan penyertaan seseorang di laman web ini dibatasi jika dikesan.

Bolehkah Saya Mencari Semua Craigslist sekaligus?

Fakta ringkasnya adalah sangat berguna untuk mencari semua Craigslist sekaligus. Benar, anda tidak mungkin terbang ke seluruh negara untuk membeli beberapa Bayi Beanie, tetapi anda mungkin dapat membuat perjanjian jarak jauh dengan seseorang.

Craigslist juga tidak ternilai ketika berusaha meneliti harga dan nilai. Item yang agak jarang berlaku mungkin tidak muncul di laman Craigslist tempatan anda, tetapi anda boleh menemuinya di beberapa tempat di seluruh negara, dan dari iklan tersebut, anda dapat memperoleh idea tentang nilai barang tersebut. Hasil dari carian Craigslist di seluruh negara membantu anda menjaring jaringan yang jauh lebih luas di seluruh negara atau dunia, mencari item baru untuk dijual tanpa perlu menentukan lokasi tertentu yang ingin anda cari.

Cara Mencari Craiglist Di Luar Kawasan Anda

Walaupun Craigslist secara tidak asli menyokong apa-apa jenis pencarian lokasi silang, pihak ketiga telah membuat banyak alat untuk melewati sekatan yang dikenakan oleh laman web ini. Beberapa perkhidmatan membolehkan anda mencari Craigslist secara keseluruhan tanpa menghadkan diri anda ke satu bandar.

Dengan menjaringkan jaring yang lebih luas, kemungkinan besar anda akan menemui item yang anda cari, terutamanya jika anda tidak keberatan untuk mencarinya. Terdapat pelbagai jenis laman web untuk dipilih, lengkap dengan beberapa cadangan mengenai laman web mana yang bagus untuk perkhidmatan mana.

Mesin Pencari Craigslist Berasaskan Web

Sebilangan besar penyemakan imbas yang dilakukan di Craigslist berlaku pada komputer desktop lama yang bagus. Walaupun menyemak imbas di mana sahaja boleh dilakukan (Craigslist mempunyai laman web mudah alih untuk itu), terdapat banyak sebab mengapa anda ingin menyemak imbas di rumah melalui penyemakan imbas pada peranti mudah alih anda.

Untuk satu, jauh lebih mudah untuk menavigasi melalui Craigslist dengan tetikus dan papan kekunci daripada dengan skrin sentuh, terutamanya jika anda mencari item tertentu, ingin melihat banyak senarai sekaligus, atau merakam penemuan anda secara bersamaan dalam pangkalan data atau hamparan. Atas sebab itu, kami memulakan senarai ini dengan beberapa mesin carian Craigslist berasaskan web yang memudahkan untuk melihat-lihat senarai di luar kawasan Craigslist umum anda. Beberapa laman web ini bahkan dapat membantu anda mencari senarai alternatif Craigslist yang kurang dikenali, menjadikannya mudah untuk mencari item yang diinginkan.

CariTempest

SearchTempest menyempitkan hasil carian anda sedikit lebih daripada apa yang anda harapkan dari laman web carian lain, tetapi bagi banyak pengguna, mesin carian mungkin merupakan laman web yang paling berguna.

Daripada mencari secara keseluruhan di Craigslist tanpa mengira lokasi, atau membatasi pulangan anda ke satu negeri atau wilayah, SearchTempest membolehkan anda mencari jarak jauh dari poskod atau nama bandar anda yang ada.

Ini bermaksud bahawa pembeli yang tinggal berhampiran sempadan negeri atau Kanada dapat dengan mudah mencari kandungan yang berdekatan dengan mereka daripada mencari melalui kawasan negara umum, seperti Buffalo dan Toronto. Anda boleh mengecualikan atau memasukkan senarai bandar AS dan Kanada, mencari mengikut kategori dan subkategori, dan bahkan menyertakan permintaan carian seperti menyaring senarai tanpa foto atau mengehadkan permintaan harga.

SearchTempest juga mempunyai pilihan untuk mencari mengikut negeri dan seluruh dunia, menjadikannya benar-benar salah satu laman web yang paling berguna dalam senarai ini. Sebaik sahaja anda memasukkan kriteria carian anda, SearchTempest akan mengumpulkan hasil anda mengikut lokasi, menjadikannya mudah untuk dijelajahi berdasarkan jarak tempuh dan jarak.

Penyata Statewidel

Statewidelist menjadikan proses mencari di seluruh negeri anda untuk item tertentu jauh lebih mudah diakses daripada laman Craigslist tradisional. Laman utama laman web ini menghendaki anda memasukkan istilah carian anda, memilih kategori yang anda pilih (secara lalai, tetapan ini menetapkan untuk mencari semua kategori), dan kemudian pilih negeri atau wilayah Kanada.

Oleh kerana perubahan carian Google, laman web ini tidak dapat menyenaraikan hasil Craigslist secara langsung, tetapi ia menunjukkan hasil eBay. Untuk mengatasi masalah larangan carian, cukup klik lokasi yang terdapat di baris "Pautan hasil langsung". Laman web ini kemudian akan mengisi hasil Craigslist berdasarkan kriteria carian yang anda tentukan.

Aplikasi Carian Craigslist yang lain

Walaupun SearchTempest dan Statewidelist adalah dua alat carian pelbagai lokasi Craigslist terbaik, laman web lain mempunyai pilihan untuk mencari Craigslist di luar kawasan anda (bersama dengan carian laman web lain seperti Amazon atau Pennysaver).

  • Search All Junk: Enjin carian ini membolehkan anda menggabungkan hasil anda dari Craigslist dengan hasil dari tawaran terperingkat lain, termasuk Pennysaver, Oodle, Recycler, dan banyak lagi.
  • ZoomTheList: Antaramuka tidak begitu cantik, tetapi ZoomTheList dapat membuat carian melalui Craigslist mudah dengan penapisan lanjutannya.

Mengikuti iklan di bahagian atas hasil carian anda, anda akan melihat semua catatan Craigslist untuk kriteria carian yang anda masukkan.

  • DailyLister: Laman web ini serupa dengan ZoomTheList, yang mengandungi senarai penuh pilihan menggunakan Carian Khusus Google. Lihat ini jika ZoomTheList tidak berfungsi untuk anda.

  • Onecraigs: Satu lagi laman "Cari Semua Bandar" Craigslist, laman web ini nampaknya lebih tertumpu pada bandar-bandar besar di seluruh Amerika Syarikat seperti LA dan New York City. Sekiranya anda tinggal di kawasan metropolitan utama atau anda melakukan perjalanan agak lama, ini mungkin merupakan laman web untuk anda.
  • Cari Craigslist: Laman web ini memenuhi apa yang kebanyakan pengguna perlukan, yang ingin mencari keseluruhan Craigslist. Ia mempunyai antara muka yang sederhana dan premis yang lebih mudah: mencari setiap senarai Craigslist tanpa mengira lokasi anda. Dengan menggunakan mesin carian Google tersuai, Search Craigslist memuat setiap hasil dari laman web berdasarkan istilah carian anda, dengan pilihan penyortiran untuk relevansi (secara lalai) dan tarikh diposkan. Oleh kerana laman web ini mencari catatan Craigslist yang aktif, semuanya terkini dan terkini di laman web ini. Mengklik setiap penyenaraian hanya mengambil maklumat untuk anda, memudahkan memuatkan pautan di dalam penyemak imbas web anda.

Mesin Carian Craigslist iOS

Sekiranya anda menggunakan iPhone, menggunakan aplikasi mudah alih adalah cara yang jauh lebih baik untuk menyemak imbas Craigslist untuk mencari item unik yang anda mahukan. Sekiranya anda bergerak, menggunakan aplikasi mudah alih untuk iOS adalah kaedah terbaik untuk mencari. Setelah bertahun-tahun, Craigslist telah melancarkan aplikasi rasmi untuk iOS, tetapi kurang berfungsi daripada aplikasi pihak ketiga. Berikut adalah aplikasi terbaik untuk digunakan pada iPhone anda.

  • CPlus: Dalam banyak cara, CPlus adalah aplikasi yang mesti dimiliki pengguna iPhone yang ingin melayari Craigslist. Aplikasi ini kelihatan baik, terutamanya jika dibandingkan dengan kebanyakan perkhidmatan Craigslist lain di pasaran sekarang. CPlus mempunyai antara muka berasaskan warna yang menjadikan segalanya terasa lebih sederhana semasa menyemak imbas senarai. Aplikasi ini mempunyai banyak ciri, termasuk, yang paling penting, kemampuan untuk mencari melalui beberapa bandar sekaligus dalam aplikasi. CPlus bahkan dapat menunjukkan senarai anda dalam tampilan peta yang terpasang tepat di dalam telefon anda, sehingga mudah untuk menentukan lokasi barang yang tepat. Anda juga dapat menghantar dan menyunting senarai anda. Ciri kegemaran kami: CPlus akan mengaburkan senarai yang telah anda lihat, memudahkan pencarian anda di kemudian hari.

Mesin Pencari Android Craigslist

Play Store di Android mempunyai puluhan senarai untuk aplikasi Craigslist, dengan beberapa penyenaraian berkualiti menjadikan yang terbaik. Aplikasi rasmi dari Craigslist kurang berfungsi daripada aplikasi pihak ketiga, sayangnya, tetapi anda selalu boleh menyemaknya. Tetapi jika anda ingin mencari beberapa bandar atau wilayah untuk item anda di Craigslist, bermula dengan carian pantas pada peranti Android anda mungkin merupakan kaedah terbaik untuk menyelesaikannya.

  • CPlus: Android hanya menyalin nama dan reka bentuk aplikasi iOS yang berjaya dengan nama yang sama, tetapi ia akan berjaya. CPlus berada di kedudukan teratas senarai kami untuk Android, dan juga iOS, terutamanya kerana ciri cariannya yang hebat. Secara keseluruhan, CPlus pada Android tidak mempunyai sedikit cat visual yang diberikan versi iOS, tetapi juga lengkap dengan kemampuan pemetaan yang kami sukai di iOS. Rebut yang ini hari ini.
  • Pengeposan: Dari segi reka bentuk visual, segala-galanya mengenai Pengeposan berfungsi dengan baik. Ini adalah aplikasi cantik yang hampir sama dengan antara muka grafik yang kami harapkan dan hargai di Android, menjadikannya salah satu kaedah kegemaran kami untuk mencari melalui Craigslist secara berkala. Secara serius, aplikasi ini kelihatan hebat, menggabungkan tepi melengkung dan reka bentuk bahan yang memudahkan untuk melihat-lihat sambil menggunakan mesin pencari luar biasa yang disediakan oleh Postings (membolehkan anda mencari beberapa bandar sekaligus). Hanya perhatikan bahawa anda tidak dapat mencari bahagian Personalia di Craigslist pada aplikasi ini, kerana masalah sebelumnya dengan aplikasi ditarik keluar dari Google Play kerana ciri tersebut.

***

Terdapat banyak kesukaan dalam membeli item di Craigslist, walaupun anda tidak mencari sesuatu yang spesifik. Masalah utama Craigslist ialah fungsi cariannya terhad kepada apa yang anda dapati di kawasan anda. Walaupun batasan itu berfungsi dengan baik untuk carian yang luas, banyak pengguna Craigslist mempunyai cara untuk melakukan perjalanan untuk mendapatkan barang yang mereka inginkan.

Kadang-kadang, anda mengumpulkan kaedah untuk menghantar barang tanpa perlu bergantung pada Craigslist atau eBay, menjadikan jarak antara lokasi tidak menjadi masalah bagi kebanyakan pengguna. Laman web dan aplikasi ini menjadikannya cepat dan mudah untuk mencari semua Craigslist dari satu halaman.

Walaupun masih memerlukan sedikit usaha untuk mencari yang anda mahukan, laman web ini membantu anda menggunakan Craigslist sepenuhnya dan membantu anda mencari item unik yang anda cari dalam talian. Enjin carian dan aplikasi pihak ketiga adalah kaedah paling bijak untuk melayari laman web ini, sama ada anda menggunakan telefon bimbit, desktop, atau komputer riba.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found