Cara Menyertai Krew Rawak di Laut Pencuri

Bermain dengan orang lain di Sea of ​​Thieves sangat penting. Anda mahu anak kapal anda sekuat mungkin, membolehkan anda memulakan perjalanan yang paling menuntut. Bekerjasama dengan rakan anda mungkin merupakan gaya yang disukai, tetapi anda mungkin ingin membangkitkan semangat dengan bergabung dengan pengguna rawak dari seluruh dunia.

Cara Menyertai Krew Rawak di Laut Pencuri

Dalam entri ini, kami akan memberitahu anda semua yang perlu anda ketahui mengenai bergabung dengan kru rawak di Sea of ​​Thieves, termasuk menghantar dan menerima jemputan dari pemain lain. Oleh itu, rebut perompak terbaik anda dan bersiaplah di selongsong laut anda kerana sudah tiba masanya untuk lebih banyak petualangan di Laut Tinggi.

Cara Menyertai Krew Rawak di Laut Pencuri

Untuk bermain dengan orang rawak, anda perlu menyertai kru terbuka. Ini dipasang secara automatik dan boleh terdiri daripada rakan anda atau pengguna rawak. Begini cara kerjanya:

  1. Lancarkan permainan dan arahkan ke layar pemilih kapal.

  2. Pilihlah Galleon, dan anda akan tiba di menu yang membolehkan anda menjemput orang lain ke dalam permainan secara manual.

  3. Oleh kerana anda ingin bermain dengan pengguna rawak, lancarkan permainan anda tanpa menjemput rakan anda. Permainan ini akan menggandingkan anda dengan tiga pelayar lain dari seluruh dunia.

Sekiranya anda bermain Sea of ​​Thieves sendiri, anda secara automatik boleh pergi ke slop di skrin pemilih kapal. Walau bagaimanapun, menaiki kapal kecil adalah untuk pengembaraan solo. Untuk pengembaraan kumpulan, anda mahu memilih galon besar untuk pencarian dalam talian. Sekiranya anda memilih yang pertama, anda akan segera berlayar sendiri dan tiba di kedai di mana anda akan memulakan perjalanan anda. Walaupun begitu, dunia anda masih akan dihuni oleh banyak pengguna.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Mengirim dan Menerima Jemputan di Laut Pencuri?

Oleh kerana Sea of ​​Thieves menggunakan fungsi Xbox Live Steam, penghantaran dan penerimaan jemputan dari pengguna lain sedikit berbeza daripada yang dijangkakan. Contohnya, anda tidak dapat memilih rakan anda dari senarai Rakan Steam dan menjemput mereka. Anda juga tidak akan mendapat jemputan dengan cara yang sama.

Walaupun begitu, terdapat beberapa cara untuk menghantar dan menerima jemputan antara pemain dengan platform Steam anda. Anda perlu memastikan bahawa anda log masuk ke akaun yang betul. Setelah selesai, ikuti langkah di bawah untuk memulakan:

Pengesahan Pendaftaran

Pastikan akaun anda didaftarkan dengan aplikasi Xbox Console Companion dan Windows Store. Jika tidak, jemputan tidak akan berjaya.

1. Lancarkan permainan menggunakan Steam.

2. Masukkan kelayakan profil anda semasa proses.

3. Pautkan akaun anda ke Steam.

Anda kini boleh bergabung dengan pengguna lain tanpa masalah.

Kaedah Satu - Jemputan melalui Lobi

Mari lihat dahulu bagaimana anda boleh menjemput mereka dari lobi.

1. Dari menu utama anda, pilih mod pilihan dan arahkan ke lobi.

2. Cari butang "Undang Rakan" di bahagian kiri bawah paparan anda. Klik butang atau tekan "1" pada papan kekunci anda.

3. Anda sekarang akan melihat senarai rakan anda, yang membolehkan anda menjemput mereka seperti biasa.

Kaedah Dua - Jemputan melalui Bar Permainan Windows

Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan Windows Game Bar dari lobi menggunakan langkah-langkah berikut:

1. Tekan butang "Windows" dan "G" atau "Panduan" anda pada pengawal untuk mengakses Game Bar anda.

2. Setelah anda mengakses Game Bar, klik kanan pemain yang ingin anda undang dari menu "Xbox Social".

3. Pilih pilihan "Jemput ke Permainan" dari senarai.

Jemputan juga tersedia melalui aplikasi Xbox Console Companion dan Windows Game Bar anda.

Kaedah Tiga - Jemputan Dalam Permainan

Menghantar jemputan dalam permainan adalah cara lain untuk menyertai pemain Sea of ​​Thieves yang lain:

1. Semasa anda bermain, tekan butang "Esc" untuk mengaktifkan menu jeda.

2. Ikuti pilihan dan pilih "Krew Saya."

3. Navigasikan ke pilihan "Undang Teman" di bahagian kiri bawah paparan anda. Klik butang atau tekan "1" pada papan kekunci anda.

4. Permainan akan membawa anda ke senarai rakan anda, di mana anda boleh menghantar jemputan kepada mereka.

5. Seperti kaedah sebelumnya, anda juga dapat menggunakan overlay Game Bar dan klik kanan profil yang ingin anda undang.

Menerima Jemputan

Menerima jemputan juga boleh dilakukan dengan pelbagai cara:

1. Semasa dalam permainan, anda akan melihat semua undangan anda dalam tetingkap pop timbul dalam sesi anda. Terima mesej untuk meneruskan permainan.

2. Di luar permainan, anda akan dapat menerima undangan menggunakan Xbox Game Bar.

Satu lagi perkara hebat mengenai Sea of ​​Thieves ialah ia membolehkan anda memasukkan pertandingan pengguna lain melalui senarai rakan anda tanpa jemputan. Anda boleh melakukan ini dengan Bar Permainan Windows anda, sama ada pengguna lain sedang dalam permainan atau di lobi. Namun, profil mereka perlu dilabel sebagai rakan. Inilah yang perlu anda lakukan untuk menyertai sesi tanpa jemputan:

1. Mulakan Windows Game Bar anda.

2. Pergi ke menu "Sosial Xbox".

3. Klik kanan profil dan pilih pilihan "Join Game" dari senarai. Sekiranya anda melakukan ini di luar permainan, ini akan melancarkan Sea of ​​Thieves.

4. Anda akan mendapat mesej yang memberitahu anda mengenai permainan pemain lain.

5. Tekan butang "Ya", dan anda akan diteruskan ke sesi mereka.

Syarikat Selalu Dialu-alukan

Walaupun perjalanan Sea of ​​Thieves secara solo dapat menjadi sumber keseronokan yang luar biasa, pengalaman itu dapat lebih memuaskan dengan orang-orang secara rawak. Meneruskan pencarian yang paling mencabar adalah lebih mudah, dan anda dapat berkomunikasi dengan pengguna dari seluruh dunia. Jadi, bekerjasama dengan pelaut lain dan bersiaplah untuk berjam-jam perjalanan yang mendebarkan.

Adakah anda lebih suka bermain dengan orang asing atau rakan di Sea of ​​Thieves? Berapa kerap anda bermain sesi solo? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.