Cara Melihat Berapa Jam Dimainkan di PS4

Sama ada anda ingin menunjukkan betapa berdedikasinya anda pada permainan tertentu untuk rakan anda, atau anda merasa seperti menghabiskan semua waktu bermain anda, anda mungkin tertanya-tanya adakah atau tidak ada cara untuk memeriksa berapa jam anda log masuk di PS4 anda.

Cara Melihat Berapa Jam Dimainkan di PS4

Walaupun maklumat ini tidak tersedia di konsol anda, ada cara untuk mendapatkannya.

Tidak kira mengapa anda memerlukan maklumat itu, mari kita lihat bagaimana anda dapat melihat berapa jam anda bermain di PS4.

Bolehkah Anda Melihat Masa Dimainkan di PS4?

Malangnya, Sony tidak menjadikan pengesanan masa menjadi mudah. Tidak ada cara dalam sistem untuk menarik laporan jam dimainkan atau cap waktu untuk log masuk. Walaupun anda dapat mengakses profil PlayStation awam anda secara dalam talian melalui laman web My PlayStation mereka, ini hanya memberitahu anda piala apa yang telah anda perolehi, berapa banyak rakan yang anda miliki, dan maklumat yang serupa.

Cara Melihat Jam Dimainkan di PS4

Walaupun anda tidak dapat melakukannya melalui konsol itu sendiri, adalah mungkin untuk melihat berapa banyak masa yang anda habiskan di PS4 melalui penyemak imbas web. Ini dapat dilakukan dengan menggunakan ciri kawalan ibu bapa yang akan kita bahas di bawah.

Agar kaedah ini berfungsi, anda perlu menyediakan akaun PlayStation anda sendiri (walaupun anda tidak mempunyai PlayStation) kemudian klik 'Tambah Ahli Keluarga' untuk menambahkan akaun anak. Ikuti proses penyediaan untuk memautkan akaun anda.

Untuk melihat berapa jam seseorang bermain, anda perlu mengunjungi tetapan Pengurusan Keluarga di laman web Sony.

 1. Lawati tetapan Pengurusan Keluarga di laman web Sony.
 2. Setelah sampai, ketik Pengurusan Keluarga dari menu sampingan.

 3. Seterusnya, anda boleh melihat Masa Dimainkan di bawah nama akaun.

Ini tidak akan menunjukkan kepada anda apa yang dilakukan oleh individu di PlayStation mereka dan ini hanya menunjukkan apa yang telah mereka lakukan hari ini, tetapi ini adalah salah satu cara untuk melihat masa bermain.

Cara Menguruskan Suapan Aktiviti Anda

Anda boleh mengurus apa yang dikongsi dalam suapan aktiviti anda dengan menggunakan langkah-langkah berikut:

 1. Pergi ke Akaun Sony anda dan log masuk.

 2. Klik pada Tetapan Privasi PSN.

 3. Klik pada Permainan | Media.

 4. Untuk menukar siapa yang dapat melihat aktiviti, piala, senarai rakan anda, permainan apa yang anda miliki, dan banyak lagi, klik pada Edit butang di sebelah yang anda mahu ubah.
Cara Melihat Berapa Jam Bermain Di PS4

Sekiranya anda mempunyai aktiviti yang anda tidak mahu ada yang melihat, anda boleh menghapusnya dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Mulakan PS4 anda.
 2. Lawati tetapan profil anda
 3. Pilih Tukar Tetapan Privasi.
 4. Pilih Permainan | Media.
 5. Pilih Aktiviti
 6. Pilih aktiviti yang ingin anda padamkan.
 7. Pilih Pilihan

Dari menu Pilihan, anda boleh menghapus aktiviti tersebut sehingga tidak dapat dikongsi dengan rakan anda.

Daftar untuk mendapatkan Buletin PSN

Salah satu cara untuk kadang-kadang menerima maklumat mengenai jumlah jam yang anda mainkan adalah dengan mendaftar buletin Rangkaian PlayStation bulanan, yang akan menghantar e-mel biasa dengan maklumat peribadi dan tawaran istimewa. Maklumat ini, kadang-kadang, tetapi tidak selalu, dapat merangkumi waktu permainan anda.

Untuk mendaftar ke buletin, anda perlu melakukan perkara berikut:

 1. Pergi ke Akaun Sony anda, dan log masuk.
 2. Klik pada Tetapan Pemberitahuan
 3. Klik pada kotak centang
 4. Klik pada Jimat butang

  buletin

Bagaimana anda Memeriksa Sejarah Permainan di PS4?

Terdapat beberapa cara untuk memeriksa sejarah permainan di PS4 anda. Anda mungkin ingin memeriksa sejarah permainan anda untuk menambah jumlah masa yang dimainkan, untuk melihat permainan apa yang anda miliki, atau untuk memuat turun permainan lain ke papan pemuka anda.

Anda boleh melakukan ini dari PlayStation itu sendiri, atau dari Aplikasi PS.

Tab Perpustakaan

Untuk pergi langsung ke mana-mana permainan yang telah anda mainkan, pergi ke tab perpustakaan. Cari aplikasi di paling kanan sistem melepasi permainan, Netflix dan PS Store anda.

Setelah masuk ke aplikasi, anda dapat mengklik tab "permainan" atau tab "Dibeli". Anda dapat melihat ketika anda membeli permainan dengan mengkliknya. Anda boleh menambahkan lebih banyak aplikasi ke tab ini kapan saja dengan mengklik aplikasi Playstation Store. Lihat artikel kami yang lain mengenai Aplikasi Playstation terbaik.

Senarai Trofi

Senarai trofi anda terdapat di bar atas. Setelah diklik, anda dapat melihat maklumat mengenai permainan anda yang dimainkan, serta maklumat trofi mereka. Anda dapat melihat pukul berapa anda mendapat trofi dengan mengkliknya.

Fail Permainan

Jika anda ingin melihat data simpan PS4, pergi ke "Setting", kemudian "Pengurusan Data Disimpan Aplikasi", kemudian "Data Tersimpan" di Penyimpanan Sistem. Ini akan menunjukkan perincian masa anda bermain, dan sejarah permainan anda.

Seperti yang telah disebutkan, anda tidak dapat melihat semua data yang disimpan untuk semua permainan, tetapi sekurang-kurangnya anda dapat mengetahui kapan anda memuat turun permainan di sistem anda. Anda juga dapat melihat kapan simpanan / simpan automatik terakhir anda.

Masa Dimainkan di PS5

Dengan konsol terbaru yang secara rasmi memasuki pasaran, kami akan merugikan jika kami tidak menyebutkan bahawa PS5 menjadikannya lebih mudah untuk melihat waktu bermain.

Sekiranya anda ingin membual tentang berapa jam yang telah anda masukkan ke dalam konsol baru anda. Cukup klik pada ikon profil, kemudian klik pada 'Permainan.' Di bawah setiap permainan, anda akan melihat berapa jam yang anda habiskan untuk bermain setiap permainan!

Seolah-olah kami tidak memerlukan alasan lain untuk menaikkan taraf konsol kami, ini adalah ciri yang telah lama kami tunggu-tunggu.

Soalan Lazim

Sekiranya kami tidak menjawab semua soalan anda di atas, kami mempunyai beberapa jawapan lagi untuk anda.

Bolehkah saya melihat masa yang tepat seseorang bermain?

Ya dan tidak. Anda hanya dapat melihat waktu yang tepat seseorang bermain sekiranya memperoleh trofi. Sebagai contoh, dalam tangkapan skrin di bawah u0022Trophy Listu0022 di atas, jika anda mengetuk salah satu piala tersebut, ia akan memberi anda masa dan tarikh yang diperoleh.

Saya ingin melihat berapa jam saya bermain permainan tertentu. Adakah terdapat kaedah untuk melakukannya?

Beberapa permainan akan memberi anda jam atau minit seumur hidup yang anda mainkan. Pergi terus ke log masuk permainan itu (contohnya Fortnite adalah u003ca href = u0022 // www.epicgames.com / fortnite / en-US / homeu0022u003eEpic Games accountu003c / au003e) dan cari masa anda dimainkan di sana.u003cbru003eu003cbru003eJuga, kami juga mempunyai artikel di u003ca href = u0022 // www.techjunkie.com / view-hours-playing-fortnite / u0022u003eCara Melihat Berapa Jam Anda Bermain di Fortniteu003c / au003e.

Bolehkah saya menambah sekatan masa?

Ya, di bawah tab Pengurusan Keluarga (seperti yang disenaraikan di atas) anda boleh menetapkan kawalan ibu bapa. Setelah akaun mencapai hadnya, pengguna akan di-boot. Anda boleh menyesuaikan tetapan ini dan menambahkan lebih banyak masa jika anda mahu.

Pemikiran Akhir

Walaupun memalukan bahawa tidak lebih mudah untuk mengetahui dengan tepat apa statistik anda secara langsung dari sumbernya, ada cara lain untuk mendapatkan maklumat tersebut dengan menggunakan aplikasi, atau penambahan akhir tahun. Lagipun, selalu baik untuk mengetahui berapa lama anda menghabiskan masa bermain permainan kegemaran anda, seperti Final Fantasy.

Sekiranya anda telah menemui kaedah untuk menyelesaikan masa permainan PS4 yang kami lewatkan, silakan kongsi dengan kami di bahagian komen di bawah. Dan jangan ragu untuk menunjukkan jam anda. Kami berjanji tidak akan menilai!