Cara Melihat Berapa Banyak Subsidi yang dimiliki oleh Streamer

Sebelum internet, permainan video dulu adalah urusan yang berbeza. Anda pergi ke arked untuk bermain permainan kegemaran anda dengan rakan anda atau berkumpul di ruang bawah tanah anda untuk melihat siapa di antara anda yang terbaik.

Cara Melihat Berapa Banyak Subsidi yang dimiliki oleh Streamer

Tetapi dengan munculnya internet dan pengembangan industri permainan, permainan video telah menjadi salah satu perkara yang paling disiarkan, paling menguntungkan, dan paling banyak dilihat dalam piramid kandungan. Kejayaan permainan video yang luar biasa selama dua dekad terakhir, di mana beberapa dari mereka telah melupakan nombor Hollywood, tidak mengejutkan.

Sekarang, streaming permainan video adalah pekerjaan yang baik bagi banyak orang, dengan berjuta-juta pemain mengalirkan permainan kegemaran mereka ke sebilangan besar peminat muda.

Revolusi Twitch

Sudah jelas dalam beberapa tahun pertama kedatangan YouTube bahawa beberapa kandungan yang paling banyak dilihat di laman web ini adalah pemain bermain permainan kegemaran mereka. Oleh itu, tidak mengejutkan apabila Twitch muncul hanya beberapa tahun kemudian dan dengan cepat menjadi salah satu laman web yang paling banyak dikunjungi di internet.

Saat ini menerima rata-rata hampir 3 juta tontonan sehari, dan menganjurkan lebih daripada 160,000 saluran unik, Twitch adalah standard de facto untuk pita sekarang. Angka-angka ini dijangka meningkat secara pesat pada masa akan datang, jadi dapatkan maklumat terkini di platform ini.

Halaman Statistik Lagu Twitch

Selain daripada live streaming permainan video, pengguna Twitch juga menyiarkan pertandingan eSports, persembahan muzik, cerita sebelum tidur, dan kandungan kreatif lain.

Sekiranya anda menikmati Twitch atau merancang untuk menjadi penyiar, anda harus membuat kajian dan mengetahui siapa pemancar yang paling berjaya. Dan jika anda mempunyai penyiar tertentu yang alirannya anda gemari, anda mungkin juga ingin mengetahui berapa banyak pelanggan yang mempunyai siaran penyiar itu.

lihat berapa banyak langganan yang dimiliki oleh streamer

Pelanggan dan Pengikut Twitch adalah dua perkara yang berbeza

Sebelum kami memberitahu anda bagaimana untuk mengetahui berapa banyak langganan yang dimiliki oleh streamer, anda mesti memahami bahawa pelanggan dan pengikut di Twitch adalah dua perkara yang berbeza. Mengikuti pita akan menambahkan penyiar ke senarai ikutan anda dan memaparkan saluran di halaman anda semasa anda membuka Twitch.

Sebaliknya, melanggan saluran di Twitch bermaksud anda boleh melabur dalam streamer secara kewangan. Anda boleh melakukan ini dengan memberikan sumbangan bulanan kepada streamer untuk pemeliharaan saluran.

Terdapat tiga tahap langganan untuk penulisan ini, dan separuh daripada wang yang anda belanjakan untuk langganan itu dialihkan ke pita. Separuh lagi pergi ke Twitch. Sebagai balasannya, pelanggan menerima faedah premium seperti emotikon khas, lencana khas, akses ke ruang sembang eksklusif, antara lain.

Langganan Twitch adalah cara utama bagi streamer untuk menjana wang di platform.

Bagaimana Mengetahui Berapa Banyak Pelanggan Yang Ada Twitch Streamer

Sumber luaran seperti Twitch Tracker nampaknya berfungsi ketika datang ke pelanggan, di mana anda dapat mencari senarai streamer Twitch yang paling banyak dilanggan. Streamer dengan pelanggan terbanyak berada di bahagian atas senarai. Pada masa penulisan, Ludwig adalah streamer paling popular pada bulan ini dengan lebih daripada 200,000 pelanggan aktif, sementara Ninja adalah streamer paling popular di sekitar dengan lebih daripada 17 juta pengikut. Mengklik pada profil streamer akan memberi anda statistik yang lebih terperinci.

berapa banyak langganan yang dimiliki oleh streamer

Ambilnya dengan secubit garam

Walaupun anda yakin bahawa sumber luaran seperti Twitch Tracker atau Twitch Stats adalah tepat, tidak ada cara untuk mengesahkan maklumat tersebut. Terdapat sedikit ketelusan bagaimana laman web ini mengumpulkan data mereka. Tetapi konsensus yang luar biasa nampaknya walaupun tidak sepenuhnya tepat, laman web ini memberikan angka taman permainan yang baik - sekurang-kurangnya untuk pemain utama.

Bolehkah Anda Melihat Berapa Banyak Pelanggan yang Ada di Twitch?

Walaupun anda sebenarnya tidak dapat mengetahui bilangan pelanggan yang tepat yang dimiliki oleh streamer popular di Twitch, Twitch Tracker dapat membantu anda mendapatkan idea umum.

Namun, jika ada streamer tertentu yang tidak begitu popular, mungkin sukar mendapatkan nombor pelanggan yang tepat. Itu kerana Twitch tidak memberikan data itu secara langsung. Hanya jumlah pengikut yang tersedia di halaman profil strimer. Ini kerana Twitch ingin melindungi perincian penghasilan streamer dan merahsiakannya.

Adakah Ini Membantu Membuat Fikiran Anda?

Sekiranya anda ingin melanggan saluran tertentu yang anda suka, anda mesti melakukannya. Itu bukan sahaja sebagai tanda penghargaan, tetapi sangat banyak penghargaan yang dapat membuat streamer terus berjalan. Namun, ingat bahawa melanggan adalah pilihan, dan anda tidak perlu membayar untuk mengikuti strimer kegemaran anda.

Sebaliknya, jika anda ingin memulakan profil anda sendiri, ingatlah bahawa cara terbaik untuk mendapatkan pelanggan adalah dengan kandungan yang berkualiti. Lagipun, sesiapa sahaja yang bersedia membayar untuk menonton aliran anda hanya akan melakukannya sekiranya kandungan anda bernilai dibayar.

Halaman Ludwig TwitchTracker

Jangan Risau, Ikuti dan Sub!

Ringkasnya, hampir tidak ada sebenarnya cara mengetahui bilangan pelanggan yang tepat yang dimiliki oleh streamer tertentu. Sumber luaran dapat menolong anda, tetapi memberi amaran bahawa angka itu mungkin tidak tepat sepenuhnya.

Namun, jika anda mengetahui cara untuk mengetahui berapa banyak pelanggan yang ada di Twitch streamer kegemaran anda, kami akan senang mengetahui kaedah anda. Komen dengan pemikiran anda mengenai penstriman di Twitch, pendapatan, dan semua yang ada di antara anda!