Cara Melihat Siapa Yang Menonton di Twitch

Sekiranya anda fokus untuk meningkatkan penonton Twitch anda atau prihatin dengan bot tontonan, anda mungkin ingin mengetahui berapa banyak penonton yang anda tonton aliran anda.

Cara Melihat Siapa Yang Menonton di Twitch

Dalam artikel itu, kami akan membincangkan bagaimana melihat siapa penonton anda, bagaimana mengenali bot tontonan, dan bagaimana menggunakan maklumat wawasan Twitch untuk meningkatkan pandangan dan pengikut anda.

Bagaimana Melihat Siapa Yang Menonton di Twitch?

Twitch mengkategorikan jenis penonton kepada dua kumpulan:

Jumlah Penonton

Apabila seseorang dengan atau tanpa akaun menonton siaran langsung anda, mereka dikira sebagai penonton. Setelah penonton berhenti menonton, jumlahnya akan dikurangkan. Jumlah Penonton anda adalah nombor yang dipaparkan dengan warna merah di bawah pemain video anda.

Senarai Penonton

Ini menyenaraikan nama pengguna akaun yang disambungkan ke sembang anda, walaupun mereka tidak bercakap secara aktif. Untuk melihat semua orang dalam sembang, arahkan ke bahagian bawah sembang dan klik pada butang di sebelah ikon Tetapan.

Bagaimana Memeriksa Analitis Anda?

Akses ke statistik anda bermanfaat dalam memahami trend penonton untuk membantu mengembangkan saluran anda. Dari halaman Analisis Saluran Twitch, anda dapat melihat keterlibatan penonton dan maklumat pendapatan sepanjang julat tarikh yang ditetapkan. Untuk melihat analisis saluran anda:

 1. Klik pada gambar nama / profil anda di sudut kanan atas skrin.

 2. Pilih "Buat papan pemuka."

 3. Klik pada menu hamburger, kemudian pilih "Wawasan"> "Wawasan Saluran."

Data dari 30 hari terakhir akan dipaparkan secara lalai. Untuk menyesuaikan tarikh:

 • Klik pada anak panah kiri dan kanan, di kedua-dua tarikh, untuk kembali atau maju selewat-lewatnya 30 hari.

 • Atau, untuk julat tarikh tertentu, pilih pemilih tarikh untuk memilih tarikh mula dan akhir dari kalendar pop timbul.

Bagaimana Menggunakan Statistik Twitch untuk Meningkatkan Permainan Anda?

Maklumat Twitch anda memberikan maklumat berguna untuk memantau prestasi saluran anda. Untuk menuju ke "Wawasan:"

 1. Klik pada gambar nama / profil anda di sudut kanan atas skrin.

 2. Pilih "Buat papan pemuka."

 3. Klik pada menu hamburger, kemudian pilih "Wawasan".

Di sini anda akan melihat tiga kategori utama:

 • "Analisis Saluran" - untuk pendapatan dan perincian pengikut,
 • "Ringkasan Aliran" - untuk ringkasan cuplikan aliran anda, dengan pandangan khalayak, statistik prestasi, klip teratas, dan banyak lagi.
 • "Pencapaian" - untuk melihat sejauh mana kemajuan anda dalam proses menjadi ahli gabungan atau rakan kongsi.

Inilah kita akan membincangkan cara menggunakan beberapa maklumat untuk membantu meningkatkan aliran anda.

Statistik

Ini termasuk jumlah penonton, pengikut, dan percakapan berdasarkan siaran terbaru anda. Bandingkan nombor ini dengan aliran sebelumnya untuk melihat sejauh mana keberkesanan anda menjadi semakin berubah dalam menjadikan penonton menjadi pengikut.

Sembang

Berdasarkan sembang aliran terbaru anda, ini merangkumi penonton rata-rata, pengikut baru dan banyak lagi. Ini sangat berguna untuk menyiasat jenis perbualan / kandungan yang disiarkan sekitar waktu tertentu yang mungkin menyumbang kepada peningkatan pengikut.

Ini membantu memberi anda idea tentang apa yang ingin dibincangkan oleh penonton anda dan apa yang mereka anggap menghiburkan yang harus anda lakukan lebih banyak.

Apa Klip Teratas Saya?

Ini adalah klip teratas aliran anda (hingga lima). Sekali lagi, dengan menganalisis apa yang menjadikan klip anda secara statistik menjadi popular dengan penonton anda, anda akan mengetahui jenis perkara yang harus terus dilakukan. Membandingkan aliran masa lalu anda yang menghasilkan kurang atau tidak ada klip teratas memberi anda idea tentang perkara yang harus dilakukan lebih sedikit.

Dari mana datangnya pandangan saya?

Mengetahui sumber pandangan dan nombor anda, misalnya, halaman yang berasal dari penonton sebelum datang ke aliran anda, membantu membina pemahaman tentang apa yang mungkin diminati oleh penonton, terutamanya jika anda melihat corak kecil. Anda boleh menggunakan maklumat ini untuk memberi inspirasi kepada idea atau topik perbincangan untuk tinjauan pendapat anda.

Apakah Video untuk Aliran Ini?

Dengan menunjukkan video aliran, anda dapat membuat klip video dari bit terbaik anda untuk digunakan sebagai iklan di saluran media sosial anda yang lain. Dengan menunjukkan betapa hebat dan menghiburkannya aliran anda, anda mungkin akan menarik beberapa lagi penonton dan pengikut.

Pencapaian

Pencapaian membantu anda untuk terus termotivasi dengan menunjukkan kemajuan matlamat anda jika berusaha untuk menjadi ahli gabungan atau rakan kongsi untuk mula menghasilkan wang dari aliran anda.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Anda Boleh Mengetahui jika Seseorang Melihat-Melihat di Twitch?

View-botting adalah aktiviti yang mencapai simulasi penglibatan dengan meningkatkan pandangan secara artifisial. Untuk menyiasat sama ada bot tontonan mengganggu saluran anda, perhatikan perkara berikut:

• Corak khalayak yang tidak wajar. Sesuatu seperti pengikut baru setiap lima minit atau lebih adalah pemberian mati, terutamanya apabila ia berterusan dalam beberapa waktu.

• Nama pengguna yang tidak masuk akal. Bot biasanya cenderung menghasilkan nama pengguna secara rawak yang tidak memprovokasi imejan. Sebagai contoh, kebanyakan nama pengguna agak menyerupai nama seseorang atau sekurang-kurangnya mempunyai keperibadian, misalnya, hardcoregamer1979.

Periksa akaun mana-mana pengguna yang anda disyaki palsu. Bot kemungkinan besar tidak akan mempunyai sepanduk, atau pengikut profil Twitch.

Terdapat alat pihak ketiga yang tersedia untuk memantau bagaimana komuniti anda dibina; Social Blade adalah yang popular. Melihat penurunan dan pertumbuhan semula jadi khalayak anda dapat membantu anda melihat corak yang tidak biasa yang biasanya disebabkan oleh robot.

Ikut-Botting

Ini adalah ketika saluran berikut menyertakan akaun palsu. Umumnya dibuat secara berkelompok, akaun palsu dihapus dari semasa ke semasa, dan oleh itu, penurunan secara tiba-tiba dalam banyak pengikut boleh menjadi a kumpulan bot tindak.

Sekiranya anda yakin saluran anda disasarkan oleh bot, anda harus membuat laporan.

Apa yang Orang Boleh Tonton di Twitch?

Pengguna Twitch dapat menonton apa sahaja dari permainan video hingga festival muzik dan rancangan TV. Biasanya, orang menonton untuk menonton pita kegemaran mereka bermain permainan yang menarik.

Tonton Pesta

Twitch "Watch Parties" adalah ketika komuniti berkumpul untuk menonton, bereaksi, dan membahaskan filem atau rancangan TV yang ditawarkan pada langganan Amazon Prime atau Prime Video mereka.

Pesta tontonan saat ini dapat diakses oleh pencipta dan penonton melalui web desktop, dengan akses mudah alih akan tersedia dalam beberapa bulan mendatang.

Bolehkah Twitch Streamers Melihat Lurkers?

Mengesan mengintai sehingga tidak ada kebaikan di Twitch adalah sukar…

"Pengintai" didefinisikan sebagai penonton yang tidak berbual atau terlibat secara aktif. Mereka akan mematikan aliran atau mungkin menonton aliran yang berbeza pada masa yang sama. Oleh kerana sebilangan penonton hanya menonton untuk menikmati permainan streamer sahaja dan mungkin tidak mahu bergabung dalam sembang, jenis mengintai ini dapat diterima di Twitch.

"Jumlah Penonton" menunjukkan jumlah orang yang hanya menonton, mereka yang mempunyai dan tanpa akaun. "Senarai Pemirsa" merangkumi mereka yang bersambung dengan sembang walaupun mereka tidak memberi sumbangan secara aktif. Mungkin selamat untuk menganggap bahawa penonton yang benar-benar ingin menonton, tanpa niat untuk bercakap atau niat mengintai negatif, tidak akan berhubung dengan sembang.

Bagaimana Saya Boleh Melihat Siapa Yang Mengikuti Saya di Twitch?

Untuk melihat senarai pengikut anda:

1. Akses saluran anda dan pergi ke gambar / nama profil anda yang terdapat di sudut kanan atas skrin.

2. Klik kanan padanya dan pilih "Creator Dashboard."

3. Di sudut kiri atas skrin, klik pada menu hamburger.

4. Pilih "Keutamaan"> "Saluran."

5. Tatal ke kanan ke bawah layar ke "Pengikut."

6. Klik pada “Daftar Pengikut.”

Apa itu "Twitch Live Views"?

Tontonan Twitch Live adalah koleksi setiap penonton yang menyertai aliran. Jumlah itu mungkin termasuk penonton unik yang meninggalkan dan kembali ke aliran, sehingga dikira sebagai dua tontonan langsung yang berasingan. Jenis pandangan lain adalah:

Pandangan Serentak

Ini adalah penonton yang menonton siaran langsung anda atau menonton aliran pada masa yang sama.

Penonton Unik

Ini adalah penonton unik yang telah menonton aliran anda dalam jangka masa tertentu. Sekiranya penonton unik menonton saluran anda pada kesempatan yang berbeza dalam jangka masa tontonan yang berbeza, itu akan dikira sebagai satu tontonan. Ini menghalang penonton yang terlalu banyak apabila penonton telah membuka beberapa sesi dalam satu aliran.

Bagaimana Saya Melihat Penonton di Twitch Mobile?

Walaupun anda dapat melakukan streaming langsung dari peranti mudah alih anda, saat ini pilihan untuk melihat penonton anda hanya dapat dilakukan melalui desktop.

Untuk melihat penonton anda melalui desktop:

1. Akses saluran anda.

2. Di bahagian bawah obrolan, klik pada butang di sebelah ikon Tetapan.

Anda dapat melihat jumlah pengikut anda melalui aplikasi, untuk melakukan ini:

1. Lancarkan aplikasi Twitch.

2. Klik dua kali pada nama atau gambar profil anda.

Ini akan membuka paparan profil anda di mana bilangan pengikut yang anda miliki dipaparkan di bawah foto anda.

Menonton Siapa yang Menonton Anda di Twitch

Mampu melihat pengguna sebenar yang kerap mengikuti aliran anda adalah sesuatu yang menggalakkan. Terutama ketika anda mula-mula, ini adalah cara untuk mengesahkan bahawa kandungan anda berada di jalan yang betul.

Sekarang anda tahu bagaimana melihat siapa penonton anda, adakah anda tahu siapa orang tetap anda? Adakah anda telah menggunakan maklumat pandangan untuk membantu meningkatkan pandangan dan pengikut anda? Kami ingin mendengar bagaimana saluran Twitch anda berkembang. Beritahu kami di bahagian komen di bawah.