Cara Menghantar Teks Tanpa Nama

Atas sebab apa pun, anda mungkin memerlukan atau ingin menghantar teks kepada seseorang tanpa nombor telefon anda muncul di hujung yang lain. Di dunia di mana privasi dan anonimitas semakin terhakis, ia dapat membantu mengetahui cara menghantar mesej ke telefon seseorang tanpa mengatakan siapa anda.

Mampu menghantar teks tanpa nama adalah perlindungan kecil terhadap privasi anda, tetapi mungkin satu yang anda anggap penting suatu hari nanti. Artikel ini memberi anda beberapa cara untuk menghantar teks tanpa nama atau separa tanpa nama.

Menghantar Seseorang Tanpa Nama

Bagaimana cara menghantar teks tanpa nama? Pertama, mari kita bincangkan bagaimana ia berfungsi dengan normal. Biasanya, mesej SMS dikemas bersama dengan nombor penghantaran, nombor tujuan, dan mesej itu sendiri. Ini berdasarkan reka bentuk sehingga setiap paket (teks anda mungkin mengambil satu atau banyak paket, bergantung pada berapa lama) dapat mencapai nombor tujuan dan dikumpulkan semula menjadi satu pesan yang koheren. Dengan memasukkan nombor penghantaran dengan paket tersebut, pengirim pengirim tahu siapa yang akan ditagih untuk perkhidmatan tersebut.

Nombor penghantaran anda dilucutkan dengan pesanan tanpa nama setelah penagihan dicetuskan dan dihantar ke destinasi. Dengan cara ini, syarikat telefon tahu bahawa anda telah menghantar teks dan mengenakan bayaran untuknya, tetapi mereka tidak akan menghantar nombor anda kepada penerima mesej.

Pendekatan lain yang lebih mudah untuk teks tanpa nama adalah aplikasi dan laman web yang menggunakan nombor SMS mereka untuk menyampaikan mesej anda. Platform biasanya menukar nombor penghantaran anda sendiri untuk tujuan penagihan, tetapi nombor perkhidmatan adalah nombor yang dihantar ke destinasi.

Dua cara utama untuk menghantar teks tanpa nama adalah melalui aplikasi atau laman web. Perkhidmatan ini cenderung datang dan pergi, jadi berikut adalah aplikasi dan laman web yang sedang beroperasi pada bulan Mei 2019.

Aplikasi untuk Menghantar Teks Tanpa Nama

Aplikasi membuka banyak fungsi dengan teks anda. Sebagai contoh, anda dapat menggunakan aplikasi untuk meneruskan pesan teks ke email anda atau mengubah font dan tata letak pesan anda. Beberapa aplikasi mempunyai teks tanpa nama sama ada sebagai fungsi utamanya atau sebagai faedah tambahan. Sebilangan besar ini akan berfungsi pada Android dan iOS.

Semua aplikasi ini percuma untuk dimuat turun dan menawarkan enkripsi dari hujung ke hujung untuk keselamatan tertinggi. Mari lihat aplikasi yang telah kami teliti dan memudahkan anda memilih mana yang sesuai untuk anda.

Pemesejan & Panggilan Teks Peribadi

Pemesejan & Panggilan Teks Peribadi adalah aplikasi khusus Android. Ia dapat menangani SMS, panggilan, perkongsian gambar / fail, dan pesan yang merosakkan diri sendiri setelah waktu yang ditentukan. Ia mempunyai beberapa ciri berorientasikan privasi yang lain dan patut dikunjungi.

Pada era kita sekarang, privasi hampir tidak ada. Aplikasi ini bukan sahaja membolehkan anda menghantar mesej tanpa nama dan membuat panggilan telefon yang tidak diketahui, tetapi juga menawarkan penyulitan hujung-ke-hujung dan pilihan mesej 'goyangkan untuk menyembunyikan' yang kemas. Tidak kira apa yang anda gunakan, aplikasi percuma ini adalah pilihan pesanan impian individu yang sedar akan privasi.

Isyarat

Signal adalah aplikasi komunikasi yang selamat, nampaknya disokong oleh Edward Snowden (pembocor / pemberi maklumat yang terkenal dan kontroversial yang mendedahkan operasi pengumpulan data NSA yang besar pada tahun 2013).

Isyarat menyulitkan panggilan dan teks, dan anda boleh menghantar fail dan gambar dengan selamat. Ia juga dapat menekan ID pemanggil anda ketika memanggil atau menghantar pesanan, yang sangat sesuai jika anda ingin menghantar teks tanpa nama atau memanggil seseorang secara rahsia.

Dengan menggunakan pilihan Pengedap Dikeluarkan yang dikeluarkan pada akhir tahun 2018, pengguna dapat mengirim mesej tanpa nama kepada siapa pun yang menerima yang dimeteraikan (ada pilihan untuk mematikannya dalam tetapan).

Ia tersedia untuk Windows, Android dan iOS.

Laman Web yang Membolehkan Anda Menghantar Teks Tanpa Nama

Sekiranya anda tidak mahu memuat turun aplikasi untuknya, beberapa laman web membolehkan anda menghantar teks tanpa nama. Banyak yang mengehadkan jumlah mesej yang dapat anda kirim dalam sehari tetapi boleh dipercayai.

Kami telah mengkaji setiap laman web ini dan laman web ini berfungsi dengan baik. Susun atur dan kemampuan asasnya serupa di antara laman web, dan mesej yang diuji dihantar dalam masa dua minit. Ini percuma untuk digunakan, jadi penting untuk diingat bahawa penghantaran mesej tidak dijamin.

TxtEmSekarang

TxtEmNow adalah laman web yang sangat licin yang membolehkan anda menghantar teks tanpa nama ke mana-mana telefon Amerika Utara atau antarabangsa. Anda perlu menatal iklan untuk mencari pilihan untuk menghantar mesej. Sisi baiknya ialah anda tidak perlu mendaftar atau memasukkan maklumat peribadi untuk menggunakan laman web ini untuk mengimbangi pengembaraan iklan yang menjengkelkan.

  1. Tatal ke bahagian bawah halaman,
  2. Masukkan nombor dan mesej, dan tekan Teruskan.
  3. Halaman seterusnya akan meminta anda mengesahkan perincian dan menghantar mesejnya. Klik pada pengesahan, dan mesej anda dihantar.

Penghantaran mesej memerlukan sedikit masa, terutamanya jika laman web mengalami lalu lintas yang tinggi. Nasib baik, anda boleh menyemak status dengan memuat semula penyemak imbas web anda.

Teks em

Teks mereka sangat serupa, walaupun laman webnya kelihatan seperti tahun 1990-an. Walau apa pun, laman web menyelesaikan tugas. Masukkan nombor, pembawa, dan mesej. Lengkapkan Captcha dan setuju dengan ToS, kemudian tekan Send Message. Laman web ini nampaknya meliputi kebanyakan syarikat penerbangan Amerika Utara, dengan beberapa kapal terbang antarabangsa dilemparkan.

Cara menghantar teks tanpa nama3

HantarAnonymousSMS

SendAnonymousSMS melakukan apa yang tertulis: hantar mesej tanpa nama kepada mana-mana penerima di hampir mana-mana negara. Laman web ini bersih dan senang digunakan. Masukkan nombor pengirim, negara, nombor penghantaran, dan mesej. Kemudian masukkan kod Captcha dan hantarkan SMS.

Penghantaran dengan ini mengambil masa yang agak lama, dan tidak jelas mengapa anda perlu memasukkan nombor telefon anda sebelum menghantarnya. Mungkin laman web ini cuba mengesan atau menghilangkan aktiviti haram. Walaupun begitu, perkhidmatan ini berfungsi.

TextForFree.net

TextForFree.net adalah laman web lain yang sangat asas yang menyelesaikan tugasnya. Laman web ini sepertinya hanya berfungsi di A.S., tetapi ia menyampaikan mesej, selagi anda menggunakan salah satu syarikat penerbangan yang diluluskan. Masukkan nombor, tajuk mesej, dan mesej, kemudian pilih penyedia telefon yang betul dari senarai. Tekan Hantar Mesej Teks Percuma di bahagian bawah, dan sekali lagi, penghantaran memerlukan sedikit masa, tetapi sampai di sana.

Itulah dua aplikasi hebat dan empat laman web yang membolehkan anda menghantar mesej tanpa nama secara percuma. Masing-masing mempunyai kekuatan dan kelemahan, tetapi semuanya berjaya.