Cara Membuat Nest Hello Lebih Cepat

Kita hidup di zaman rumah pintar. Walaupun tidak ada satu syarikat yang memonopoli kedatangan produk rumah pintar, tidak ada keraguan bahawa Google berada dalam misi yang jelas. Dengan sebilangan besar produk yang telah menjangkau hampir setiap pengguna di dunia dengan cara tertentu, kemasukan Google ke dunia rumah pintar lebih lancar daripada rakan sejawatnya.

Cara Membuat Nest Hello Lebih Cepat

Atas sebab inilah apabila Google memutuskan untuk membeli Makmal Nest, itu tidak mengejutkan. Pengambilalihan itu adalah peluang Google untuk memperluaskan penawarannya dan menjadi pemain serius di jabatan rumah pintar.

Apa itu Nest Hello?

Setelah Google memperoleh Nest Labs, ia memutuskan untuk tidak menjenamakan semula syarikat itu kerana Nest Labs telah membuat nama sendiri dalam beberapa tahun ia wujud. Google memutuskan untuk membawa semua produk rumah pintar di bawah satu payung yang dipanggil Google Nest.

Hari ini, terdapat pelbagai produk dari pembesar suara pintar dan loceng pintu hingga kamera keselamatan dan alat pengesan asap bernama Google Nest.

Salah satu produk ini, bel pintu video Nest Hello, telah berjaya dengan penstriman langsung 24/7, pencitraan HDR, dan penglihatan malam. Bel pintu video pintar berkabel membolehkan anda memantau sebarang aktiviti yang berlaku di luar pintu depan anda. Oleh itu, walaupun seseorang menghampiri pintu anda tanpa membunyikan loceng, anda akan mendapat notifikasi pemberitahuan tentangnya pada peranti yang disegerakkan.

sarang hello

Selain itu, selain daripada gerakan dan peringatan orang, Nest Hello juga menawarkan audio dua hala dan dapat memberikan respons automatik jika anda tidak mahu bercakap dengan siapa pun di pintu depan. Hello berfungsi bersama dengan Pembantu Google pada paparan pintar.

Google juga menawarkan perkhidmatan langganan pilihan yang memberi anda penyimpanan awan. Bermula dari $ 5 sebulan atau $ 50 setahun, perkhidmatan ini memberi anda pilihan untuk merakam dan menyimpan rakaman anda selama lima, 10, atau 30 hari, bergantung pada berapa banyak yang ingin anda bayar.

Tetapi walaupun bel pintu pintar menjadi aset yang baik untuk tujuan keselamatan dan kemudahan, beberapa pemilik Nest melaporkan amaran pemberitahuan yang ditangguhkan. Ini amat membimbangkan kerana pemberitahuan yang ditangguhkan dari bel pintu pintar anda mengalahkan keseluruhan tujuan memasang bel video pintar di tempat pertama.

Beberapa Isu yang Mengagumkan

Sekilas pandang pada halaman bantuan Google Nest akan menunjukkan sejumlah besar pertanyaan oleh pengguna Nest Hello yang mengadu bahawa amaran pemberitahuan ke peranti mereka yang diselaraskan selalu terlambat. Nampaknya masalah biasa bagi pemilik Nest Hello.

Walaupun ada kemungkinan masalah itu adalah masalah teknikal, rangkaian, atau pelayan yang menunda pemberitahuan ke peranti mudah alih anda, kami akan mencuba dan menyelesaikan beberapa masalah dan memberikan kemungkinan penyelesaian.

Berikut adalah beberapa perkara yang boleh anda periksa untuk mencuba dan menyelesaikan kelewatan dengan Nest Hello sendiri.

Periksa Rangkaian Wi-Fi Anda

Anda harus terlebih dahulu memeriksa sama ada rangkaian Wi-Fi anda tidak terganggu. Sekiranya boleh, sambungkan Nest Hello anda ke rangkaian Wi-Fi lain untuk melihat apakah makluman masih tertangguh. Walaupun anda tidak mempelajari apa-apa lagi, anda sekurang-kurangnya akan mengetahui sama ada masalahnya dengan rangkaian Wi-Fi anda atau tidak.

Periksa Aplikasi Nest Anda

Buka aplikasi Nest di telefon anda. Periksa sama ada penyegaran aplikasi Latar Belakang dihidupkan. Semasa anda berada di sana, periksa juga jika anda tidak tersalah beralih di Jangan ganggu ciri pada aplikasi anda. Melakukannya secara automatik akan menghentikan pemberitahuan amaran ke peranti anda.

Periksa Telefon Anda

Terdapat sedikit kemungkinan bahawa terdapat beberapa masalah dengan peranti mudah alih anda. Untuk memeriksa sama ada telefon anda menyebabkan masalah, cuba log masuk ke akaun anda menggunakan peranti lain dan kemudian mencetuskan pemberitahuan untuk menguji apakah ia berfungsi dengan baik.

Sebab-Sebab Kemungkinan Lain

Google telah mengakui bahawa mungkin terdapat beberapa masalah dengan kelewatan pemberitahuan di Hello Nest dan telah memberikan beberapa penjelasan yang mungkin untuk mereka.

Syarikat itu menunjukkan bahawa kelewatan rangkaian dari kamera ke pelayan Nest dan dari pelayan Nest ke peranti mempengaruhi kelajuan penghantaran keseluruhan. Terdapat beberapa kemungkinan di sini kerana setiap komponen mungkin menyebabkan atau meningkatkan kelewatan.

Sebab lain yang mungkin ada kaitannya dengan tempoh cooldown. Itu kerana Nest nampaknya memberi pengguna jumlah amaran yang tepat pada waktu yang tepat. Oleh itu, kamera bel pintu akan mencetuskan tempoh cooldown yang pendek setiap kali menghantar pemberitahuan ke peranti mudah alih anda. Kedatangan pemberitahuan ini juga bergantung pada rangkaian selular dan penyedia ISP anda.

membuat sarang hello lebih cepat

Kelajuan Penuh Ke Depan!

Kelewatan pemberitahuan pada Hello Nest adalah masalah biasa. Sekiranya anda juga mengalami masalah, cubalah dan ikuti beberapa kaedah yang dijelaskan dalam artikel ini. Namun, jika masalah anda masih belum diselesaikan, jangan ragu untuk menghubungi ISP, pembawa mudah alih atau Google anda.

Adakah anda mempunyai masalah dengan pemberitahuan yang tertunda dengan Google Nest anda? Adakah penyelesaian yang ditawarkan membantu menyelesaikannya? Sekiranya anda mengetahui kaedah lain, sila kongsikannya dengan komuniti TJ.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found