Cara Menghantar Jemputan di App Clubhouse

Clubhouse tidak seperti platform media sosial yang lain. Untuk masuk, anda memerlukan jemputan. Apabila anda menjadi ahli Clubhouse, anda boleh menjemput orang lain untuk turut serta dalam keseronokan.

Cara Menghantar Jemputan di App Clubhouse

Pada mulanya, anda hanya akan mendapat dua jemputan. Namun, jika Clubhouse melihat aktiviti anda dalam aplikasi sebagai sumbangan positif kepada komuniti, anda akan menerima lebih banyak jemputan.

Sekiranya anda baru sahaja menyertai aplikasinya, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana cara menghantar jemputan kepada salah satu rakan anda. Dalam artikel ini, kami akan menguraikan keseluruhan proses dan menjawab soalan lain yang berkaitan.

Bagaimana Menghantar Jemputan Clubhouse?

Sekiranya anda sudah bergabung dengan Clubhouse melalui jemputan dari orang lain, anda mungkin ingin memainkan peranan anda dan membantu mengembangkan komuniti Clubhouse. Berikut adalah panduan langkah demi langkah yang akan menjelaskan keseluruhan proses:

  1. Lancarkan aplikasi Clubhouse pada iPhone anda.

  2. Ketik ikon sampul di bahagian atas skrin. Ini akan mengarahkan anda ke skrin jemputan.

  3. Di bar carian, masukkan nama kenalan orang yang ingin anda jemput ke Clubhouse.

  4. Tekan butang "Jemput" di sebelah nama mereka.

  5. Tetingkap lain akan muncul di mana anda boleh memasukkan mesej peribadi yang akan disertakan dengan jemputan.

Catatan Penting mengenai Proses Jemputan

Terdapat beberapa perkara yang perlu anda perhatikan semasa menghantar jemputan ke Clubhouse. Pertama, orang yang anda undang mesti disimpan dalam buku kenalan iPhone anda. Juga, pastikan bahawa kod negara dan kawasan disertakan. Jika tidak, anda tidak akan melihat kenalan mereka di skrin jemputan.

Kedua, jika satu orang mempunyai lebih daripada satu nombor telefon yang tersimpan, anda akan mendapat pilihan untuk memilih yang mana anda ingin menghantar jemputan. Namun, jika anda mempunyai banyak maklumat hubungan untuk orang yang sama, pastikan untuk memilih pilihan yang betul.

Bagaimana Menghantar Jemputan ke Clubhouse?

Malangnya, "hantar semula" tidak ada, jadi anda harus menyelesaikan masalah ini dengan cara lain. Sekiranya anda pasti telah menghantar jemputan ke nombor yang betul, tetapi jemputan mengatakan bahawa mereka tidak pernah menerimanya, ada beberapa perkara yang dapat dilakukan.

Orang yang dijemput boleh mencuba dan memuat turun aplikasi, memasukkan nombor telefon mereka, dan melihat apakah mereka menerima kod pengesahan. Sekiranya kod tiba, itu bermaksud bahawa jemputan itu sah, tetapi ada beberapa masalah teknikal, mungkin dengan pembawa telefon.

Sekiranya ini tidak berjaya dan orang yang dijemput tidak mendapat kod pengesahan, orang yang menjemput mereka boleh terus menghubungi Clubhouse.

Isi dan kirimkan borang ini dan tambahkan nama, nombor telefon, dan tangkapan layar orang yang dijemput dalam kesilapan yang mungkin anda terima dalam aplikasi.

Bagaimana jika anda menghantar jemputan ke nombor yang salah?

Anda mungkin berada dalam situasi di mana anda memilih nombor yang salah yang dilampirkan pada kenalan yang sama. Sebagai alternatif, orang yang anda fikirkan mungkin telah menukar nombor mereka, atau anda telah mengetuk kenalan yang salah sama sekali.

Malangnya, setelah anda menghantar jemputan, anda secara rasmi "membelanjakannya".

Menghantar jemputan yang dihantar adalah mustahil, walaupun anda boleh menghubungi Clubhouse secara langsung untuk membantah kes anda.

Masalah lain yang mungkin anda hadapi ialah anda telah menghantar jemputan kepada pengguna Android. Buat masa ini, Clubhouse hanya tersedia untuk iPhone, jadi mereka tidak dapat memuat turun aplikasi dan menggunakannya untuk menerima jemputan anda.

Soalan Lazim Tambahan

1. Bagaimana Anda Mendapat Pengikut di Clubhouse?

Walaupun benar-benar asli dalam banyak cara, terdapat aspek Clubhouse yang serupa dengan platform media sosial yang lain. Satu, khususnya, ialah anda boleh mengikuti orang dan juga mendapatkan pengikut.

Jumlah pengikut yang anda miliki akan mempengaruhi status keseluruhan anda di aplikasi dan juga akan membantu anda mendapatkan lebih banyak jemputan untuk dihantar kepada orang lain. Oleh itu, bagaimana anda mendapat pengikut yang besar di Clubhouse? Inilah petua teratas:

Tulis Bio Hebat

Di Clubhouse, kesan pertama sangat penting - terutamanya dua baris pertama bio anda. Itulah yang dilihat orang ketika mereka melayari pengguna Clubhouse. Jadi, ringkas dan berkesan berfungsi dengan baik.

Jemput Orang Yang Ingin Berada Di sana

Ini mungkin terdengar seperti nasihat yang jelas, terutamanya memandangkan anda mempunyai sedikit jemputan untuk berkongsi ketika pertama kali menyertai aplikasi. Tetapi senang dibawa pergi dan mahu semua rakan anda turut serta.

Sekiranya ternyata mereka tidak berminat, anda hanya membuang jemputan. Lebih baik mempertimbangkan seseorang yang anda fikir akan menjadi tambahan yang bagus untuk aplikasi.

Sertailah Kelab dan Menghadiri Bilik

Mencari kelab yang menarik minat anda adalah salah satu tugas pertama semasa anda menyertai Clubhouse. Seterusnya, menghadiri pelbagai bilik yang dihoskan oleh pentadbir kelab.

Sekiranya anda benar-benar ingin diperhatikan di Clubhouse, pastikan untuk mengangkat tangan dan bertanya. Tetapi jangan hanya mengatakan sesuatu secara rawak, pastikan ia memberikan semacam nilai dan menambah perbualan.

Bercakap Tentang Diri Anda

Apabila anda bercakap di Clubhouse di hadapan banyak orang dalam perbualan tertentu, ada baiknya anda sedikit lebih awal.

Jangan cerita sepanjang hidup anda. Tetapi ada baiknya anda menawarkan beberapa maklumat mengenai siapa anda sebelum terus bercakap mengenai topik yang dimaksudkan.

Bentuk Kelab Anda Sendiri

Kaedah terbaik untuk mendapatkan lebih banyak pengikut di Clubhouse adalah menjadi pentadbir kelab anda sendiri. Malangnya, seperti sekarang, itu bukan proses yang mudah di Clubhouse.

Apa yang anda boleh lakukan adalah memohon untuk membentuk kelab anda. Isi dan hantarkan borang permintaan ini dan tunggu sehingga disetujui.

Tidak ada jawapan pasti untuk berapa lama anda perlu menunggu atau sama ada anda akan diluluskan sama sekali. Sekiranya anda melakukannya, kemungkinan akan menarik pengguna lain yang berminat dengan ceruk tempat kelab anda.

Berapa Banyak Jemputan yang Anda Dapatkan di Clubhouse?

Pada mulanya, hanya dua jemputan yang tersedia untuk anda. Clubhouse boleh memilih untuk memberi anda lebih cepat sekiranya mereka memutuskan bahawa anda adalah jenis pengguna yang ingin mereka promosikan.

Orang yang menggunakan aplikasi lebih awal telah menerima lebih banyak jemputan daripada mereka yang menyertai Clubhouse kemudian. Sekiranya anda kerap mengadakan perbualan dan menyertai perbincangan, itulah strategi terbaik untuk memperoleh lebih banyak jemputan dengan cepat.

Clubhouse akan menghantar pemberitahuan dalam aplikasi kepada anda apabila jumlah jemputan yang anda ada bertambah. Anda juga akan melihat ikon sampul di bahagian atas skrin.

Bolehkah Anda Menghantar Jemputan melalui E-mel?

Tidak, anda tidak dapat menghantar jemputan melalui e-mel buat masa ini. Dua syaratnya ialah orang yang anda jemput menggunakan iPhone dan nombor telefonnya yang betul disimpan di iPhone anda.

Bolehkah Saya Menggunakan iPad Sebagai Gantinya?

Terdapat banyak pengguna yang berjaya mendaftar ke Clubhouse menggunakan iPad, tetapi itu tidak akan berfungsi untuk semua orang. Anda memerlukan nombor telefon yang berfungsi untuk menerima SMS dengan kod pengesahan.

Beberapa pengguna iPad berjaya dengan memuat turun aplikasi Clubhouse dan memasukkan nombor telefon mereka secara manual ketika diminta.

Adakah Anda Perlu Dijemput ke Clubhouse?

Pada masa ini, satu-satunya cara untuk menyertai Clubhouse adalah dengan mendapat jemputan dari ahli yang ada. Keputusan ini telah menimbulkan rasa eksklusiviti berkaitan dengan Clubhouse, walaupun menurut pembuat aplikasi, itu tidak berlaku.

Clubhouse masih dalam versi beta, dan pencipta aplikasi telah mengumumkan bahawa pengguna dapat mengharapkan perubahan operasi tertentu di masa depan. Tujuan mereka adalah untuk mempromosikan perbualan yang sahih dan pengguna dapat berkongsi pengalaman mereka yang kaya.

Memperluas Komuniti Clubhouse Satu Jemputan pada satu masa

Satu perkara yang pasti, tidak kira berapa banyak jemputan yang anda ada, anda harus menggunakannya dengan bijak. Pertama sekali, dengan memastikan semua butiran mengenai nombor telefon yang tepat dan formatnya.

Kemudian, dengan menghantar jemputan kepada semua orang yang tepat. Kemungkinannya adalah jika anda memilih suara positif yang akan terlibat dengan senang hati di platform, anda akan dikenali sebagai seseorang yang membawa orang hebat ke kapal. Hasilnya, anda akan menerima lebih banyak jemputan yang boleh anda kongsi.

Namun, cubalah untuk tidak menjemput orang yang akan bertindak melanggar garis panduan komuniti Clubhouse, kerana ini akan memberi kesan buruk kepada anda.

Siapa yang akan anda jemput ke Clubhouse? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found