Cara Menghantar Mesej Dari Halaman Facebook

Pemesejan halaman membantu perniagaan berhubung dengan orang dengan mudah mengenai semua perkara dari permintaan perkhidmatan pelanggan hingga pertanyaan mengenai produk, perkhidmatan, dan perniagaan mereka. Baru-baru ini kami melancarkan ciri baru untuk pemesejan Halaman, termasuk balasan peribadi dan tersimpan. Oleh kerana Pentadbir Halaman mempertimbangkan untuk mengaktifkan pemesejan untuk Halaman mereka atau menggunakan fitur pemesejan baru, anda mungkin bertanya-tanya cara terbaik untuk menggunakan pemesejan sebagai saluran komunikasi perniagaan.

"Pemesejan dari halaman perniagaan saya akan sangat senang."

Sesiapa sahaja yang mempunyai halaman perniagaan Facebook, atau halaman peminat, mempunyai kemampuan untuk menghantar kemas kini dan surat-menyurat kepada mereka yang melibatkannya secara langsung dari halaman itu sendiri. Namun, dulu jauh lebih sederhana daripada sekarang. Beberapa saat yang lalu, halaman perniagaan disertakan dengan Hantar satu mesej pautan yang boleh diklik oleh pemiliknya, terus dari skrin utama halaman. Facebook memutuskan untuk pergi dan mengemas kini proses memaksa siapa pun yang ingin masih dapat mengirim mesej dengan cara ini, untuk menggali sedikit lebih mendalam.

"Baiklah, itu menjengkelkan."

Beritahu saya tentang itu. Ia memerlukan beberapa langkah tambahan daripada yang biasa tetapi prosesnya masih mudah. Untuk mengakses sistem mesej untuk halaman penggemar, anda harus menjadi pentadbir halaman yang akan mengirimkan pesan. Ini penting kerana hanya pentadbir yang mempunyai kebenaran untuk membolehkan pemesejan di Tetapan .

Menghantar Mesej Dari Halaman Perniagaan / Peminat Facebook

Pemesejan halaman adalah ciri yang membolehkan pentadbir halaman berkomunikasi secara langsung dengan pengikut mereka yang lebih lantang. Setelah ciri untuk pemesejan halaman dihidupkan, orang-orang yang sedang mengikuti halaman ini akan mengharapkan semua pesan mempunyai respons yang dilampirkan. Oleh itu, adalah bijaksana untuk hanya mengaktifkan fitur apabila anda mempunyai masa yang ada untuk membalas mesej yang masuk.

Menjawab tepat pada masanya, seperti 90% daripada semua mesej menerima respons dalam jangka masa lima minit, akan memberi hadiah kepada halaman anda dengan lencana "Sangat responsif terhadap mesej". Lencana ini akan memberitahu pengunjung bahawa anda dapat dihubungi dengan berkesan melalui pemesejan kerana berbuat demikian kemungkinan akan mendapat sambutan.

Walaupun tidak diharapkan setiap halaman perniagaan memenuhi ambang ini, respons cepat sangat dianjurkan untuk membangun hubungan dan kepercayaan dengan pengunjung dan calon pelanggan. Hanya ingat bahawa hanya mesej yang anda balas yang akan dikira untuk jumlah respons anda.

Dengan melakukan langkah-langkah di bawah ini, Anda sebagai admin halaman akan dapat mengirim dan menerima pesan peribadi dari "peminat" yang telah mengirim atau mengirim pesan ke halaman Anda. Mesej-mesej tertentu ini boleh didapati di peti masuk halaman. Mesej peribadi juga diaktifkan untuk menanggapi komen yang dibuat pada catatan halaman. Anda tidak boleh menghantar mesej secara langsung kepada pengguna kecuali mereka menghubungi anda terlebih dahulu. Ini termasuk bahkan mereka yang mungkin "menyukai" halaman anda tetapi tidak meninggalkan siaran.

Setelah anda bersedia untuk membuka komunikasi antara perniagaan dan pelanggan anda, anda dapat mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Log masuk ke akaun Facebook anda dan tukar ke halaman perniagaan yang anda mahu aktifkan / matikan pemesejannya.

 2. Klik Tetapan , yang terdapat di bahagian atas halaman anda.

 3. Dari tab "Umum", klik Mesej .

 4. Anda kini boleh mencentang atau menghapus centang kotak di sebelah "Benarkan orang menghubungi Halaman saya secara peribadi dengan menunjukkan butang Mesej."
 5. Selesaikan ini dengan mengklik Simpan Perubahan .

Walaupun Anda dapat mengirim pesan kepada pengguna yang sudah berhubungan dengan halaman Anda, Anda tidak dapat mengirim pesan dari satu halaman ke halaman lain. Sekiranya halaman anda telah disekat oleh pengguna, anda juga tidak akan dapat menghantar mesej kepada mereka.

Menetapkan jadual perniagaan untuk halaman anda kemungkinan akan membantu dengan kadar masa respons anda. Dengan mematikan pesanan semasa waktu perniagaan anda, anda dapat mengawal kemasukan pesanan untuk memastikan bahawa mesej pelawat anda dijawab tepat pada masanya. Oleh itu, lindungi laman web anda dengan lencana respons kecil yang bagus.

Sekiranya anda menerima mesej semasa anda jauh, anda sentiasa boleh menyediakan Auto-Reply. Ciri yang popular untuk halaman Perniagaan Facebook, ini membolehkan anda membiarkan calon pelanggan sekarang anda tidak hadir, tetapi anda akan bertindak balas secepat mungkin.

Balasan automatik

Untuk menyediakan tindak balas automatik:

 1. Klik ‘Peti Masuk’ yang terletak di sudut kiri atas Halaman Perniagaan anda.

 2. Klik ikon ‘Mesej Automatik’ di sudut kiri bawah.
 3. Togol ‘Balas Segera’ dihidupkan.

Anda boleh menyesuaikan pesanan anda dengan mengklik butang ‘Edit’.

Nasihat Pemesejan Untuk Pentadbir Halaman

Membayar suara anda tetap ramah dan hormat ketika menggunakan fitur pesanan di halaman perniagaan anda. Pemesejan adalah saluran komunikasi langsung dan peribadi, jadi tulis kepada pelanggan anda dengan cara yang sama seperti yang anda bicarakan dengan mereka secara langsung. Konteks juga penting untuk dipikirkan sebelum membalas dengan mesej. Oleh kerana kebanyakan mesej boleh mengganggu, mungkin lebih baik menggunakan ciri pesanan hanya untuk perkara yang memerlukan perhatian segera.

Jelas, Ringkas, dan Keperibadian

Walaupun mesej Facebook tidak mempunyai had watak, tetap disarankan agar semua surat-menyurat pendek, manis, dan tepat. Pastikan bahawa mesej yang ingin anda sampaikan adalah jelas dan sebarang pertanyaan yang dijawab jelas dan senang difahami. Beri arahan langkah demi langkah mengenai rancangan tindakan yang anda cadangkan agar tidak membuat pelanggan bingung. Semakin sedikit alasan pelanggan perlu memberi respons masa tambahan, semakin baik perniagaan anda muncul dalam fikiran mereka.

Semasa menyelesaikan balasan anda, hanya tinggal nama perniagaan di akhir mesej terlalu tidak peribadi. Sebaliknya, anda harus memikirkan untuk memberikan tandatangan anda untuk menutup respons anda. Ini adalah kaedah terbaik untuk memperibadikan mesej dan juga akan membantu membina kepercayaan dan hubungan dengan pelanggan.

Ciri Balas Pantas

Sebagai perniagaan, anda mungkin akan ditanya soalan yang sama lebih dari sekali. Facebook menyediakan ciri balasan tersimpan yang dapat membantu pentadbir halaman dengan respons pantas terhadap jumlah pesanan yang tinggi yang mengemukakan soalan serupa. Ini memberi anda peluang untuk menyimpan jawapan untuk pertanyaan yang sering diajukan dan menggunakannya untuk menjawab tanpa perlu mengetiknya setiap masa.

Ingat bahawa ciri ini hanya disarankan untuk menanggapi mesej yang menanyakan tentang pertanyaan yang sering diajukan. Untuk sebarang pertanyaan tunggal yang mungkin ditanyakan oleh pelanggan, jawapan peribadi adalah cara yang lebih baik.

Surat-menyurat Persendirian

Facebook membenarkan pentadbir halaman perniagaan / peminat membalas secara tertutup pada catatan yang tersisa di halaman mereka. Ini dapat membantu pentadbir halaman untuk bertindak balas dengan lebih berkesan terhadap permintaan peribadi yang dibuat oleh pelanggan serta menangani maklumat khusus pelanggan.

Ini sangat membantu dalam membantu lebih banyak maklumat peribadi seperti soalan penagihan, aduan pelanggan yang sensitif, status pesanan yang dibuat, dan pertanyaan lain yang merangkumi maklumat peribadi pelanggan. Ketika datang ke pertanyaan yang lebih luas yang berkaitan dengan masyarakat umum dan mungkin membantu pengunjung halaman lain, anda harus terus menyiarkan maklumat ini secara terbuka.

Edit Tetapan Pemberitahuan Halaman Untuk Mesej yang Diterima

Apabila anda tidak mematikan pemesejan halaman, anda mungkin menerima mesej pada waktu yang berlainan sepanjang hari. Kemungkinan anda tidak duduk di depan komputer anda menatap halaman Facebook anda dengan penuh perhatian menunggu setiap soalan yang dilontarkan.

Di sinilah Tetapan Pemberitahuan Halaman dapat berguna. Dengan mengaktifkannya, anda dapat menerima pemberitahuan setiap kali halaman anda mendapat pesan baru. Ini sangat membantu bagi pentadbir yang ingin terus mengetahui hal-hal seperti masa tindak balas yang cepat dan penglibatan pelanggan.

Mengedit Tetapan Pemberitahuan Halaman tidak hanya memberikan pemberitahuan mesej tetapi juga dapat memberi Anda:

 • Pemberitahuan di Facebook setiap kali ada aktiviti halaman, atau setiap 12 - 24 jam untuk semua aktiviti.
 • Jenis aktiviti yang ingin anda maklumkan.
 • E-mel atau teks setiap kali terdapat aktiviti di halaman anda.
 • Keupayaan untuk mematikan semua pemberitahuan.

Ketahui bahawa apabila anda memutuskan untuk mengedit mana-mana tetapan pemberitahuan anda untuk halaman yang anda bantu uruskan, tidak ada seorang pun pentadbir lain yang juga membantu menguruskan halaman tersebut yang akan terpengaruh. Ini bermaksud setiap pentadbir halaman mempunyai akses ke tetapan pemberitahuan mereka sendiri. Semua pentadbir halaman lain yang bekerja di halaman yang sama akan tetap menerima pemberitahuan mengenai halaman berdasarkan tetapan yang mereka pilih untuk mereka sendiri.

Untuk mengubah tetapan pemberitahuan anda untuk halaman perniagaan / peminat:

 1. Klik Tetapan di bahagian atas halaman anda.

 2. Klik Pemberitahuan di lajur kiri.

 3. Edit tetapan pemberitahuan anda.

Semua pemberitahuan anda dapat dilihat dengan mengklik Pemberitahuan terletak di bahagian atas halaman anda. Dari sini, anda dapat menandai semua pemberitahuan sebagai dibaca dengan mengklik Tandakan Semua sebagai Dibaca . Dalam senario yang tidak mungkin di mana anda mengaktifkan pemberitahuan tetapi masih tidak menerimanya, anda mungkin telah melumpuhkannya secara tidak sengaja pada peranti mudah alih anda.

Untuk membetulkannya:

Cuba ketik Tetapan> Pemberitahuan pada peranti mudah alih anda dan pastikan pemberitahuan anda untuk Facebook ditetapkan Dihidupkan .

Anda juga harus menerima pemberitahuan e-mel selagi anda mengaktifkannya. Ini hanyalah ciri tambahan untuk memastikan bahawa anda tidak akan terlepas pertanyaan dan maklum balas pelanggan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found