Cara Menghantar Mesej pada Pertandingan

Menghantar wink kepada seseorang di Match.com memang comel tetapi bukan kaedah terbaik untuk menyedarkan diri anda. Sudah tentu bagus dan sopan untuk menghantarnya kembali. Tetapi, jika anda ingin memulakan perbualan, mesej pertama yang dipikirkan dengan baik akan selalu memberikan hasil yang lebih baik.

Cara Menghantar Mesej pada Pertandingan

Memulakan Kenalan Mudah

Menghantar mesej di Match.com sangat mudah dan intuitif. Sebaik sahaja anda melihat profil seseorang, anda akan dapat menghantar mesej kepada mereka dengan menggunakan gelembung ucapan biru.

pasangan rawak

Tetapi jangan ragu untuk mengambil langkah pertama itu. Anda tidak pernah tahu bagaimana ia akan berubah.

  1. Pergi ke halaman profil pengguna.
  2. Klik gelembung ucapan biru.
  3. Taipkan mesej anda dan tekan hantar.
  4. Sebagai alternatif, klik gelembung ucapan biru seterusnya supaya profil mini seseorang dari hasil carian anda.

Perlu diingat bahawa Match.com mempunyai kecenderungan mendorong pengguna untuk berkomunikasi antara satu sama lain. Oleh itu, Pusat Mesej terbahagi kepada dua kategori:

1. Perbualan

Bahagian ini mengandungi semua perbualan yang anda lakukan dengan orang-orang yang sesuai dengan anda atau menunjukkan minat.

2. Mesej yang disaring

Bahagian Mesej yang Disaring mengandungi mesej yang telah anda kirimkan kepada orang yang belum menjawab dan mesej yang dikirimkan kepada anda oleh orang yang mungkin tidak mempunyai persamaan dengan anda.

Terdapat juga ciri yang disebut Missed Connections. Fitur ini hanya tersedia jika Anda menggunakan Match.com dari perangkat mudah alih dan dengan fitur geolokasi diaktifkan.

geolokasi

Walaupun bahagian Match.com ini memberikan banyak maklumat mengenai orang yang mungkin Anda lalui, ia tidak akan menyaring mesej yang anda kirim, atau terima, melalui ciri ini ke bahagian khusus yang terpisah. Semua mesej masuk dan keluar masih akan disaring ke dalam kategori yang disebutkan sebelumnya.

Mengapa Anda Tidak Mendengar Kembali

Sekiranya anda memulakan hubungan dengan orang yang anda suka, ada baiknya anda menunggu balasan daripada terus menerima lebih banyak mesej yang belum dijawab. Selain itu, ingat bahawa mungkin ada sebab lain, selain daripada sesuatu yang anda katakan, yang menghalang pengguna tersebut untuk menghubungi anda kembali.

matchlogo

Mungkin pengguna tidak mempunyai langganan Match berbayar. Sekiranya demikian, pengguna tidak akan dapat menghubungi anda. Anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menerima tawaran Connect Upgrade. Ini akan membolehkan komunikasi antara anda dan ahli Match.com percuma yang anda hubungi.

Cara Memadamkan Mesej

Mungkin anda ingin mengetahui cara menghapus mesej dari peti masuk anda di Match.com. Dengan melakukan ini, anda akan dapat mengatur peti masuk anda dengan lebih baik, menyaring kecocokan yang tidak mungkin, dan hanya mengadakan perbualan dengan orang yang masih berminat untuk dikejar.

  1. Buat perbualan.
  2. Klik pada ikon tiga titik di bahagian atas kotak perbualan.
  3. Klik pada butang Padam perbualan ini.

Anda juga boleh menghapus perbualan secara pukal.

  1. Pergi ke halaman Perbualan saya.
  2. Klik pada ikon tong sampah di bahagian atas halaman.
  3. Pilih dan padam keseluruhan perbualan dari peti masuk anda.

Perhatikan bahawa ketika menggunakan Match.com dari peranti mudah alih, prosesnya sama. Anda hanya perlu mengetuk ikon dan pautan yang sesuai di skrin sentuh anda, bukannya mengklik.

Hilang Mesej? - Inilah Sebab-Sebab Yang Mungkin

Adakah anda kebetulan memulakan perbualan dengan seseorang, memulakannya, dan kemudian tiba-tiba mendapati bahawa semua mesej antara anda tidak lagi kelihatan? Sekiranya demikian, mungkin ada sesuatu yang berlaku pada akaun mereka.

Moderator Match.com bebas untuk menangguhkan atau bahkan menghapus profil yang tidak mematuhi peraturan mereka mengenai berkongsi maklumat, iklan, menyiarkan kandungan, dan sebagainya. Apabila itu berlaku, semua perbualan antara profil itu dan yang lain juga akan dihapuskan.

Perkara yang sama berlaku sekiranya seseorang sengaja menghapus akaunnya atau menangguhkannya. Namun, jika akaun yang ditangguhkan diaktifkan kembali, mesej juga akan muncul semula untuk akaun tersebut, dan semua sumber perbualan.

Pengalaman Janji Temu Dalam Talian Terbaik

Terdapat sangat sedikit aplikasi temu janji yang dapat menyalakan lilin ke Match.com. Algoritma pemadanan yang sentiasa berkembang, jumlah orang yang mengagumkan yang menggunakan aplikasi, dan antara muka yang sangat mudah menjadikannya sangat popular dan dihormati.

Tetapi, tidak dapat dinafikan bahawa terdapat laman web temu janji langganan yang paling mahal. Ini bermaksud bahawa pada akhirnya, untuk bercakap dengan orang lain, anda mungkin harus melabur dalam salah satu keahlian mereka. Jika tidak, anda perlu menunggu ahli premium memukul anda. Adakah anda berfikir bahawa ini meningkatkan kualiti pengalaman temu janji atau hanya membatasi jumlah pengguna yang boleh bergabung?


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found