Cara Menghantar Mesej Teks di Snapchat

Semasa Snapchat dilancarkan, semua orang lebih berminat untuk menyiarkan foto dan video daripada menggunakan fitur pesanan segera (IM) aplikasi. Bahkan ramai pengguna berpendapat bahawa tidak ada pilihan IM di Snapchat kerana seberapa kasar aplikasi itu dan betapa tidak senangnya mencari sembang IM.

Cara Menghantar Mesej Teks di Snapchat

Hari-hari ini, Snapchat mempunyai antara muka yang hebat yang membolehkan pengguna menghantar teks dengan cepat dengan beberapa cara yang berbeza. Sama ada anda ingin melihat senarai kenalan anda atau melihat sejarah mesej anda dan membalas dari sana, pesanan segera selalu dua atau tiga langkah mudah dari skrin utama Snapchat.

Sekiranya anda masih baru menggunakan aplikasinya, perenggan berikut harus membimbing anda melalui proses mengirim teks, menyimpannya, dan menandakannya untuk dihapus. Anda juga akan belajar cara menambahkan hamparan teks, jika itu adalah sesuatu yang anda berminat lakukan.

Ciri Pemesejan Snapchat

Cara Berbual di Snapchat

 1. Pergi ke peti masuk mesej (ketuk ikon segi empat di sebelah butang rana)
 2. Leret ke kanan pada salah satu kenalan anda
 3. Ketikkan mesej anda dan ketik Hantar

Mesej Teks di Snapchat

Anda juga boleh menghantar mesej dari senarai kenalan anda. Ciri peti masuk mesej tidak akan membolehkan anda mengirim mesej kepada orang yang tidak pernah anda hubungi sebelumnya.

Alternatif lain adalah dengan menghantar mesej langsung dari Snapchat Story. Perlu diingat bahawa mesej akan hilang setelah penerima membacanya.

 1. Leret ke kiri untuk melihat Cerita
 2. Ketik cerita
 3. Cari pautan Sembang di bahagian bawah halaman
 4. Leret ke atas pada Sembang
 5. Teks dan ketik Hantar

Berbual di Snapchat

Perkara berguna lain yang boleh anda lakukan ialah menyimpan mesej. Sekiranya anda mengetuk dan menahan mesej, pemberitahuan akan muncul setelah beberapa saat. Apabila anda melihat perkataan Disimpan muncul di skrin, itu bermaksud bahawa mesej itu disimpan ke Kenangan Snapchat anda.

Anda juga boleh membatalkan penyimpanan mesej jika anda mengetuknya sekali. Sebaik sahaja ia tidak terungkap, anda akan tahu bahawa ia tidak disimpan lagi dan ia akan hilang apabila anda menutup skrin sembang.

Menambah Teks ke Sekejap

 1. Tangkap gambar
 2. Tekan dan tahan ikon T (sudut kanan atas)
 3. Taipkan teks
 4. Ketik ikon T sekali lagi jika anda mahu mengubah penampilan teks
 5. Ketik Selesai

Hantar Mesej Teks di Snapchat

Fungsi ini membolehkan anda menambahkan hamparan teks pada foto atau video yang telah Anda muat naik ke Snapchat. Perhatikan bahawa ada had 80 aksara, yang merangkumi tanda baca dan spasi.

Menghantar Foto

Ciri pemesejan Snapchat berfungsi seperti aplikasi IM lain. Dari skrin sembang, anda dapat mengirim teks serta fail seperti foto dan video. Anda juga boleh melayari perpustakaan foto anda dan memilih untuk menghantar sesuatu dari sana.

Yang lebih menarik ialah anda dapat menambahkan penapis, hamparan teks, dan emoji di atas foto sebelum anda menghantarnya. Ini membolehkan anda menyesuaikan dan memperibadikan fail media anda.

Privasi Snapchat

Walaupun anda mungkin ingin menghantar mesej teks kepada rakan atau orang asing di Snapchat, perlu diketahui bahawa mesej itu mungkin tidak sampai ke tempat tujuannya. Pengguna dapat menetapkan tetapan privasi yang ketat, termasuk membatasi cara mereka dapat dihubungi.

snapchat-privasi

Sekiranya seseorang telah melumpuhkan sembang, mereka masih boleh mengirimi mereka mesej dari peti masuk atau ciri sembang, mereka tidak akan menerimanya. Anda tidak akan diberitahu bahawa sembang itu disekat.

Anda hanya akan dapat mengetahui sama ada seseorang telah melumpuhkan mesej teks di profilnya jika anda cuba menghantar teks dari Cerita. Sekiranya Cerita Snapchat tidak menampilkan pautan Sembang di bahagian bawah halaman, ini bermaksud bahawa ciri tersebut telah dilumpuhkan oleh pengguna. Tidak ada cara untuk mengatasi ini.

Mengapa Anda Menggunakan Mesej Teks di Snapchat?

Foto mungkin menyebut seribu perkataan tetapi seribu perkataan tidak akan menggantikan perbualan dua hala. Snapchat, seperti banyak aplikasi IM lain, menawarkan pilihan untuk membuat panggilan video. Tetapi tidak kira seberapa baik hubungan anda, perkhidmatan ini agak parah.

Oleh itu, jika anda ingin menyampaikan sesuatu dengan lebih daripada sekadar gambar atau video, anda mungkin perlu menggunakan pesanan segera untuk menyampaikan maksud anda. Itulah sebabnya penting untuk mengetahui semua jalan pintas yang boleh anda lakukan untuk menghantar pesanan teks. Ini masih merupakan kaedah komunikasi yang paling berkesan di aplikasi.

Ingatlah bahawa sebilangan pengguna lebih suka meminimumkan perbualan dan menggunakan Snapchat hanya untuk kegunaan asalnya. Jangan menganggap bahawa anda hanya boleh menghantar teks kepada sesiapa sahaja, bahkan dari senarai kenalan anda.