Cara Membuat Kolaj Foto dalam Kisah Instagram

Instagram adalah laman web nombor satu untuk membuat dan berkongsi foto. Anda boleh mengumpulkan beberapa gambar hebat jika anda tahu bagaimana menggunakan kesan yang ada. Hari ini, kami akan menyiasat bagaimana membuat kolaj foto yang menarik di Instagram. Prosesnya mudah dan hanya memerlukan beberapa minit. Teruskan membaca dan pelajari cara membuat kolaj foto dalam Cerita Instagram.

Buat Kolaj Foto dalam Kisah Instagram

Membuat Kolaj Instagram menggunakan Pelekat di iOS dan Android

Menggunakan "Pelekat" di Instagram mungkin kaedah terbaik untuk membuat kolaj jika anda mahukan kawalan sepenuhnya terhadap penampilannya. Apabila anda masuk ke dalam "Kisah Anda" dan memilih pilihan "Pelekat", anda dapat memilih dan menyesuaikan latar belakang anda dan memilih atau membuat foto untuk kolaj. Kelebihan utama kaedah ini adalah bahawa tidak ada sekatan pada jumlah gambar yang dapat anda miliki di kolaj anda. Putar, ubah saiznya, gerakkannya, dan tumpang tindih dengan isi hati anda. Anda boleh membuat beberapa kolaj yang menarik!

 1. Lancarkan Instagram.

 2. Ketik "Cerita awak" di bahagian atas atau ketik ikon di bahagian bawah.

 3. Sekiranya anda mengetuk ikon dalam "Langkah 1", pilih "Cerita" di bahagian bawah skrin. Sekiranya anda mengetuk "Kisah Anda", teruskan ke "Langkah 3."
 4. Untuk menambahkan latar belakang, ketuk ikon lakaran kecil di kiri bawah untuk memilih gambar yang ada atau hanya mengambil gambar untuk dijadikan latar belakang anda. Sekiranya anda mahukan latar belakang hitam, letakkan kamera anda menghadap ke bawah ke permukaan.
 5. Luncurkan ke atas dari bawah gambar latar (bukan layar) untuk memunculkan pilihan "Pelekat". Ketik pada "Galeri" ikon di sebelah "Kamera" untuk memunculkan pustaka Imej / Rol Kamera di telefon anda.

 6. Pilih gambar untuk ditambahkan ke kolaj anda, yang akan menjadi pelekat pada latar belakang anda. Gambar kini muncul di latar belakang pilihan anda.
 7. Ubah saiz dan putar gambar seperti yang diperlukan dengan menggunakan dua jari, kemudian tahan untuk memindahkannya ke mana sahaja yang anda mahukan. Anda boleh membuat semula semuanya kemudian jika diperlukan.
 8. Sekiranya anda perlu memadam gambar, tahan dan luncurkannya ke ikon tong sampah yang muncul.
 9. Ulangi "Langkah 4 -6" untuk setiap gambar yang ingin anda tambahkan ke kolaj Instagram anda.
 10. Setelah selesai, ketik "Cerita awak" di sudut kiri bawah.
 11. Ikuti arahan untuk menyelesaikan proses.

Sekiranya dikehendaki, anda juga dapat mengedit latar belakang anda pada langkah pertama untuk membuatnya muncul!

Buat Kisah Kolaj Instagram menggunakan Layout Option

Pilihan Tata Letak Instagram adalah ciri yang membolehkan anda membuat gambar menggunakan pelbagai susun atur dan ciri, terutama fitur kolaj. Walau bagaimanapun, anda terhad kepada susunan kolaj tertentu yang mengehadkan jumlah foto yang boleh anda gunakan, seperti konfigurasi 2 × 2, 4 × 4, 3 × 3, atau 1 x3. Tambahan pula, ciri ini tidak membenarkan gambar diletakkan di bahagian rawak atau saling bertindih. Menggunakan pilihan Tata Letak Instagram mungkin merupakan pilihan kolaj yang paling mudah, tetapi ia mempunyai hadnya. Inilah cara membuat Cerita kolaj Instagram menggunakan pilihan Tata Letak.

 1. Lancarkan aplikasi Instagram dari telefon pintar anda.
 2. Ketik "Cerita awak."
 3. Pilih "Susun atur" ikon pada menu menegak sebelah kiri.
 4. Pilih pilihan susun atur anda, seperti “1×3,”“4×4,”“3×3,” dan lain-lain.
 5. Pilih gambar anda untuk setiap bahagian, bermula dengan rantau kiri atas. Untuk menambahkan gambar, ketuk ikon galeri di sudut kiri bawah atau ketuk bulatan putih untuk mengambil gambar dari kamera anda.
 6. Setelah memilih gambar, ketuk "tanda semak". untuk mengesahkan. Gambar anda mendapat tambahan pada kolaj.
 7. Ulangi "Langkah 4-5" untuk menambahkan gambar ke setiap bahagian kolaj anda yang telah diatur sebelumnya.

Cara Lain untuk Menambah Foto ke Kolaj Instagram Anda

Semasa menggunakan Cerita Instagram untuk membuat kolaj pada Android atau iPhone, anda dapat menentukan sumber gambar. Anda bukan sahaja dapat menambahkan beberapa gambar dan tangkapan layar dari galeri gambar anda, tetapi anda juga dapat memilih foto dari WeChat, Muat turun, Facebook, dan folder lain yang mengandungi gambar yang anda buat.

Anda boleh memuat turun gambar dari perkhidmatan awan dalam talian dan menggunakannya di kolaj Instagram anda untuk melangkah lebih jauh.

Menambah Sentuhan Akhir ke Kolaj Cerita Instagram Anda

 1. Anda boleh mengetuk foto untuk mengatur susunannya dari depan ke belakang.
 2. Anda boleh menukar warna latar belakang yang anda pilih dengan memilih "Alat Berus," kemudian pukul "Pilih Warna" dan tahan jari anda di skrin sehingga berubah menjadi warna yang anda mahukan.
 3. Anda kemudian boleh menambah sempadan dan ilustrasi yang dilukis dengan tangan dengan "Alat Berus."
 4. Anda juga boleh menambah "Pelekat,""Emoticon," dan kesan lain untuk menjadikan kolaj anda menonjol.

Itu sahaja yang perlu anda ketahui untuk membuat Cerita Instagram dengan pelbagai gambar. Sekiranya anda ingin mengembangkan sesuatu yang unik, anda harus memikirkan untuk menggunakan aplikasi pihak ketiga dengan kesan khas.

Aplikasi Pihak Ketiga yang Membuat Kolaj Unik untuk Kisah Instagram Anda

Instagram hadir dengan begitu banyak kesan yang boleh anda gunakan untuk membuat Cerita anda. Oleh itu, jika anda ingin menghasilkan sesuatu yang unik, anda memerlukan bantuan daripada aplikasi pihak ketiga yang mempunyai kesan dan ciri tambahan. Berikut adalah beberapa aplikasi penyuntingan gambar paling popular yang boleh anda gunakan.

Kit Reka Bentuk

adesignkit

Kit Reka Bentuk adalah aplikasi popular yang dapat membantu anda menghidupkan Cerita Instagram anda. Anda boleh menemui berpuluh-puluh pelekat, latar belakang, berus, tekstur, warna, dan alat lain yang boleh anda gunakan untuk menjadikan foto anda menonjol. Kesannya akan menjadikan cerita anda berwarna-warni, dan anda boleh menambahkan sentuhan peribadi anda agar kolaj anda dapat dikenali dengan serta-merta.

Adobe Spark Post

percikan adobe

Aplikasi Adobe Spark Post adalah antara pilihan terbaik untuk pemula mutlak. Aplikasi ini mempunyai beberapa ribu templat yang boleh anda gunakan untuk Instagram Stories. Ia juga menawarkan berjuta-juta foto stok, fon, penapis, dan sumber berharga lain.

Aplikasi Mojo

mojo

Mojo akan menyediakan anda semua alat yang anda perlukan untuk membuat Kisah Instagram yang unik. Gunakan templat animasi untuk memberi kesan yang lebih ketara dan menarik perhatian pengikut dan pelanggan anda. Anda boleh menyesuaikannya dengan keinginan anda dengan menambahkan kesan, animasi, warna, pemotongan, dan sebagainya.

Aplikasi ini membolehkan anda menggunakan templat animasi untuk video dan foto. Gunakan kreativiti anda untuk mengembangkan beberapa Cerita Instagram yang hebat yang akan menarik pengikut anda yang ada dan menarik yang baru.

Jadikan Kisah Instagram Anda Tidak Tertahankan

Anda harus berusaha keras untuk membuat Cerita Instagram jika anda ingin melibatkan pengikut anda. Sebilangan besar cerita yang dibuat dengan Instagram kelihatan sangat serupa, jadi pengguna menelusurinya. Tetapi jika anda menambahkan beberapa kesan tambahan pada kolaj anda dengan aplikasi pihak ketiga, semua orang pasti ingin melihatnya. Dengan sedikit latihan, Cerita Instagram anda boleh menjadi hit di platform media sosial.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found