Cara Menetapkan Penggera Pada Macbook

Mencuba menetapkan penggera pada Macbook anda tidak semudah yang didengar. Mungkin anda cuba meluangkan masa untuk mengira kata-kata anda setiap minit, menyiapkan peringatan untuk jadual harian anda, atau bahkan menjadualkan makanan di dalam ketuhar. Sayangnya, tidak seperti iPhone dan iPad anda, aplikasi Jam terbina dalam Apple tidak terdapat di Macbook. Ini bermakna anda tidak boleh memasang penggera pada MacBook Pro, MacBook Air, atau sesuatu yang mudah alih seperti MacBook.

Cara Menetapkan Penggera Pada Macbook

Jadi, bagaimana anda mengatur penggera pada MacBook? Terdapat beberapa cara yang boleh anda lakukan. Artikel ini menunjukkan kepada anda bagaimana menggunakan semua kaedah yang tersedia untuk anda. Inilah sudu.

Pilihan # 1: Minta Siri Tetapkan Peringatan pada MacBook Anda

Sekiranya anda mempunyai model MacBook dengan macOS Sierra atau lebih tinggi, anda boleh meminta Siri untuk melakukan tugas-tugas khusus untuk anda. Siri tidak dapat mengatur penggera kerana tidak ada aplikasi jam untuknya, tetapi dia dapat mengatur peringatan melalui aplikasi Peringatan. Aplikasi tidak akan berfungsi sebagai pemasa, tetapi akan mengingatkan anda tentang peristiwa yang anda siapkan, menggunakan pemberitahuan ketika waktu yang ditetapkan berlaku. Pertama, anda perlu memastikan bahawa Siri diaktifkan pada MacBook anda. Inilah cara menambahkan Siri.

  1. Buka Pilihan Sistem.

  2. Klik pada "Siri ” ikon.

  3. Di sebelah kiri tetingkap, centang kotak yang berbunyi “Dayakan Tanya Siri.”

  4. Tetingkap pop timbul akan muncul, bertanya adakah anda pasti. Tekan sahaja Aktifkan butang apabila ia muncul.

  5. Setelah Siri diaktifkan, anda boleh menekan ikon Siri di sudut kanan atas pada bar menu. Anda juga boleh menyebut "Hey Siri" pada peranti yang serasi.

  6. Sebutkan dengan kuat apa yang anda mahukan peringatan dan kapan. Sebagai contoh: "Ingatkan saya menjemput John pada jam 3 petang. "

  7. Untuk membuang peringatan, sebut "Hapus [tajuk peringatan] peringatan. Dalam contoh di atas, kita akan mengatakan, "Hapus peringatan Ambil John." Siri akan mengesahkannya dan meminta anda mengatakan Ya.

Pilihan # 2: Sediakan Penggera Dalam Talian

Sebagai alternatif kepada Aplikasi Peringatan dan Siri, anda boleh menggunakan aplikasi web dalam talian untuk menetapkan peringatan kepada diri sendiri. Ingat bahawa anda perlu memastikan bahawa MacBook anda tidak diredam agar ini berfungsi, kerana aplikasi web umumnya tidak mempunyai kawalan ke atas sistem itu sendiri. Satu pilihan percuma ialah vclock.com.

Setelah anda melayari laman web, klik pada Tetapkan Penggera butang, dan tetingkap akan muncul untuk anda mengisi maklumat. Pergi ke tab jam dan minit untuk memilih jam berapa anda mahu penggera anda dimatikan. Apabila anda selesai mengatur butirannya, klik pada Mulakan butang. Selagi MacBook anda tidak diredam, dan anda tetap membuka tab, penggera akan berbunyi. Aplikasi web mempunyai pilihan untuk Pemasa, Jam Randik, dan Jam Dunia di bar navigasi kiri.

Pilihan # 3: Gunakan Pemasa Google

Sekiranya anda mencari cara yang boleh dipercayai untuk menetapkan pemasa, Google mungkin adalah jawapannya. Buka Google, dan cari "pemasa dalam talian." Google mempunyai aplikasi web bawaan yang muncul dalam hasil carian. Anda boleh menyiapkan pemasa untuk berhenti dalam jumlah minit atau jam tertentu. Setelah anda menyiapkannya, tekan Mulakan butang, dan pemasa akan mengira, mengingatkan anda apabila mencapai sifar. Anda mesti terus membuka tab dan MacBook anda tidak diredam!

Pilihan # 4: Gunakan Aplikasi Pihak Ketiga

Alternatif terakhir yang anda ada ialah memuat turun aplikasi penggera ke MacBook anda. Buka App Store, dan di bar carian, cari "Penggera." Anda boleh memilih yang paling menarik bagi anda, tetapi artikel ini menggunakan Waktu Bangun - Jam Penggera.

Setelah aplikasi dimuat turun ke MacBook anda, buka aplikasi tersebut, kemudian tetapkan penggera. Ia agak lurus ke hadapan, kerana ia berfungsi seperti aplikasi penggera atau pemasa di luar sana. Apabila anda menyiapkannya, anda akan melihat kotak paparan berwarna oren pada waktu semasa, yang akan memaparkan bila penggera anda akan berbunyi. Salah satu perkara yang kemas Masa Bangun ialah terdapat beberapa suara yang berbeza untuk dipilih dalam Tetapan aplikasi. Anda juga boleh memilih gaya jam LED yang berbeza jika anda mahu!

Seperti yang anda lihat, menyiapkan penggera pada MacBook anda sedikit lebih rumit daripada yang seharusnya tanpa aplikasi Jam pada peranti anda. Nasib baik, ada banyak cara lain untuk menetapkan penggera atau pemasa, walaupun tidak ada yang paling senang. Pemasa percuma Google mungkin merupakan kaedah terbaik untuk memenuhi keperluan penggera anda, kerana ini bermakna anda tidak perlu menavigasi ke laman web yang kelihatan ganjil atau tidak stabil, walaupun anda boleh memuat turun Penggera dari App Store Mac juga jika anda tidak tidak perlu mengambil sedikit ruang komputer riba anda.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found