Cara menonton Amazon Prime Video di Android

Amazon Prime Video menjadi tuan rumah kepada pelbagai jenis klasik TV yang hebat dan pengaturcaraan asli yang baru, tetapi kadang-kadang anda tidak berpeluang menontonnya di hadapan TV anda. Nasib baik, terdapat banyak cara untuk menonton filem dan rancangan Perdana semasa dalam perjalanan.

Cara menonton Video Perdana Amazon di Android

Sekiranya anda mempunyai peranti Android, terdapat beberapa cara untuk menonton Amazon Prime. Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara mengatur dan menstrimkan kandungan Amazon serta memberi anda beberapa petua sepanjang perjalanan.

Cara Menonton Video Perdana pada Peranti Android

Sebelum kita masuk, mari kita bincangkan terlebih dahulu bagaimana Amazon Prime berfungsi. Perkhidmatan penstriman tersedia dalam talian atau pada aplikasi Amazon Prime. Nasib baik, anda tidak perlu membayar untuk perkhidmatan streaming (walaupun, membayar untuk Perdana mempunyai banyak lagi yang ditawarkan). Anda boleh menyewa dan membeli filem atau rancangan walaupun tanpa membayar langganan.

Seperti yang kami nyatakan di atas, ada beberapa cara untuk menonton Amazon Prime. Apa yang anda perlukan untuk menonton kandungan Perdana pada peranti Android anda ialah sambungan internet, aplikasi Amazon Prime atau penyemak imbas web, dan akaun Amazon.

Cara Menonton Amazon Prime di Aplikasi

Kebanyakan pengguna hari ini mempunyai telefon pintar atau tablet bersama mereka setiap masa. Selagi peranti anda menyokong Google Play Store, streaming Amazon Prime adalah mudah. Inilah cara menonton Amazon Prime pada peranti Android anda:

  1. Pergi ke Google Play Store dan muat turun aplikasi Amazon Prime Video. Setelah dipasang, log masuk menggunakan log masuk Amazon Prime anda.
  2. Ketik Cari untuk mencari rancangan atau filem yang ingin anda tonton. Anda juga boleh memilih sesuatu untuk ditonton dari skrin utama.

  3. Ketuk tajuk yang ingin anda tonton dan ketik Menonton sekarang.

  4. Rancangan anda akan mula ditayangkan. Apabila anda sudah bersedia untuk keluar dari tajuk, ketuk tiga titik menegak di sudut kanan atas.

  5. Kemudian, ketik Keluar bermain.

Itu sahaja yang ada! Anda boleh menikmati semua kandungan Amazon Prime menggunakan aplikasi Video Perdana pada peranti Android anda.

Cara Menonton Amazon Prime pada Penyemak Imbas

Sekiranya atas sebab tertentu anda tidak dapat menonton Perdana menggunakan aplikasi, anda boleh menggunakan penyemak imbas web asli peranti anda. Mungkin anda kehabisan ruang di telefon anda, atau peranti anda tidak menyokong Google Play Store. Ini bermakna anda tidak boleh menggunakan arahan di atas untuk menstrimkan kandungan semasa dalam perjalanan. Bahagian ini akan menunjukkan kepada anda cara menonton Amazon Prime Video menggunakan penyemak imbas web pada peranti anda.

Kami akan menggunakan Chrome, tetapi anda boleh menggunakan penyemak imbas mana yang anda ada.

  1. Buka penyemak imbas web anda dan pergi ke laman web Video Perdana Amazon. Log masuk ke akaun anda.

  2. Gunakan bar carian di bahagian atas untuk menuju ke tajuk yang ingin anda tonton, pilih tajuk dari skrin utama, atau ketuk Menu di kanan atas untuk memilih kategori.

  3. Apabila anda menemui tajuk, ketik Menonton sekarang atau butang main.

  4. Sama seperti arahan di atas, tajuk anda akan mula dimainkan. Untuk berhenti bermain ketik tiga titik menegak di sudut kanan atas dan ketik Keluar Bermain.

Sebaik sahaja anda mengetuk untuk memainkan tajuk, kandungan anda akan segera masuk ke mod Skrin Penuh.

Video Perdana dan Ciri Android

Berbeza dengan peranti streaming dan TV pintar, menonton Video Perdana pada peranti Android anda mempunyai beberapa ciri yang berbeza. Nasib baik, sangat mudah untuk mengetahui sesuatu. Mari kita terokai apa yang boleh anda lakukan dengan Amazon Prime Video pada peranti Android.

Untuk memulakan, anda boleh menghantar Video Perdana ke skrin lain seperti TV atau monitor komputer. Yang perlu anda lakukan untuk mengaktifkan fungsi ini adalah menyambungkan peranti Android anda dan menerima paparan ke rangkaian WiFi yang sama. Kemudian, ketik ikon pelakon. Kandungan anda akan segera dilancarkan ke paparan yang anda pilih.

Catatan: Ikon tidak akan muncul melainkan peranti anda disambungkan ke WiFi.

Seterusnya, anda boleh mengaktifkan sari kata dengan mengetuk ikon komen di sudut kanan atas rancangan anda. Hidupkan Subtitle dan pilih bahasa yang ingin anda saksikan.

Ciri lain yang berguna ialah kemampuan memuat turun tajuk untuk ditonton kemudian. Sekiranya anda tahu bahawa anda tidak akan mempunyai akses internet pada suatu ketika, pilihan ini sesuai untuk anda. Pada skrin utama filem atau rancangan, ketik ikon muat turun untuk menyimpannya kemudian.

Amazon Prime dan Android

Seperti yang anda lihat, streaming video Perdana pada peranti Android anda cukup mudah. Anda akan mempunyai banyak fungsi dan akses ke banyak kandungan hebat.