Ulasan Nvidia GeForce 9600 GSO

Harga £ 71 semasa dikaji semula

Ketika kemajuan teknologi dan kad baru tiba, model lama pasti kelihatan letih - dan tidak ada contoh yang lebih baik daripada 9600 GSO Nvidia yang menyesal. Secara ringkasnya, kad grafik ini harus dilepaskan dari rak dan dilenyapkan dari kesengsaraannya.

Ulasan Nvidia GeForce 9600 GSO

Ini sebenarnya lebih hampir dengan kad 9800 daripada 9600 GT yang mana ia berkongsi sebahagian namanya. Dengan kelajuan jam inti 550MHz dan pemproses 96 aliran, bersamaan dengan memori yang lebih perlahan - dan lebih sedikit - daripada 9600 GT, ia adalah kekurangan prestasi.

Tetapi melihat peruncit dalam talian dengan cepat menunjukkan bahawa ia biasanya akan menjimatkan hanya £ 2 di atas GT, yang menjadikan loceng penggera segera berbunyi untuk kita.

Masalah harga bertambah dengan hasilnya. Crysis hanya boleh dimainkan pada tetapan sederhana atau lebih rendah, dan 51fps GSO ketinggalan di belakang 59fps GT.

Dalam Far Cry 2 pada tetapan tinggi, GT menghasilkan 33fps yang dapat dimainkan, tetapi GSO berjuang hingga hanya 25fps. Dan dalam satu-satunya ujian Call of Juarez yang dapat dimainkan, pada tetapan rendah, GT mengalahkannya dengan margin 62fps hingga 48fps.

Ringkasnya, prestasi baik 9600 GSO dibuat tidak relevan dengan adanya GT 9600, kerana harganya yang hampir sama menjadikan anda prestasi permainan yang jauh lebih besar.

Dan kemudian anda juga harus mempertimbangkan HD 4670, yang menghasilkan kadar bingkai hanya sedikit di bawah GSO dan GT dengan harga £ 58 yang lebih murah, meletakkan paku terakhir di keranda kad grafik ini.

Spesifikasi Teras

Antara muka kad grafik PCI Express
Jenis penyejukan Aktif
Chipset grafik Nvidia GeForce 9600 GSO
Kekerapan GPU teras 550MHz
Kapasiti RAM 384MB
Jenis memori GDDR3

Piawaian dan keserasian

Sokongan versi DirectX 10.0
Sokongan model Shader 4.0
Keserasian berbilang GPU SLI dua hala

Penyambung

Keluaran DVI-I 2
Keluaran DVI-D 0
Keluaran VGA (D-SUB) 0
Keluaran S-Video 0
Keluaran HDMI 0
Penyambung kuasa kad grafik 6-pin

Tanda aras

Tetapan tinggi prestasi 3D (crysis) 22fps

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found