Cara Menyertai Crossplay dalam Overwatch

Banyak tajuk berbilang pemain dalam talian mempunyai permainan silang, satu ciri yang membolehkan pemain di pelbagai platform bermain dalam perlawanan yang sama. Malangnya, Overwatch tidak dilancarkan dengan keserasian lintas platform pada tahun 2016. Walau bagaimanapun, ini berubah pada tahun 2021 ketika Blizzard akhirnya mendengarkan asas pemain dan menerapkan permainan silang untuk semua.

Cara Menyertai Crossplay dalam Overwatch

Sebelum anda boleh beralih ke Overwatch di PC dan bermain dengan rakan Nintendo Switch, anda harus mengaktifkan permainan silang terlebih dahulu. Tidak ada yang menggunakannya secara lalai. Teruskan membaca untuk mengetahui caranya.

Cara Menyertai Overwatch Cross-Pla

Walaupun Cross-play Beta telah berakhir, anda masih boleh menggunakan langkah yang serupa untuk membolehkan cross-play pada konsol anda. Pemain PC sudah mempunyai akaun Battle.net, yang menjadikan prosesnya lebih mudah. Mereka yang bermain di konsol mesti mengambil langkah berikut:

 1. Pergi ke Battle.net.

 2. Buat akaun percuma.

 3. Di penjuru kanan sebelah atas, klik pada nama pengguna akaun anda.

 4. Pilih "Tetapan Akaun" dari menu.

 5. Pilih "Sambungan."

 6. Anda akan melihat senarai yang muncul, dan anda boleh memilih akaun konsol yang ingin anda pautkan ke Battle.net.

Seterusnya, anda harus menuju ke permainan anda di konsol anda. Inilah yang akan berlaku:

 1. Lancarkan permainan di sistem anda

 2. Tekan butang pengesahan untuk maju melalui skrin sambutan Overwatch

 3. Anda akan diberikan kod alfa-numerik dan kod QR
  1. Kod alpha-numerik boleh dimasukkan di blizzard.com/link

  2. Kod QR dapat dipindai dengan aplikasi mudah alih untuk membawa Anda ke halaman web yang menghubungkan, yang akan diisi sebelumnya dengan kod yang disediakan dalam permainan

 4. Log masuk dengan kelayakan akaun Battle.net anda untuk menyelesaikan hubungan antara permainan konsol anda dan akaun Battle.net

 5. Anda akan menerima mesej dalam permainan yang memberitahu bahawa akaun anda kini berjaya disambungkan

Walaupun anda tidak mahu mengaktifkan permainan balas, semua pemain mesti mendaftar untuk akaun pada masa akan datang.

Sebahagian besar, semua pemain konsol boleh bermain antara satu sama lain dan pemain PC. Selain pertandingan Kompetitif, anda boleh bermain dengan semua orang yang memilih bermain silang.

Untuk pertandingan Kompetitif, pemain PC hanya akan melawan rakan pemain PC. Konsol juga hanya akan bertanding dengan pemain konsol lain. Tidak ada pengecualian dari peraturan ini, yang berfungsi untuk membolehkan persaingan dan permainan yang adil.

Tanpa mengira status permainan Kompetitif, pemain PC dan pengguna konsol masih boleh menentangnya di lobi. Walau bagaimanapun, pemain konsol tidak akan dapat bergantung pada bantuan gol.

Aim-assist bermanfaat bagi pengguna pengawal, yang kekurangan tawaran tetikus dan papan kekunci yang tepat. Ini membantu mereka mengunci sasaran dengan lebih mudah, tetapi dalam konteks lobi campuran, bantuan-sasaran dapat dilihat sebagai kelebihan yang tidak adil bagi pemain PC yang bertujuan dan menembak tanpa bantuan. Oleh itu, Blizzard bermaksud untuk memupuk persekitaran kemahiran dan keseronokan yang tidak berat sebelah dan berkecuali.

Kemajuan Merentas

Malangnya, Overwatch tidak akan menunjukkan kemajuan silang. Anda boleh bermain permainan di mana-mana konsol atau PC yang anda mahukan, tetapi tidak satu pun dari mereka akan berada pada kemajuan yang sama antara platform.

Ketika fungsi cross-play disiarkan pada 22 Jun, pemain menerima Golden Loot Box. Mana-mana platform yang dikaitkan dengan Battle.net akan menerimanya jika dihubungkan dengan akaun secara sah. Namun, kemajuan antara platform, walaupun mereka berkongsi akaun yang sama, akan tetap sama.

Papan Pendahuluan Kompetitif

Dalam Overwatch, pemain kasual hanya mahu bermain untuk bersenang-senang, tetapi yang lain lebih suka mod Persaingan yang menarik dan mentah. Untuk membolehkan peminat Overwatch yang kompetitif membuktikan diri mereka, Blizzard menerapkan sistem papan pendahulu.

Papan pendahulu akan mengandungi 500 pemain teratas di seluruh dunia, dan setelah pelepasan permainan silang, terdapat lebih banyak kategori. Pada mulanya, hanya ada dua daripadanya, satu untuk PC dan satu lagi untuk konsol.

Akan ada satu papan pendahulu untuk pemain yang boleh bermain dengan rentak permainan dan yang lain untuk mereka yang lebih suka bertengkar dengan yang lain di platform mereka.

Pengawal, Tikus dan Papan Kekunci

Walaupun permainan silang membolehkan lebih banyak orang bermain antara satu sama lain, mod Persaingan juga mempunyai batasan pada pengawal.

Ada yang lebih suka menggunakan alat kawalan pada PC, sementara yang lain menggunakan tetikus dan papan kekunci pada konsol mereka.

Untuk pemain PC yang menggunakan alat kawalan, mereka hanya akan sesuai dengan pemain PC yang lain. Oleh kerana Overwatch pada PC tidak mempunyai tujuan-tujuan, ini sepenuhnya bergantung pada pilihan peribadi.

Pemain konsol yang menggunakan tetikus dan papan kekunci tidak akan sepadan dengan pemain konsol lain jika mereka bermain dalam permainan Kompetitif. Mereka boleh bermain dengan pemain menggunakan pengawal pada PC dalam mod permainan yang tidak Kompetitif sementara pemain konsol tetikus dan papan kekunci akan sesuai dengan pemain PC.

Bolehkah Saya Melumpuhkan Main Lintas?

Ya, anda boleh melumpuhkan permainan balas jika anda mahu. Anda boleh menuju ke tetapan asli Xbox untuk melumpuhkannya. Sebagai alternatif, permainan ini membolehkan anda menghidupkan atau mematikannya jika anda mahu terus bermain untuk permainan lain. Konsol lain mungkin tidak mempunyai pilihan pertama, menjadikan yang kedua lebih sesuai.

Melumpuhkannya mungkin akan meningkatkan masa giliran anda berbanding pemain yang membolehkan bermain silang. Masa yang lebih lama berkemungkinan disebabkan oleh kebanyakan pemain yang menggunakan ciri baru dan ada yang tidak memilih. Main silang juga dihidupkan secara lalai.

Kita Akhirnya Boleh Bermain Bersama

Setelah bertahun-tahun mengemis, pemain Overwatch dan peminat akhirnya memenuhi permintaan mereka. Hari ini, anda boleh mendaftar dan mula bermain dengan sesiapa sahaja di platform mana pun. Sudah tiba masanya untuk beratur dengan lebih banyak pilihan perlawanan di lobi.

Platform apa yang anda mainkan Overwatch? Adakah anda fikir permainan silang adalah ciri yang sudah lama tertangguh? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found