Cara Bermain Muzik Percuma di Echo Dot

The Echo Dot adalah peranti automasi rumah Amazon yang murah tetapi sangat berfungsi. Echo Dot serasi dengan hampir setiap produk Alexa dan kebanyakan perkhidmatan automasi lain, seperti sistem keselamatan, termostat dan pencahayaan anda. Peranti ini serba boleh dan padat, dan menjadikannya pembantu maya yang sempurna untuk sesiapa sahaja.

Cara Bermain Muzik Percuma di Echo Dot

Salah satu kegunaan yang paling popular untuk Echo Dot adalah sistem kawalan muzik. Sangat memberdayakan untuk dapat duduk di mana-mana bilik rumah anda, mempunyai keinginan untuk mendengar lagu 40 teratas tertentu, dan katakan saja, "Hai Alexa! Main

Simpan Airmata Anda Menjelang Akhir Minggu. "

Walau bagaimanapun, walaupun Amazon sangat menyukainya jika anda mendapatkan semua muzik anda melalui perkhidmatan premiumnya, hakikatnya ialah anda dapat mengkonfigurasi Echo Dot anda agar dapat berfungsi dengan hampir semua perkhidmatan muzik di luar sana, termasuk Apple Music, Spotify , Muzik Google Play dan banyak lagi.

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan muzik percuma dari Echo Dot anda:

 • Pautkan perkhidmatan muzik percuma ke Dot anda melalui aplikasi Alexa.
 • Mainkan muzik dari peranti yang dipautkan melalui Dot anda.
 • Mainkan muzik di perpustakaan peribadi anda sendiri melalui Dot.

Artikel ini menunjukkan kepada anda cara memainkan muzik percuma di Echo Dot anda dengan menggunakan tiga pilihan berbeza di atas, jadi anda boleh kembali dan menikmati 40 hit teratas atau menikmati beberapa kegemaran dari masa lalu! Mari kita mulakan di sini!

Gunakan Percubaan Percuma & Langganan Percuma di Echo Dot

Apabila anda membeli Echo Dot anda, anda boleh mendaftar untuk Amazon Music Unlimited. Walaupun perkhidmatan ini menawarkan lebih dari 60 juta lagu dengan harga $ 9,99 sebulan setelah percubaan percuma selama tiga bulan, anda boleh memanfaatkan pilihan percuma dengan kemampuan mendengar yang terhad. Sekiranya anda ingin menggunakan Percubaan Percuma Tanpa Had Amazon, anda tidak akan membayar apa-apa sehingga percubaan 90 hari tamat. Anda boleh membatalkan perkhidmatan sebelum percubaan berakhir.

Sebilangan besar perkhidmatan langganan muzik menawarkan percubaan percuma untuk pengguna baru. Selagi akaun e-mel anda belum dikaitkan dengan perkhidmatan, percubaan percuma menanti anda!

Pautkan Perkhidmatan Muzik Pihak Ketiga ke Echo Dot Anda

Seperti yang anda jangkakan, Echo Dot anda bermula dengan Amazon Music sebagai pemain muzik lalai. Oleh itu, jika anda mempunyai keahlian Perdana, anda boleh meninggalkannya di sana kerana muzik anda tidak memerlukan apa-apa selain daripada kos langganan Perdana anda.

Namun, jika anda tidak mempunyai Prime Music atau lebih suka menggunakan perkhidmatan streaming yang lain, sambungkan Dot anda ke penyedia muzik yang diinginkan dan sumber muzik percuma. Terdapat beberapa perkhidmatan percuma dengan integrasi Alexa terbina dalam, termasuk iHeartRadio, Pandora, dan TuneIn. Anda juga boleh pautan ke tahap percuma Spotify dan Apple Music juga.

 1. Buka aplikasi Alexa di telefon atau komputer anda.

 2. Pilih "Tetapan," kemudian "Muzik & Podcast" di bawah bahagian "KEUTAMAAN ALEXA".

 3. Pilih "Pautkan Perkhidmatan Baru" di bawah bahagian "PERKHIDMATAN". Item yang disenaraikan di bawahnya sudah boleh digunakan.

 4. Pilih penyedia muzik anda dari senarai perkhidmatan yang tinggal.

 5. Ikuti wizard untuk menambahkan log masuk atau tetapkan sebagai lalai.

Ciri ‘Link New Service’ merangkumi banyak perkhidmatan muzik yang lebih popular, tetapi tidak merangkumi semua itu. Walau apa pun, menyiapkan Echo Dot anda untuk menggunakan perkhidmatan muzik pihak ketiga semudah mengikuti langkah-langkah mudah yang disenaraikan di atas.

Gunakan Peranti Terpaut untuk Memainkan Muzik Percuma di Titik Gema Anda

Cara lain untuk memainkan muzik percuma di Echo Dot anda adalah melalui peranti yang dipautkan seperti telefon pintar. Anda memasangkan telefon anda (atau perangkat berkemampuan Bluetooth lain) ke Echo Dot melalui Bluetooth dan menggunakan Echo sebagai pembesar suara untuk muzik yang anda streaming dari telefon anda.

Berpasangan sangat mudah, tetapi memerlukan aplikasi Alexa dipasang pada peranti. Cukup ikuti langkah-langkah ini untuk memulakan:

 1. Pastikan Bluetooth diaktifkan pada telefon anda.

 2. Buka aplikasi Alexa di telefon anda.

 3. Dengan menggunakan telefon anda, sebutkan perkataan "Alexa, pair" dengan kuat di mana Alexa di Echo Dot mendengarnya.
 4. Pilih "Echo Dot ” pada skrin Bluetooth telefon anda.
 5. Katakanlah "Alexa, sambung" untuk menghubungkan telefon anda dan Echo Dot.
 6. Mainkan muzik dari mana-mana sumber di telefon anda untuk mendengarnya di Alexa Dot yang baru anda sambungkan.

Enam langkah mudah ini diperlukan untuk memasangkan Echo Dot anda ke peranti berkemampuan Bluetooth yang lain. Untuk pengalaman audio yang lebih baik, berikut adalah cara memasangkan Echo Dot anda dengan pembesar suara Bluetooth.

Mainkan Muzik Anda Sendiri Melalui Echo Dot Anda

Sekiranya anda mempunyai perpustakaan media yang luas pada peranti anda, anda boleh menggunakan Plex Media Server untuk menyusunnya dan mengalirkannya ke mana sahaja di rumah anda, termasuk Echo Dot anda. Kami mempunyai panduan lengkap untuk mengatur Plex dengan Amazon Echo jika anda memerlukan lebih banyak butiran mengenai prosesnya.

Pelayan Media Plex

Pemikiran Akhir

Echo Dot adalah salah satu barangan teknologi rumah tangga yang lebih berguna. Bergantung pada peranti yang sudah ada, anda boleh memainkan muzik, memautkan ke pembesar suara lain, mengatur termostat anda, dan juga memulakan kereta anda.

Muzik percuma tidak begitu sukar untuk didengar seperti dulu. Tidak ada lagi menunggu berjam-jam dan mempertaruhkan perisian hasad untuk memuat turun hits kegemaran anda dari Napster. Sebaliknya, kebanyakan perkhidmatan muzik memberi anda pilihan untuk memainkan muzik percuma dengan iklan dan langganan terhad. Oleh itu, jika anda menjimatkan wang, pilihan streaming muzik percuma ini adalah penyelesaian terbaik untuk anda!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found