Cara Bermain Tanpa Bersama Rakan

Unturned adalah salah satu permainan bertahan yang paling popular, dengan waktunya di bawah sinar matahari pada tahun 2015. Sejak itu, terdapat banyak kemas kini untuk memastikan pangkalan pemain kembali lagi.

Cara Bermain Tanpa Bersama Rakan

Pada tahun 2020, Unturned bahkan menerima port PS4 dan Xbox, yang menyaksikan banyak pemain kembali bermain permainan dengan rakan mereka. Tetapi beberapa pemain tertanya-tanya apa sebenarnya pilihan mereka untuk bermain permainan dalam mod berbilang pemain.

Kami telah menyusun panduan ringkas dengan arahan mengenai bagaimana anda boleh bermain Unturned dengan rakan anda di platform mana pun.

Bagaimana Bermain Tidak Berkerjasama Dengan Rakan di PC?

Sebilangan besar orang masih lebih suka menggunakan PC mereka untuk bermain Unturned, kerana dari situlah asalnya permainan. Seiring berjalannya waktu, terdapat beberapa perubahan pada bagaimana multiplayer diproses dalam permainan. Iterasi semasa memerlukan pemain membuat dan bergabung dengan pelayan jika mereka ingin bermain permainan dengan rakan mereka.

Membuat pelayan untuk dimainkan boleh menjadi proses yang tidak disengajakan, tetapi anda tidak memerlukan program atau perkhidmatan hosting tambahan untuk membuatnya berfungsi. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka Wap.

 2. Pergi ke perpustakaan."

 3. Pilih "Unturned" dari daftar permainan, kemudian klik "Properties."

 4. Klik pada tab "Fail Lokal" di sebelah kiri, lalu klik pada butang "Browse Local Files" untuk memasuki penjelajah fail.

 5. Penjelajah fail harus memaparkan fail tempatan permainan anda. Klik kanan pada aplikasi "Unturned.exe", kemudian pilih "Buat jalan pintas."

 6. Anda boleh menamakan semula jalan pintas yang baru dibuat untuk memberitahu anda bahawa ia adalah aplikasi pelayan. Biasanya, hanya menamakannya menjadi "Server" akan berlaku.

 7. Klik kanan pada jalan pintas dan pilih "Properties."

 8. Cari kotak teks "Sasaran".

 9. Masukkan petikan di sekitar teks asal di kotak teks.
 10. Tambahkan teks berikut (tanpa tanda petik, dengan ruang utama) ke teks yang ada di kotak teks. Anda boleh menukar "ServerName Here" menjadi nama yang anda suka.

  -nographics -batchmode + Secureserver / ServerName Di Sini

 11. Klik "Terapkan" kemudian "OK" untuk menyimpan tetapan.

 12. Jalankan aplikasi pintasan.

 13. Anda akan melihat arahan arahan. Biarkan selama kira-kira 10 saat, kemudian tutup.
 14. Sekiranya anda belum membuat pelayan sebelumnya, anda akan melihat folder baru di direktori Unturned bernama "Server". Membukanya.

 15. Buka folder seterusnya di dalamnya, kemudian folder "ServerName", di mana namanya sama dengan yang anda gunakan dalam Langkah 10.

 16. Klik kanan pada "Commands.dat" dan pilih "Open with", kemudian pilih editor teks (seperti Notepad).

 17. Salin baris berikut ke dalam fail:

  peta [nama peta di sini]

  pelabuhan 27015

  kata laluan [Kata laluan pelayan di sini]

  pemain maksimum [Nombor di sini]

 18. Simpan perubahan pada fail dan tutup.

 19. Jalankan aplikasi yang anda buat dalam Langkah 5-11 sekali lagi. Ia harus dinyatakan "berjaya disambungkan."

 20. Anda perlu terus membuka command prompt agar pelayan tetap aktif.

Sekiranya anda ingin menyambung ke pelayan anda setelah anda membuatnya, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka Tidak Berputar.

 2. Klik "Main."

 3. Pergi ke "Sambung"

 4. Taipkan "localhost" untuk IP pelayan.

 5. Ketik "27015" sebagai port (sama dengan yang anda gunakan untuk membuatnya).

 6. Masukkan kata laluan yang telah anda pilih.

Pemain lain perlu menggunakan IP anda untuk menyambung ke pelayan atau mencari pelayan di senarai pelayan global di bahagian "Server" pada menu "Main".

Bagaimana Bermain Tidak Bergerak Dengan Rakan di LAN?

Bermain Tidak Terputus di rangkaian tempatan tidak jauh berbeza dengan membuat pelayan global. Hanya terdapat beberapa perbezaan penting dalam langkah-langkah yang diperlukan untuk membuat pelayan tempatan. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka direktori fail Unturned dan buat jalan pintas aplikasi "Unturned.exe". Anda boleh menggunakan Langkah 1-6 di bahagian “Cara Bermain Dengan Rakan” di atas.

 2. Cari kotak teks "Sasaran" pintasan (Klik kanan> "Properties").

 3. Balut teks semasa dalam tanda kutip kemudian tambahkan teks berikut (tanpa tanda petikan, tetapi simpan ruang utama). Anda boleh memilih nama pelayan anda sendiri.

  -nographics -batchmode + lanserver / ServerName Di Sini

 4. Simpan tetapan ("Terapkan" dan "OK").

 5. Jalankan aplikasi selama kira-kira 5-10 saat, kemudian tutup.
 6. Masuk ke folder "Server", dan cari fail "Command.dat". Buka dengan Notepad atau penyunting teks lain.

 7. Salin maklumat yang diperlukan:

  peta [nama peta di sini]

  pelabuhan 27015

  kata laluan [Kata laluan pelayan di sini]

  pemain maksimum [Nombor di sini]

 8. Simpan fail.

 9. Jalankan aplikasi pelayan sekali lagi.

Pemain akan melihat pelayan hanya jika mereka berada di rangkaian yang sama dengan pengguna yang menjalankan pelayan.

Bagaimana Bermain Tidak Berkerjasama Dengan Rakan di Xbox?

Sekiranya anda bermain Unturned dari Xbox, kemampuan anda untuk memasukkan dan menukar fail permainan secara langsung agak terbatas. Syukurlah, pencipta port konsol Unturned telah mengubah cara aspek pelayan berfungsi dan menyelaraskan prosesnya.

Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka Tidak Berputar.
 2. Pilih "Main Dalam Talian."
 3. Pilih "Buat Pelayan."
 4. Ikuti arahan dalam menu untuk membuat pelayan yang Tidak Digunakan untuk bermain dengan rakan anda.

Setelah pelayan dibuat, server akan dapat dilihat oleh pemain lain di menu "Main Dalam Talian"> "Pelayan" mereka. Mereka boleh menyambungnya secara langsung (dengan syarat mereka mempunyai kata laluan jika anda meletakkannya).

Sebagai alternatif, anda semua boleh menggunakan pelayan yang dihoskan secara umum dan bukannya satu pemain yang dihoskan. Ini sangat berguna sekiranya kedua-dua pemain tidak mempunyai sambungan yang cukup kuat untuk menghoskan pelayan untuk orang lain. Pelayan awam mengambil empat tempat teratas di mana-mana wilayah pelayan.

Bagaimana Bermain Tidak Berkerjasama Dengan Rakan di PS4?

PS4 mempunyai masalah yang serupa ketika datang ke file lokal yang tidak dapat diakses dan prestasi Steam. Anda harus menggunakan arahan yang disediakan dalam permainan untuk membuat pelayan atau bergabung dengan orang awam:

 1. Buka Tidak Berputar.
 2. Pilih "Main Dalam Talian."
 3. Pilih "Buat Pelayan."
 4. Ikuti arahan untuk mengisi semua maklumat yang diperlukan, kemudian jemput pemain lain.

Pemain PS4 juga boleh bermain di pelayan awam. Pelayan ini akan berada di empat slot pelayan teratas di mana-mana wilayah.

Bagaimana Bermain Tanpa Sahaja Dengan Kawan Dengan Hamachi?

Malangnya, jika anda menggunakan Hamachi untuk bermain permainan dengan rakan anda, membuat pelayan itu sendiri tidak akan menjadi lebih mudah. Satu-satunya perkara yang berubah adalah kemampuan untuk menghoskan pelayan secara luaran (jika menggunakan tetapan Hamachi premium). Jika tidak, tuan rumah perlu mengikuti arahan di bahagian "Cara Bermain dengan Rakan di PC" kami.

Pemain dapat mencari alamat IP tuan rumah dengan mengklik kanan nama mereka di Hamachi, kemudian menggunakan IP tersebut untuk mencari pelayan dengan cepat menggunakan butang "Sambung" di menu "Main".

Bagaimana Bermain Tanpa Sahaja Dengan Kawan Tanpa Hamachi?

Terdapat beberapa cara pemain dapat bermain permainan tanpa menggunakan Hamachi. Proses asas membuat dan mencari pelayan tidak memerlukan pemain menggunakan Hamachi dari awal, jadi kami mengesyorkan mengikuti panduan kami untuk mengehoskan pelayan jika anda tidak mahu melalui pelayan pihak ketiga.

Jika tidak, anda boleh mendapatkan perkhidmatan hosting pelayan dalam talian yang akan menubuhkan dan mengekalkan pelayan yang Tidak Digunakan untuk anda dengan bayaran bulanan. Mereka dapat melakukan banyak penyesuaian dan faedah utama adalah waktu operasi 24/7 yang hampir dan sambungan yang stabil.

Bagaimana Bermain Tidak Berkerjasama Dengan Rakan Tanpa Pelayan?

Sekiranya anda menggunakan konsol, anda juga boleh menggunakan pilihan skrin split untuk bermain permainan dengan rakan di peranti yang sama.

Jika tidak, tidak ada cara untuk bermain Unturned dalam berbilang pemain tanpa menggunakan penyediaan pelayan, sama ada awam, peribadi, atau berbayar.

Soalan Lazim Tambahan

Di mana Lobi di Tidak Terpaksa?

Tidak berjaya tidak pernah mempunyai lobi atau jodoh bagi pemain untuk menguji keberanian mereka terhadap pemain lain dalam skala global. Walau bagaimanapun, patch terbaru telah melaksanakan perjodohan. Anda boleh mencarinya dengan mengikuti langkah berikut:

1. Buka Tidak Berputar.

2. Pilih "Main."

3. Pilih "Lobi." Sebagai alternatif, pilih "Matchmaking" untuk permainan pelayan pemain tunggal.

Itu cukup banyak! Sistem lobi akan cuba memilih pelayan dengan ping serendah mungkin dan pemain yang ada. Kumpulan boleh menggunakan lobi sebagai cara untuk menggabungkan pelayan bersama dan bermain permainan.

Bagaimana Anda Mengadakan Permainan dalam Tidak Terbalik?

Sekiranya anda ingin menjadi tuan rumah permainan, anda perlu membuat pelayan pada peranti anda. Pergi ke bahagian di atas untuk mengetahui cara membuat pelayan di platform anda. Mengadakan permainan memerlukan komputer yang kuat dan sambungan internet yang kuat yang mampu mengendalikan beberapa pemain secara serentak.

Bagaimana Anda Mengundang Orang yang Tidak Terlantar?

Jemputan permainan untuk Unturned diproses melalui platform Steam. Cukup buka hamparan Steam ketika dalam permainan, pilih teman dari Daftar Rakan, dan klik "Jemput ke Permainan."

Bagaimana Anda Memainkan Permainan Tidak Berbalik?

Pada dasarnya, Unturned adalah mengenai kelangsungan hidup dan pengurusan sumber. Anda perlu mencari item di seluruh peta, mengumpulkan sumber, dan membuat peralatan dan item yang berguna untuk membantu anda mengatasi pemain lain dan persekitaran.

Bagaimana Anda Mencari Rakan-rakan yang Tidak Berpengalaman?

Anda boleh melihat melalui komuniti dalam talian (seperti forum atau reddit) untuk pemain yang bersedia menyertai anda. Sebagai alternatif, beberapa pemain hanya akan bertemu pemain lain di pelayan dalam permainan dan memulakan perbualan. Mencari rakan untuk bermain tidak berbeza dengan mencari rakan untuk aktiviti lain.

Tidak berjaya Lebih Baik Bersama Rakan

Dengan populariti baru melalui patch dan port baru-baru ini, Unturned kelihatan sebagai salah satu permainan bertahan berbilang pemain terbaik dengan anggaran. Sekiranya anda ingin melihat grafik bertarikh dan anggaran pengeluaran yang lebih rendah, cubalah dengan beberapa rakan.

Apakah cara kegemaran anda untuk bermain Unturned? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found