Cara Menggunakan Senjata Api di PUBG

Anda mungkin pernah menemui pistol suar merah di salah satu peta PUBG sekurang-kurangnya sekali. Atau, mungkin, anda pernah menemui peti yang jatuh dari langit, diikuti dengan asap kuning. Sekiranya anda tertanya-tanya apa cerita dengan item ini dan bagaimana ia berguna, kami sedia membantu.

Cara Menggunakan Senjata Api di PUBG

Dalam panduan ini, kami akan menerangkan apa itu senjata api dan cara menggunakannya di PUBG. Anda juga akan mendapat petua pakar untuk membuat strategi yang berkesan dan mencari lokasi terbaik untuk mencari item yang jarang berlaku ini. Selain itu, kami akan menjawab beberapa soalan yang paling biasa berkaitan dengan topik tersebut.

Apa itu Senjata Api di PUBG?

Senjata api adalah jenis senjata yang jarang berlaku di PUBG yang digunakan untuk mengirim isyarat untuk udara khas. Apa yang menjadikan airdrop ini istimewa, anda mungkin tertanya-tanya? Ia melepaskan lebih banyak bekalan yang lebih tinggi daripada airdrop biasa, seperti senjata eksklusif peti, barang tingkat atas, dan, kadang-kadang, bahkan kenderaan. Kandungan drop bergantung pada kawasan tempat Anda menggunakan pistol suar. Sekiranya anda melepaskan tembakan dalam lingkaran putih di peta, anda akan menerima beberapa senjata, baju besi, dan pakaian ghillie tingkat ketiga. Sekiranya anda menggunakan pistol di luar bulatan putih, anda mungkin akan menerima UAZ berperisai. Senjata api dapat dijumpai di setiap peta, walaupun lokasi pemijahannya jarang.

Cara Menggunakan Senjata Api di PUBG

Menggunakan senjata api di PUBG adalah mudah; yang paling sukar adalah mencari satu. Inilah yang perlu anda lakukan untuk mendapatkan saluran udara khas:

 1. Setelah mendarat di peta, mulailah mencari senjata api dan bekalan lain. Lazimnya, senjata api terbakar di dalam bangunan.

 2. Apabila anda menemui pistol, keluarlah. Ia tidak boleh digunakan di bangunan.

 3. Pilih tempat yang tepat untuk menembak pistol. Perlu diingat bahawa ia bising dan boleh mendedahkan kedudukan anda.
 4. Tembak pistol dan, dengan baik, sembunyikan di tempat yang dekat dengan tempat tembak.
 5. Anda harus melihat pesawat datang ke arah anda. Ia akan menjatuhkan peti bekalan yang menyebarkan asap kuning semasa mendarat.

 6. Dapatkan bekalan peti dan barang rampasan. Anda mungkin perlu membunuh beberapa musuh yang telah mengesan tembakan anda dalam perjalanan.

Petua Pro untuk Menggunakan Senjata Api di PUBG

Walaupun secara teori, menggunakan pistol suar adalah tipu daya, dalam praktiknya, kejayaan operasi hanya bergantung pada kemahiran anda. Mari lihat cara menggunakan item ini dengan berkesan.

 • Maklumkan rakan anda tentang niat dan lokasi yang anda pilih sebelum melepaskan pistol suar. Mereka harus bersedia untuk menyokong anda dan membantu menjarah barang semasa peti tiba. Lakukan ini terlebih dahulu untuk memberi masa kepada rakan sepasukan untuk mendekati kawasan tersebut.
 • Pilih lokasi menembak dengan bijak. Ia harus cukup jauh dari musuh anda tetapi dekat dengan rakan sepasukan dan mempunyai banyak pilihan bersembunyi. Anda mungkin berpendapat bahawa anda hanya memerlukan satu tempat persembunyian, tetapi jangan lupa rakan anda juga perlu menutupi diri mereka sendiri. Sebaik-baiknya, anda seharusnya dapat dengan mudah memerhatikan musuh dari semua pihak tanpa meninggalkan tempat persembunyian.
 • Sebaliknya, jika tujuan anda adalah untuk menarik musuh ke dalam perangkap dan membunuhnya terlebih dahulu, pilih lokasi terbuka dengan beberapa tempat persembunyian. Anda bahkan mungkin melepaskan tembakan ke lokasi sebenar musuh anda, kemudian bersembunyi dan menunggu mereka.
 • Semasa menghapuskan musuh, terlibat dari pelbagai sisi. Sudah tentu, anda memerlukan bantuan rakan sebaya untuk melakukan ini. Objektif utama adalah tidak membiarkan mereka melarikan diri, jadi semua pintu keluar mesti ditutup.
 • Buat stok inventori - termasuk senjata, peluru, alat pertolongan cemas, dan minuman tenaga - sebelum menggunakan senjata api. Pertarungan untuk bekalan mungkin semakin sengit.
 • Walaupun anda tidak merancang untuk memikat musuh ke dalam perangkap, ingatlah bahawa mereka mungkin datang ke peti. Sentiasa sedar semasa merampas bekalan, atau anda mungkin terbunuh.
 • Penembak tepat atau skop dalam pasukan anda adalah kelebihan yang besar dalam menghilangkan musuh yang masuk ke peti anda. Namun, anda harus ingat bahawa musuh mungkin juga mempunyai penembak tepat, yang dapat membunuh anda semasa anda menjarah.
 • Jangan menghantar isyarat semasa dalam perjalanan. Sekiranya anda bergerak sambil melepaskan tembakan, suar mungkin beralih dari kawasan yang dimaksudkan.
 • Jangan gunakan senjata api yang berdekatan dengan bangunan. Airdrop mungkin jatuh di atas bumbung dan membuatnya tidak semudah itu.
 • Walaupun anda tahu di mana letak senjata api di peta, ingat bahawa musuh anda mungkin juga mengetahuinya. Sampai di sana lebih awal daripada orang lain dan berhati-hati agar tidak ditembak.

Soalan Lazim

Di bawah ini, anda akan mendapat jawapan kepada beberapa soalan yang paling biasa berkaitan dengan senjata api di PUBG.

Adakah Flare Gun Membunuh?

Walaupun senjata api secara teknis adalah senjata, itu digunakan untuk memberi isyarat dan bukannya menghilangkan musuh. Ia tidak dapat membunuh atau melukai sesiapa dan ditembak secara menegak ke udara. Sekiranya anda menembak seseorang, sama sekali tidak akan berlaku kerosakan, walaupun anda akan kehilangan peluru yang berharga. Dengan kata lain, menembak musuh dengan senjata api bukanlah idea paling bijak dan hanya akan menjejaskan peluang anda untuk menang.

Tempat Terbaik di Peta untuk Mengesan Senapang Berkobar

Senjata api tersebar di semua peta di PUBG. Sudah tentu, mengetahui lokasi pemijahan yang tepat sangat bermanfaat. Di bawah ini, kami akan berkongsi tempat yang paling biasa dijumpai dengan senjata api.

Di Sanhok, kunjungi lokasi berikut untuk mencari senjata api:

1. Khao. Ini adalah salah satu bandar besar Sanhok, yang terletak di bahagian utara pusat peta. Oleh kerana lokasi ini tidak popular, ini adalah salah satu kawasan paling selamat untuk mencari senjata api. Periksa mana-mana bangunan.

2. Dok, terletak di bahagian tenggara peta. Cari di kapal, kontena, dan gudang.

3. Reruntuhan, terletak di bahagian barat daya pusat peta. Cari senapang di kuil lama dan bangunan di sekitarnya.

4. Paradise Resort, terletak di bahagian timur laut peta. Kawasan ini cukup popular, jadi bersiaplah untuk pertarungan yang sengit. Walau bagaimanapun, kemungkinan senjata api bertelur di sana juga lebih tinggi daripada di kebanyakan lokasi lain.

5. Bootcamp. Satu-satunya kawasan yang mempunyai peluang lebih tinggi daripada senjata api daripada Paradise Resort. Ia terletak betul-betul di tengah peta. Periksa gudang dan bangunan utama. Dengan peluang 90%, anda akan menemui item yang diinginkan di sana.

6. Pai Nan, Sahmee, Ha Tinh, dan gubuk kecil di kawasan rawak. Lokasi-lokasi ini mempunyai peluang rendah untuk melepaskan senjata api, walaupun tidak sifar. Tidak ada gunanya mencarinya di kawasan ini dengan sengaja, walaupun jika Anda dekat, check-out tidak akan membahayakan.

Di peta Vikendi, periksa lokasi di bawah untuk mencari senjata api:

1. Volnova, terletak di sebelah selatan peta. Oleh kerana bandar ini mempunyai banyak bangunan, anda mungkin menemui banyak senjata api di kawasan ini. Perhatikan bumbung, rumah satu tingkat, dan bilik panik.

2. Gua rahsia, terletak di antara Podvosto dan Peshova.

3. Lombong arang batu. Kemungkinan mencari senjata api di tali sawat, kabin, pejabat, atau tong sangat tinggi.

4. Villa, terletak di tengah peta. Periksa ruang utama dan bangunan sekitarnya untuk pistol. Anda juga mungkin menjumpai beberapa jika anda mencari di kawasan itu dengan teliti.

5. Kosmodrom, terletak di bahagian timur laut peta. Anda boleh menemui banyak senjata api di kawasan ini, walaupun jumlah bangunannya tinggi, dan anda mesti bersabar. Tambahan, berhati-hatilah dengan musuh, kerana lokasinya terkenal di kalangan penjarah.

6. Anda juga boleh menemui senjata api di Goroka, Krichas, Peshkova, kilang simen, dan Trevno. Walaupun peluangnya lebih rendah daripada dengan lokasi yang disebutkan di atas, kawasan ini mungkin tidak begitu popular di kalangan pemain musuh. Anda bahkan boleh menjadikannya sebahagian daripada strategi anda.

Akhirnya, di Erangel, pistol suar dapat bertelur di:

1. Pangkalan tentera Sosnovka. Banyak senjata api boleh dijumpai di kawasan ini, walaupun musuh anda mungkin juga mencari di sana. Periksa gua, kilang, balai cerap, atau bangunan lain.

2. Georgopol, di dalam bekas atau di dalam salah satu gudang.

3. Novorepnoye. Seperti Georgopol, senjata api biasanya bertelur di bahagian atas bekas atau di gudang.

4. Pulau Spawn. Nama itu mengatakan semuanya, bukan? Mendapat ke lokasi tidak mudah, walaupun pasti berbaloi. Anda boleh menemui senjata api di sebuah rumah besar, dua tingkat, bunker, dan makmal.

5. Loji janakuasa Mylta. Lokasi ini agak berisiko kerana popularitinya. Cari di bangunan utama kilang.

6. Ada juga kemungkinan menemukan senjata api di Lipovka, Zharki, Primorsk, dan Stalber.

Ini Tentang Strategi

Semoga panduan kami dapat membantu anda memahami apa itu senjata api di PUBG, dan cara menggunakannya. Jangan lupa bahawa pemain lain mungkin mempunyai akses ke maklumat yang sama dengan anda dan juga mencari senjata api. Prinsip teras dalam berjaya menjarah bekalan dan menghilangkan musuh adalah membina strategi yang bijak. Gunakan petua kami dan cuba lokasi pemijahan senjata api yang kurang dikenali untuk meningkatkan peluang anda memenangi pertandingan.

Apa lokasi kegemaran anda untuk menjarah barang langka di PUBG? Kongsi pengalaman anda di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found