Cara Menaik Pantas dalam Raid: Shadow Legends

Semua pemain bersuara untuk naik level untuk menjadi lebih kuat dalam Raid: Shadow Legends. Dengan juara yang kuat, mereka dapat menghadapi musuh yang lebih mencabar, termasuk pemain lain. Terdapat banyak peringkat untuk dimainkan, tetapi mana yang terbaik untuk naik level?

Cara Menaik Pantas dalam Raid: Shadow Legends

Mengetahui bagaimana naik level dengan cepat di Raid: Shadow Legends bukan sahaja menjimatkan masa anda tetapi juga dapat membantu anda mengelakkan pembaziran sumber daya yang berharga. Memiliki juara yang berbeza untuk pelbagai mod permainan adalah mustahak untuk kemajuan, tetapi anda perlu melakukannya dengan cara yang paling efisien.

Teruskan membaca untuk mengetahui kaedah terbaik untuk menaikkan taraf juara dan bintang, serta akaun anda.

Bagaimana Menaik Pantas dalam Raid: Shadow Legends?

Mari kita bincangkan untuk menjadikan juara anda di kedudukan maksimum pertama. Seorang juara peringkat maksimum akan mempunyai masa yang lebih mudah untuk menangani musuh yang lebih hebat. Namun, anda juga memerlukan juara bintang bawah sebagai "makanan" untuk yang bertaraf tinggi, dan ini juga harus ditingkatkan.

Cara Menaikkan Tahap Juara di Raid: Shadow Legends

Inilah cara untuk menjadikan juara anda mendapat kedudukan maksimum dengan cepat:

Memainkan Kempen

Kempen utama adalah kaedah pertama setiap orang untuk menaikkan taraf juara mereka. Anda boleh memainkan cerita dalam mod Normal, Hard, dan Brutal. Seperti namanya, masing-masing lebih sukar daripada yang terakhir. Semakin tinggi kesukaran, semakin banyak XP yang anda dapat.

Bagi pemula, cara terbaik untuk naik taraf adalah bermain melalui keseluruhan kempen sekali sahaja. Setelah menyelesaikan kempen, anda masih dapat memainkan semula misi. Semua misi kempen memberikan beberapa XP, tetapi beberapa penghargaan lebih banyak daripada yang lain.

Kempen ini terdiri daripada 12 bab. Setiap bab mempunyai tujuh peringkat yang mesti anda kalahkan sebelum beralih ke bab berikutnya. Untuk semua bab, Tahap 6 adalah bab yang ingin anda tanam.

Ramai pemain percaya bahawa Tahap 6 adalah tahap pertanian XP terbaik, terutama di Bab 12. Setiap bab mempunyai pertarungan bos pada akhirnya, tetapi Tahap 6 jauh lebih cekap jika anda mencari pertanian XP tulen.

Memainkan kempen juga merupakan kaedah terbaik untuk memperoleh Perak, kerana anda perlu meningkatkan peralatan anda. Sekiranya anda mahukan XP dan Silver, Bab 12 Tahap Tiga adalah misi yang sangat baik untuk dimainkan. Tahap Tiga untuk semua bab menjatuhkan perisai, dan daripada semua Artifak, perisai dijual untuk Perak yang paling banyak.

Di antara kedua-dua peringkat ini, anda akan mendapat juara dengan cepat setelah banyak mengisar. Pastikan anda mempunyai stamina yang cukup sebelum anda memulakan pertanian XP.

Susunan yang anda bawa ke dalam kempen juga penting. Kami mengesyorkan meletakkan satu juara utama yang sudah maksimum, dan tiga yang lain harus menjadi juara "makanan" yang kemudian anda korbankan untuk pasukan utama anda.

Anda mendapat empat juara dalam satu pasukan untuk permainan ini. Setiap daripada mereka mendapat 25% daripada jumlah XP dalam pertempuran. Walaupun juara utama anda tidak akan mendapat XP lagi kerana tahap maksimum mereka, tiga yang lain masing-masing akan memperoleh 25%.

Satu juara utama dan tiga juara makanan akan menjadi kaedah yang paling berkesan untuk menyamakan juara dengan cepat.

Semua watak mendapat XP walaupun mereka mati di tengah pertempuran, jadi anda boleh membiarkan watak utama anda menangani semua pertempuran jika diperlukan. Juga, watak utama anda dapat membersihkan panggung pada mod automatik untuk menjimatkan masa.

Di samping itu, kempen memberi hadiah kepada anda dengan Mystery Shards, dan anda menggunakannya untuk bergelar juara. Anda mungkin mendapat juara yang baik dengan gulungan anda, tetapi biasanya, mereka hanyalah sumber makanan lain.

Bermain di Labirin Minotaur

Minotaur's Labyrinth adalah Dungeon di mana anda boleh mendapatkan Mastery Scrolls. Skrol ini membantu meningkatkan kehebatan pertempuran juara anda. Sebagai bonus, Labirin Minotaur juga merupakan tempat yang sangat baik untuk bertani untuk XP.

Anda memerlukan banyak tenaga untuk menggunakan Master Scrolls, tetapi anda menggunakan lebih banyak tenaga dengan menggunakan peluang untuk menaikkan taraf juara anda. Dengan XP yang tersedia di Labirin Minotaur, anda boleh sampai ke Tahap 45 jika anda bernasib baik, tetapi kebanyakan watak mencapai Tahap 40.

Mendapat ke Tahap 40 mungkin tidak begitu banyak, tetapi lebih jauh daripada yang anda dapat dengan hanya bermain kempen sahaja. Kelemahannya ialah pemula tidak mendapat akses ke tempat ini sebaik sahaja memulakan permainan.

Bermain di Dragon's Lair

Memainkan Dragon's Lair Stage 20 adalah kaedah terbaik untuk mendapatkan peningkatan gear. Sekiranya anda mempunyai auto clicker, anda boleh melakukannya semalaman. Memiliki Bad-el-Kazar juga menjadikan prosesnya lebih mudah. Pada waktu anda bangun, juara anda akan mendapat banyak XP.

Cara Menaikkan Bintang di Raid: Shadow Legends

Mempunyai juara makanan yang mencukupi sangat penting jika anda ingin menjadikan pasukan utama anda sebagai juara bertaraf tinggi. Dalam proses ini, anda menggunakan watak bintang bawah ini sebagai makanan juara utama.

Pertama, anda memerlukan juara makanan yang mencukupi untuk berkeliling. Sekiranya anda menjalankan kempen untuk sementara waktu, kemungkinan anda akan mempunyai banyak juara makanan untuk naik taraf; biasanya, mereka adalah watak tiga bintang ke bawah.

Setelah anda mencukupi, pergi ke misi kempen dan memaksimumkannya. Sekiranya anda ingin memasukkan watak menjadi lima bintang, anda harus mengorbankan tiga watak empat bintang. Perkara yang sama berlaku untuk juara bintang bawah juga.

Contohnya, jika anda tidak mempunyai watak tiga bintang, tiga juara dua bintang bertingkat sepenuhnya dapat membantu juara dua bintang yang lain naik dan mengisi jurang.

Membantu juara mendapatkan bintang terdiri daripada memberi makan juara peringkat rendah kepada juara peringkat tinggi. Akhirnya, dengan beberapa pertanian dan penggilingan, anda akan berakhir dengan juara lima bintang.

Untuk meraih juara ke peringkat bintang yang lebih tinggi, ikuti langkah berikut:

  1. Pertanian dan manfaatkan juara makanan anda.
  2. Pergi ke Kedai.

  3. Pilih tab "Tahap Naik Taraf".

  4. Pilih mana-mana juara makanan dengan bilangan bintang yang sama dengan yang anda mahu tingkatkan.

  5. Luangkan Perak untuk menaikkan taraf juara.

  6. Juara akan memakan juara makanan anda dan kembali ke Tahap Satu.
  7. Ulangi jika perlu.

Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan Ayam juga. Ayam ini adalah ganjaran daripada cabaran dan aktiviti. Anda juga boleh membelinya di Kedai.

Ayam dapat menggantikan juara semasa proses peningkatan, dan campuran keduanya masih merupakan bentuk peningkatan yang sah.

Semakin tinggi Peringkat sasaran, semakin banyak juara atau Ayam yang anda perlukan. Untuk menaikkan watak dua bintang menjadi tiga bintang, anda memerlukan dua daripada bekas atau dua ekor ayam. Pencampuran dibenarkan, seperti yang telah kami sebutkan di atas.

Pada masa ini, had untuk semua juara adalah enam bintang, atau tahap 60. Untuk mendapatkan watak kepada enam bintang, anda memerlukan lima juara atau ayam Ranking Lima. Selepas ini, anda tidak akan dapat meningkatkan pangkat mereka lebih jauh.

Cara Meningkatkan Akaun Anda dalam Raid: Shadow Legends

Selain bertanding untuk juara XP, akaun anda juga perlu naik level. Terdapat banyak faedah untuk memiliki akaun peringkat tinggi, termasuk:

· Kapasiti Tenaga yang Lebih Tinggi

Kapasiti yang lebih tinggi membolehkan anda menjana lebih banyak tenaga. Walaupun anda selalu mendapat tenaga daripada bermain misi, pencarian, dan memperoleh ganjaran, anda tidak boleh melebihi kemampuan maksimum anda sekarang.

Mempunyai lebih daripada yang anda boleh kendalikan boleh membazir. Itulah sebabnya mendapatkan akaun anda ke Tahap 60 adalah mustahak. Pada Tahap 60, anda mendapat kapasiti tenaga maksimum dalam permainan, dan anda akan menerima peningkatan kapasiti selepas itu. Akan ada ganjaran lain.

· Akses ke Lebih banyak Kandungan dan Mod Permainan

Sebilangan kandungan dalam permainan terkunci di belakang gerbang tingkat. Kandungan peringkat tinggi membolehkan anda mendapatkan lebih banyak XP dan item penting untuk menjadi pemain yang lebih baik.

Melancarkan kempen hanya dapat dilakukan sejak sekian lama. Itulah sebabnya mendapatkan akses ke Dungeons dan Minotaur's Labyrinth harus menjadi keutamaan. Adalah lebih baik jika anda mendapat ganjaran dari tempat-tempat ini untuk memperkuatkan pasukan anda.

· Lebih Banyak Ganjaran

Setiap kali anda menaikkan akaun, anda akan mendapat ganjaran termasuk Permata, Pecah Suci, dan tenaga yang setara dengan kemampuan anda sekarang. Shards adalah untuk pemain bergolek untuk lebih banyak juara, dan mendapatkannya selalu dialu-alukan.

Bermain melalui kempen dan memajukan juara anda juga meningkatkan akaun anda. Walaupun sangat penting untuk sampai ke Tahap 60, luangkan masa dan fokus pada juara anda juga, dan anda akan mencapai matlamat tahap akaun anda secara semula jadi.

Akhirnya, Juara Enam Bintang

Bermain dengan bersungguh-sungguh tidak berkesan seperti bermain pintar, walaupun melakukan kedua-duanya akan membantu anda dalam Raid: Shadow Legends. Kaedah-kaedah ini semestinya memberi anda pengetahuan untuk menyamakan juara dengan cepat. Semakin anda maju, semakin mudah untuk mendapat juara maksimum.

Berapa banyak juara enam bintang yang anda ada? Apakah tahap akaun anda sekarang? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.