Cara Keras Mengatur Semula Samsung Galaxy J7 Pro

Tetapan semula kilang sangat berguna jika anda tidak lagi menggunakan telefon pintar lama anda dan ingin memberikannya atau menjualnya. Tetapan semula akan membersihkan peranti anda daripada semua maklumat, gambar, dan data. Seperti namanya, tetapan semula kilang mengembalikan telefon pintar ke tetapan yang sama seperti ketika anda membeli peranti.

Cara Keras Mengatur Semula Samsung Galaxy J7 Pro

Tetapi anda harus ingat bahawa tidak ada cara untuk mengembalikan tetapan semula kilang. Ini menghilangkan semua data dan fail yang anda miliki di telefon pintar, serta maklumat log masuk untuk akaun Google anda. Namun, tetapan semula kilang mungkin satu-satunya pilihan anda ketika menghadapi masalah virus atau perisian.

Mari kita lihat langkah-langkah yang perlu anda lakukan untuk menetapkan semula kilang J7 Pro anda.

Lakukan Sandaran

Untuk menyimpan data yang ingin anda simpan sebelum reset, anda perlu membuat sandaran terlebih dahulu Samsung Galaxy J7 Pro anda. Terdapat dua cara untuk melakukannya: menggunakan klien awan pilihan anda atau dengan menyambungkan peranti ke komputer melalui USB.

Tidak kira pilihan yang anda pilih, yang terbaik adalah memeriksa semua data untuk memastikan tidak ada yang hilang.

Keluarkan Akaun Anda

Membuang akaun Google atau Awan lain sangat penting untuk mengelakkan telefon pintar meminta kebenaran setelah tetapan semula kilang. Fungsi ini dipanggil Factory Reset Protection dan direka untuk melindungi telefon anda sekiranya berlaku kecurian.

Untuk membuang akaun, anda perlu melakukan perkara berikut:

1. Masukkan Tetapan dan Leret ke Awan dan Akaun

2. Pergi ke Akaun dan Pilih Google

3. Ketuk 3 Titik di Sudut Tangan Kanan Atas

Ini membuka menu Lagi untuk akaun Google anda. Anda harus memilih Hapus Akaun dan ulangi proses untuk setiap akaun yang anda miliki.

Lakukan Reset Kilang

Melakukan tetapan semula kilang pada Samsung Galaxy J7 Pro cukup mudah dan mudah. Tetapan semula kilang yang akan kami jelaskan adalah tetapan semula keras yang dipanggil yang tidak memerlukan anda masuk ke aplikasi Tetapan telefon anda atau menggunakan komputer.

1. Matikan Peranti

Tekan butang kuasa hingga J7 Pro mati.

2. Tahan Butang Rumah, Kuasa, dan Kelantangan

Tekan dan tahan butang ini selama beberapa saat sehingga logo Samsung muncul di telefon anda. Ini akan membawa anda ke Mod Pemulihan pada telefon anda dan mematikan skrin sentuh.

3. Pilih Lap Data / Tetapan Semula Kilang

Navigasi ke atas dan ke bawah menggunakan butang Volume dan butang Power untuk mengesahkan pilihan anda.

4. Sahkan Tetapan Semula Kilang

Apabila anda masuk ke dalam menu Wipe Data / Factory Reset, pilih pilihan "Ya - hapus semua data pengguna". Ingatlah untuk menavigasi menggunakan rocker volume dan sahkan dengan menekan butang Power. Setelah anda mengesahkan penetapan semula, telefon anda akan memulakan proses pemformatan yang mungkin memerlukan sedikit masa.

5. Pilih Sistem Reboot Sekarang

Setelah semua pemformatan selesai, menu Mode Pemulihan muncul kembali pada skrin anda. Navigasi untuk memilih Reboot System Now, yang akan memuatkan perisian tanpa data anda. Anda kini berjaya menyelesaikan tetapan semula kilang.

Kata Akhir

Walaupun ada cara lain untuk melakukan tetapan semula kilang pada Galaxy J7 Pro anda, ini mungkin yang paling mudah. Sudah tentu, ada juga cara untuk mendapatkan hasil yang sama menggunakan aplikasi Tetapan atau PC anda.

Sebaliknya, jika anda tidak dapat mematikan telefon anda untuk menetapkan semula kilang atau aplikasi Tetapan tidak responsif, sebaiknya bawa J7 Pro anda ke bengkel.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found