Cara Memperbaiki "Mod Terhad Mempunyai Komen Tersembunyi untuk Video Ini"

Mod Terhad menyembunyikan komen yang berpotensi berbahaya dan tidak sesuai di bawah video YouTube. Apabila anda ingin membaca bahagian komen di bawah video tertentu di YouTube, dan anda melihat mesej "Mod Terhad mempunyai komen tersembunyi untuk video ini," ini boleh bermaksud dua perkara. Mod Terhad diaktifkan di akaun YouTube anda, atau pentadbir sistem telah menghidupkannya untuk seluruh rangkaian.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana anda dapat mematikan Mode Terhad di YouTube pada pelbagai penyemak imbas dan peranti.

Mod Terhad Mempunyai Komen Tersembunyi untuk Video Ini - Firefox

YouTube hadir dengan ciri Mode Terhad untuk melindungi kanak-kanak di bawah umur daripada kandungan yang tidak sesuai untuk menjaga persekitaran yang selamat di platform ini. Walaupun kandungan yang tidak sesuai atau berbahaya biasanya diturunkan dengan sangat cepat, kadangkala ia dapat melepasi sistem. YouTube memberi amaran kepada anda bahawa tidak ada penapis yang 100% tepat.

Sekiranya anda membaca bahagian komen video YouTube dan melihat "Mod Terhad mempunyai komen tersembunyi untuk video ini," ini bermaksud bahawa anda perlu mematikan Mod Terhad untuk mengakses komen. Mod Terhad tidak hanya mempunyai kekuatan untuk menghalang anda membaca bahagian komen, tetapi juga dapat mematikan video YouTube. Ini biasanya berlaku untuk video YouTube langsung, di mana komen baru boleh muncul setiap setengah saat.

Ciri Mode Terhad YouTube dilumpuhkan secara lalai. Sekiranya anda menggunakan komputer orang lain, atau menonton video YouTube di komputer sekolah atau perpustakaan, mungkin pentadbir sistem telah mengaktifkan Mod Terhad. Sekiranya anda menggunakan komputer syarikat, anda mungkin tidak dapat melihat komen YouTube kerana Mod Terhad diaktifkan untuk Ruang Kerja Google atau G Suite.

Untuk mematikan Mod Terhad di YouTube di Firefox, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka Firefox di komputer anda dan pergi ke YouTube.

 2. Log masuk ke akaun YouTube anda jika anda belum melakukannya.

 3. Klik pada gambar profil anda di sudut kanan atas skrin anda.

 4. Turun ke tab "Mod Terhad: Aktif" pada menu lungsur.

 5. Alihkan suis "Aktifkan Mod Terhad" sehingga menjadi kelabu.

 6. Muat semula halaman.

 7. Itu sahaja yang ada. Apabila anda kembali ke video YouTube, anda akan dapat melihat semua komen di bawahnya.

Perlu diingat bahawa mematikan Mod Terhad hanya akan berlaku pada penyemak imbas tertentu. Sekiranya Mod Terhad disediakan pada pelbagai penyemak imbas, anda perlu mengulangi langkah-langkah ini untuk semuanya. Oleh kerana Mod Terhad boleh diaktifkan oleh pengguna atau pentadbir, sama ada anda boleh mematikannya atau tidak bergantung. Sekiranya pentadbir mengaktifkan Mod Terhad pada peranti anda, hanya mereka yang dapat mematikannya.

Mod Terhad Mempunyai Komen Tersembunyi untuk Video Ini - Chrome

Setelah anda melumpuhkan Mod Terhad di YouTube di Firefox, mari kita lihat bagaimana anda melakukannya di Chrome. Menghidupkan ciri ini hanya memerlukan satu minit atau lebih. Untuk melihat bagaimana ia dilakukan, ikuti langkah di bawah:

 1. Lancarkan Google Chrome di komputer anda.

 2. Pergi ke YouTube dan log masuk ke akaun anda.

 3. Klik pada gambar profil anda di sudut kanan atas skrin anda.

 4. Teruskan ke tab "Mod Terhad: Aktif" pada menu.

 5. Klik pada "Aktifkan Mod Terhad" untuk mematikan ciri ini.

 6. Muat semula halaman.

Anda akan menyedari bahawa bahagian komen akan segera tersedia di bawah Video YouTube.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, jika anda menggunakan komputer di sekolah, tempat kerja, universiti, atau perpustakaan, Anda mungkin tidak dapat menonaktifkan Mod Terhad sendiri. Walaupun anda masuk ke akaun anda, anda tetap tidak dapat mematikan ciri ini. Sekiranya ini berlaku kepada anda, perkara terbaik yang boleh anda lakukan ialah beralih kepada pentadbir sistem dan minta mereka mematikan ciri ini di rangkaian mereka. Jika tidak, tidak ada yang dapat anda lakukan mengenainya.

Akses Bahagian Komen YouTube

Sama bergunanya dengan Mod Terhad, ia dapat mengelakkan anda melihat video dan komen YouTube yang sebenarnya selamat. Algoritma YouTube mungkin tidak selalu mudah dibuat, jadi berguna untuk mengetahui cara mematikan Mod Terhad pada semua penyemak imbas dan peranti anda. Selagi ia tidak ditetapkan oleh pentadbir sistem, anda seharusnya dapat melakukan ini dengan mudah.

Adakah anda pernah menghadapi masalah dengan Mod Terhad ketika anda cuba membaca komen di bawah video YouTube? Bagaimana anda dapat melaluinya? Beritahu kami dalam komen.