Cara Memperoleh Margin dalam Robinhood

Robinhood adalah aplikasi yang sangat popular untuk melabur dalam stok. Salah satu fungsinya adalah untuk membolehkan pengguna melabur dengan margin. Pada asasnya, anda meminjam wang untuk meningkatkan potensi keuntungan anda, walaupun anda juga menghadapi risiko kerugian yang lebih besar.

Cara Memperoleh Margin dalam Robinhood

Sekiranya anda tidak pasti bagaimana anda dapat memperoleh fungsi margin, anda berada di tempat yang betul. Kami akan memandu anda melalui langkah-langkah. Anda juga akan menemui beberapa jawapan untuk soalan yang berkaitan dengan margin.

Bagaimana Mendapatkan Margin pada Robinhood?

Menurut Robinhood, membeli pada margin bermaksud "meminjam wang dari broker anda untuk membeli sekuriti". Margin adalah perbezaan antara jumlah pelaburan anda dan jumlah wang yang anda pinjam dari broker anda. Seperti semua pinjaman, anda diminta untuk membayar balik broker ditambah faedah.

Untuk memenuhi syarat margin, anda memerlukan langganan Robinhood Gold pada harga $ 5 sebulan untuk mengakses ciri tersebut. Anda juga mesti membayar margin $ 1,000, dan $ 5 sebulan termasuk pembayaran margin.

Anda juga perlu membayar kadar faedah 2.5% untuk margin di Robinhood.

Ini adalah langkah-langkah untuk memenuhi syarat margin di Robinhood:

  • Dapatkan akaun Robinhood Gold.
  • Mempunyai nilai portfolio sekurang-kurangnya $ 2,000, atau $ 25,000 jika anda seorang peniaga hari yang ditentukan.
  1. Buka aplikasi Robinhood.
  2. Ketik ikon orang di kanan bawah.
  3. Ketik ikon menu tiga baris di kanan atas.

  4. Pilih ikon kuning di kanan atas.

  5. Pilih "Margin Investing."

  6. Pilih "Hidupkan Margin."
  7. Tunggu aplikasi untuk memeriksa kelayakan anda.
  8. Pilih "Sahkan."

Anda juga boleh menetapkan had pinjaman pada langkah lapan. Ini akan membantu mengelakkan anda membeli terlalu banyak. Anda juga dapat memeriksa margin yang ada pada bila-bila masa.

Margin yang tersedia bukanlah margin yang sedang anda gunakan. Itu ditunjukkan dalam bar di bawah.

Margin adalah cara yang lebih cepat untuk mendapatkan keuntungan, tetapi sangat berisiko. Anda harus membayar balik faedah walaupun pelaburan anda gagal. Sekiranya anda meminjam terlalu banyak, broker anda boleh menjual aset anda sekiranya anda gagal membayarnya kembali.

Bagaimana Meningkatkan Margin Yang Ada?

Meningkatkan margin yang ada agak mudah. Pertama, anda mesti memastikan akaun anda tidak mengalami defisit dan anda tidak seharusnya menerima panggilan margin. Kedua-dua faktor ini penting untuk meningkatkan margin anda.

Seterusnya, tambahkan lebih banyak wang ke dalam akaun Robinhood Gold anda. Menambah nilai portfolio anda biasanya akan meningkatkan margin yang ada. Skala kira-kira 1: 1, jadi akaun $ 4.000 harus mempunyai margin yang sama.

Namun, jika anda telah menetapkan had pinjaman, margin yang tersedia tidak akan meningkat. Walaupun anda menambah banyak wang, had akan menghalang margin naik. Anda mesti membuang had pinjaman terlebih dahulu sebelum dapat meneruskannya.

Soalan Lazim Tambahan

Margin adalah topik yang sangat rumit, jadi kami akan menjawab beberapa soalan yang sering diajukan.

Apa Kos Emas Robinhood?

Anda membayar $ 5 sebulan untuk mengekalkan akaun Robinhood Gold. Anda juga akan membayar faedah margin anda jika anda melabur lebih dari $ 1,000.

Anda boleh mencuba Robinhood Gold secara percuma selama 30 hari.

Apakah Risiko Margin?

Terdapat beberapa risiko yang berkaitan dengan perdagangan margin. Ia merangkumi:

• Peningkatan Kerugian.

Oleh kerana anda meminjam wang dari broker anda, anda harus membayarnya kembali, walaupun anda mengalami kerugian. Sebilangan pelabur kehilangan lebih banyak daripada yang mereka laburkan di tempat pertama.

Tambahkan pada fakta bahawa anda juga membayar faedah. Jumlah yang akan dibayar kembali akan bertambah cepat jika anda tidak mampu.

• Panggilan Margin.

Panggilan margin adalah ketika broker anda memanggil anda untuk menambahkan lebih banyak wang ke dalam akaun margin. Ini berlaku apabila jumlahnya berada di bawah margin minimum. Sekuriti yang kurang berprestasi boleh menyebabkan jumlah menurun dengan cara ini.

Untuk menyelesaikannya, anda harus menjual sebahagian aset anda untuk memenuhi syarat margin. Kadang-kadang menjadi sangat teruk anda harus menjual semuanya. Ini masih bukan hasil terburuk dari perdagangan margin!

• Pembubaran.

Sekiranya anda sebagai pelabur gagal menepati janji anda berdasarkan perjanjian pinjaman margin anda, broker boleh mengambil tindakan. Robinhood dapat mencairkan semua baki aset dalam akaun anda. Ini termasuk sekuriti dari firma dan syarikat lain.

Pembubaran boleh berlaku tanpa persetujuan anda terlebih dahulu. Robinhood hanya boleh melakukannya mengikut hak mereka.

Untuk mengelakkan hasil ini, anda tidak boleh menggigit lebih banyak daripada yang anda boleh kunyah. Jangan meminjam terlalu banyak. Dan sekiranya anda meminjam, cuba kembalikan secepat mungkin.

Sekiranya anda berdagang dengan margin, anda tidak boleh mengabaikan portfolio anda secara berkala.

Mengapa Saya Tidak Boleh Menggunakan Margin pada Robinhood?

Sekiranya anda tidak mempunyai akaun Robinhood Gold, anda tidak boleh menggunakan margin sama sekali.

Sekiranya anda mempunyai akaun, anda tidak mempunyai cukup wang di akaun atau menerima panggilan margin. Anda juga harus melaburkan semua wang tunai di akaun anda untuk dapat menggunakan margin.

Anda juga mungkin lupa untuk menghidupkan perdagangan margin.

Pastikan anda tidak mengalami defisit atau menerima panggilan margin. Anda seharusnya dapat menggunakan margin jika anda berada di tempat yang jelas.

Adakah Robinhood Selamat untuk Pelabur?

Robinhood selamat untuk pelabur. Syarikat ini memberikan perlindungan keselamatan bagi penggunanya. Ia juga menyulitkan maklumat peribadi untuk mengelakkan penggodam mencurinya.

Akaun Robinhood dilindungi oleh Securities Investor Protection Corporation (SIPC). SIPC dibentuk untuk membantu pelabur yang berjuang dalam pelaburan mereka. Ia melakukannya dengan memulihkan dana pelabur sehingga $ 500,000 untuk sekuriti dan $ 250,000 untuk pembayaran tunai.

Pembrokeran yang bermasalah dari segi kewangan akan menghargai bantuan ini.

Robinhood juga mempunyai wang tunai sehingga $ 1.5 juta dan $ 10 juta untuk perlindungan sekuriti bagi setiap pelanggan dengan bekerjasama dengan penaja jamin di Lloyd's of London. Perlindungan ini dicetuskan apabila liputan SIPC habis.

Walaupun perlindungan ini berlaku, pelabur masih boleh melakukan kesilapan kewangan. Ini tidak boleh disalahkan pada Robinhood.

Adakah Robinhood Mempunyai Akaun Tunai?

Ya, memang begitu. Anda boleh mendapatkannya dengan menurunkan dari akaun Emas atau Segera. Selagi anda tidak menggunakan Kuasa Membeli Emas, anda boleh menurunkan ke akaun Tunai.

Anda perlu menghubungi pasukan sokongan Robinhood sebelum dapat membuat perubahan.

Berikut adalah langkah untuk menurunkan akaun Tunai:

1. Ketuk butang "Akaun" di kanan bawah.

2. Pilih tiga bar di sudut kanan atas.

3. Pilih "Tetapan."

4. Ketik "Robinhood Gold."

5. Pilih "Turunkan dari Emas."

6. Turunkan ke Robinhood Instant.

7. Hubungi pasukan sokongan untuk menurunkan lebih jauh ke Tunai.

Akaun tunai tidak mempunyai sekatan perdagangan yang sama dengan dua akaun yang lain, tetapi sebilangan pengguna tidak suka menggunakan Robinhood Cash. Mereka percaya bahawa mendapatkan wang lewat tidak wajar. Namun, sebilangan orang mahukan perdagangan hari tanpa had dan tidak keberatan menunggu sebentar. Sekiranya anda berkongsi sentimen ini, Robinhood Cash mungkin menjadi pilihan untuk anda.

Adakah Robinhood Mempunyai Akaun Margin?

Ya, memang begitu. Akaun Robinhood Gold layak untuk perdagangan margin. Untuk menaik taraf, anda mesti membayar $ 5 sebulan ditambah dengan sebarang faedah. Anda sama sekali tidak mengalami kekurangan dan juga tidak menerima panggilan margin.

Anda juga harus menghidupkan perdagangan margin dari pilihan. Langkah-langkahnya boleh didapati di atas.

Bagaimana Saya Mendapatkan Margin Lebih Banyak yang Ada pada Robinhood?

Anda boleh mendapat margin yang lebih banyak apabila anda menambah jumlah wang tunai di akaun Robinhood Gold anda. Semakin banyak wang yang anda ada, semakin banyak margin yang tersedia untuk anda gunakan.

Sekiranya saya Membeli Margin?

Itu bukan untuk kita tentukan. Membeli secara margin adalah kaedah yang baik untuk meningkatkan keuntungan dan keuntungan anda. Walau bagaimanapun, ini sangat bergantung pada seberapa baik anda dapat mengatasi kerugian. Ia juga bergantung pada seberapa banyak anda memahami perdagangan margin.

Pelabur yang memahami margin akan dapat menjana lebih banyak. Walau bagaimanapun, risikonya adalah penting. Mereka harus bersedia kehilangan wang sekiranya sekuriti mereka kurang berfungsi.

Sesiapa yang membeli margin akan takut dengan panggilan margin.

Sekiranya anda tahu bahawa anda boleh kehilangan kerugian dan membayarnya kembali, anda boleh mengambil risiko membeli margin. Ganjarannya jauh lebih besar daripada pelabur yang menggunakan kaedah yang lebih selamat.

Walau bagaimanapun, jika anda tahu anda tidak dapat mengatasi hit seperti ini, jangan beli margin. Lebih baik selamat daripada meminta maaf.

Berisiko Tinggi, Ganjaran Tinggi

Membeli sekuriti dengan margin boleh menjadi cara cepat untuk mendapatkan sejumlah wang tunai yang cepat, tetapi risikonya tinggi. Robinhood membolehkan anda mendapatkan akaun margin, tetapi terdapat beberapa syarat yang ada. Anda perlu berhati-hati dan disarankan anda menetapkan had pinjaman.

Adakah anda dapati Robinhood dipercayai? Adakah margin pembelian bernilai risikonya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found