Ulasan Samsung SyncMaster 2232bw

£ 219 Harga apabila dikaji semula

2232bw tidak asing lagi dengan anugerah PC Pro, setelah duduk dengan bangga dalam Senarai A selama beberapa bulan sekarang, dan ia menunjukkan prestasi yang terbaik seperti yang anda jangkakan dalam latihan Makmal penuh pertamanya.

Ulasan Samsung SyncMaster 2232bw

Reka bentuk Pebble gaya TV yang tidak asing lagi menarik perhatian, dan lebih daripada sebilangan pelawat ke Labs bermata lebar ketika mereka melewatinya. Anda terhad kepada input DVI atau VGA, dan tidak ada pembesar suara yang disatukan, tetapi di tempat lain ia mewah sepanjang masa, dengan butang kawalan sensitif sentuh, dan sistem menu yang direka dengan baik kerana mudah digunakan.

Bukan perlu banyak penyesuaian di luar kotak: lampu latar yang menakjubkan tetap tajam dan sekata, dan warna juga neutral. Ia bahkan mempunyai beberapa mod warna pratetap yang patut dilihat, bukan tetapan biasa yang selalu kita lupakan yang biasa kita lihat di kebanyakan monitor.

Ujian teknikal kami menyokong kesan kualiti ini. Ujian tahap hitam menunjukkan pendarahan kecil di kaki skrin, tetapi ini dilancarkan oleh tahap putih yang membutakan. Kontras dinamis 3,000: 1 menghasilkan tanjakan kecerunan yang sangat baik, dan dibuat untuk video dan permainan yang hebat - klip Kereta kami adalah kumpulan yang paling bersemangat, dan foto menunjukkan perincian yang kuat, walaupun di kawasan yang gelap.

Desktop terang dan jelas, dan mengelakkan penampilan TFT lain yang terlalu menggelikan. Resolusi 1.680 x 1.050 banyak untuk dua dokumen bersebelahan. Ini juga merupakan pameran yang bagus untuk melihat betapa baiknya Crysis, dengan syarat anda mempunyai kad grafik yang sesuai.

Oleh itu, mengapa ia kehilangan anugerah Labs Winner pada bulan ini? Dua sebab: pertama, reka bentuk penyisipan ganjil membuat penyesuaiannya agak goyah, dan tidak ada ruang untuk mengubah ketinggian; kedua, kekurangan port USB dan sentuhan lain menonjol, menjadikannya kurang serba boleh daripada beberapa. Tetapi, dengan harga hanya £ 190 untuk panel berkualiti tinggi, Samsung SyncMaster 2232bw tetap menjadi pilihan ramai, dan merupakan model 22in terbaik bulan ini.

Perincian

Kualiti gambar 6

Spesifikasi utama

Saiz skrin 22.0in
Nisbah aspek 16:10
Resolusi 1680 x 1050
Kecerahan skrin 300cd / m2
Masa tindak balas piksel 2ms
Nisbah kontras 1,000:1
Nisbah kontras dinamik 3,000:1
Piksel piksel 0.282mm
Sudut pandangan mendatar 170 darjah
Sudut pandangan menegak 170 darjah
Jenis pembesar suara N / A
Ouput kuasa pembesar suara N / A
Penala TV tidak
Jenis penala TV N / A

Sambungan

Input DVI 1
Input VGA 1
Input HDMI 0
Input DisplayPort 0
Input Scart 0
Sokongan HDCP iya
Port USB hulu 0
Port USB (hilir) 0
Bicu input audio 3.5mm 0
Keluaran fon kepala tidak
Penyambung audio lain tiada

Aksesori disediakan

Kabel lain dibekalkan VGA
Bekalan kuasa dalaman iya

Penggunaan kuasa

Penggunaan kuasa puncak 50W
Penggunaan kuasa terbiar 1W

Penyesuaian gambar

Kawalan kecerahan? iya
Kawalan kontras? iya
Tetapan suhu warna Sejuk, normal, hangat, custom, MagiColor
Pelarasan tambahan Gamma, kasar, halus, ketajaman, bahasa OSD, kedudukan, ketelusan, timeout, sumber, reset, info, kecerahan LED

Ergonomi

Sudut kecondongan ke hadapan 0 darjah
Sudut kecondongan ke belakang 20 darjah
Sudut putar N / A
Penyesuaian ketinggian N / A
Mod pangsi (potret)? tidak
Lebar bezel 20mm

Dimensi

Dimensi 517 x 419 x 210mm (WDH)
Berat 5.000kg