Anda boleh menaik taraf ke Windows 10 secara percuma dengan celah ini (tetapi tidak lebih lama)

Masih belum menaik taraf ke Windows 10? Sekiranya anda tidak bertindak segera, anda akan kehabisan masa untuk mendapatkan OS terbaru Microsoft secara percuma.

Anda boleh menaik taraf ke Windows 10 secara percuma dengan celah ini (tetapi tidak lebih lama)

Microsoft mungkin secara rasmi berhenti menawarkan Windows 10 kepada pengguna secara percuma pada 29 Julai 2016, tetapi celah itu terbuka selama setengah tahun terakhir bagi mereka yang masih mahukan salinan Windows 10. percuma. Namun, celah itu akhirnya akan ditutup pada 31 Disember, yang bermaksud anda perlu bertindak pantas untuk mendapatkan salinan Windows 10 secara percuma.

Celah peningkatan percuma Windows 10 Microsoft memerlukan anda mendaftar untuk Windows 10 untuk teknologi bantu. Versi Windows 10 sama persis dengan versi pengguna berbayar, dan ia juga akan menaik tarafnya ke versi Windows terkini. Oleh itu, jika anda ingin menaik taraf PC anda dari Windows 7 atau Windows 8.1 yang agak suram ke Windows 10 yang diperkemas, anda hanya mempunyai beberapa hari lagi untuk melakukannya secara percuma.

Walaupun peningkatan sebelum ini dibiarkan terbuka, Microsoft kini menyatakan di halaman kemas kini teknologi bantuan Windows 10 bahawa mereka akan menghentikan kemurahan hati mereka mulai 31 Disember 2017.

Sekiranya anda ingin terus maju dan merebut Windows 10 secara percuma, inilah cara anda boleh melakukannya.

BACA SETERUSNYA: 21 Windows 10 masalah bagaimana anda dapat menyelesaikannya selama-lamanya

Tingkatkan ke Windows 10 secara percuma

Sekiranya anda ingin menggunakan teknologi bantuan Windows 10 Microsoft, anda perlu memastikan bahawa anda menjalankan versi Windows yang layak. Peningkatan hanya berlaku untuk mereka yang menjalankan Windows 7 Home atau Home Premium dengan Service Pack 1 atau lebih tinggi yang dipasang dan Windows 8.1. Windows 7 Enterprise, Windows 8 / 8.1 Enterprise dan Windows RT / RT 8.1 semuanya dikecualikan dari peningkatan percuma.

Lihat 10 masalah Windows 10 yang berkaitan dan bagaimana anda dapat menyelesaikannya 16 petua dan trik ESSENTIAL Windows 10 untuk membantu anda memanfaatkan OS baru Microsoft dengan sepenuhnya

Sekiranya anda memenuhi syarat untuk Windows 10, yang harus anda lakukan hanyalah menuju ke halaman peningkatan percuma Windows 10 untuk teknologi bantuan, klik "Tingkatkan Sekarang" dan lancarkan fail EXE yang memuat turun ke PC anda.

Ikuti arahannya, sambil memastikan anda mempunyai sambungan internet yang boleh dipercayai kerana alat Microsoft perlu memuat turun beberapa bit tambahan, dan dalam satu jam anda akan menggunakan Windows 10 untuk berjongkok.

Tidak jelas kapan celah ini akan ditutup tetapi, dengan kemas kini Pencipta Windows 10 dilancarkan pada 11 April, kemungkinan Microsoft akan menariknya.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found