Ulasan Microsoft Surface RT

Ulasan Microsoft Surface RT

Gambar 1 dari 13

Microsoft Surface RT

Microsoft Surface RT
Microsoft Surface RT
Microsoft Surface RT
Microsoft Surface RT
Microsoft Surface RT
Microsoft Surface RT
Microsoft Surface RT
Microsoft Surface RT
Microsoft Surface RT
Microsoft Surface RT
Microsoft Surface RT
Microsoft Surface RT
£ 398 Harga semasa dikaji

Ketika Microsoft menjatuhkan bom bahawa ia melancarkan tabletnya sendiri, syarikat itu tidak hanya berisiko mengasingkan rakan kongsi PCnya, tetapi meletupkan kredibilitinya jika gagal menunjukkan kepada mereka cara melakukannya dengan betul.

Surface RT mendapat potongan harga £ 120

Pemotongan harga sebanyak £ 120, seperti yang baru saja dibuat oleh Microsoft untuk harga tablet Surface RT, biasanya akan menunjukkan kenaikan untuk nilai Nilai untuk Wang dan potensi penambahan penghargaan yang Disyorkan. Kami tidak akan melakukannya untuk Surface RT.

Sebagai alat perkakasan, Surface RT adalah, dan masih kekal, berkualiti tinggi. Layar berukuran 10,6 inci 1,366 x 768 sangat baik, dan sarung magnesiumnya mewah dan dibuat dengan indah. Tidak ada tablet £ 280 yang hampir mendekati daya tarikan fizikalnya; tambahkan salah satu penutup papan kekunci dan anda mempunyai tenaga kerja mudah alih yang canggih, dengan jangka hayat bateri yang baik, bermula dari £ 359. Nampaknya lebih baik apabila anda mempertimbangkan harganya juga termasuk salinan Microsoft Word, Excel, PowerPoint dan OneNote.

Masalahnya (selain dari kelambatan prestasi yang berterusan), adalah persaingan yang semakin meningkat. Dengan pengeluar yang sekarang menghindari RT sepenuhnya, kebanyakan pesaing tidak begitu sibuk dengan Surface RT, dengan bergantung pada Kedai Windows yang goyah. Dengan harga yang turun sepanjang masa, pastinya tidak lama lagi anda dapat membeli tablet Atom yang dilengkapi papan kekunci dengan Windows 8 dengan harga lebih murah, dan yang mampu menghasilkan lebih banyak lagi.

Sekiranya semua yang anda perlukan adalah Word, Excel, PowerPoint dan penyemak imbas web, serta kemampuan untuk bermain permainan kasual sekali-sekala, Surface RT patut dipertimbangkan. Namun, dengan hanya sedikit lebih banyak wang, anda boleh membeli peranti Windows 8 penuh dengan fleksibiliti yang jauh lebih besar.

Tidak ada keraguan bahawa Microsoft Surface RT adalah tablet yang serius, tetapi cukup baik untuk menggoda orang jauh dari iPad mereka, tablet Android mereka, atau bahkan komputer riba mereka? Atau adakah ini hanya penghentian sehingga tablet Surface versi Windows 8 lengkap untuk melengkapkan versi berasaskan ARM ini?

Perkakasan Surface

Microsoft menjelaskan sejak awal bahawa Surface dimaksudkan untuk memberi contoh kepada pengeluar PC, dan segera jelas bahawa ini bukan sekeping perkakasan plat boiler. Dua perkara menjadikan Surface menonjol dari kepingan kaca seragam yang telah kita saksikan sejak beberapa tahun kebelakangan: kickstand dan keyboard yang boleh dilepas (yang boleh anda baca di sini).

Mekanik kickstand sangat mudah. Bahagian bawah bahagian bawah selongsong tablet menjentik keluar untuk membuat penyangga, mengubah peranti menjadi komputer riba semu ketika digunakan dengan salah satu papan kekunci. Apabila anda selesai menggunakan dudukan, sandaran itu kembali ke tempatnya, sempurna dengan bahagian belakang tablet, dan dengan bahagian pintu kereta yang memuaskan.

Namun, dudukan diatur pada posisi tetap, tidak meninggalkan cara untuk menyesuaikan sudut layar seperti yang anda lakukan pada komputer riba konvensional. Itu meninggalkan anggota tinggi dari Pro PC pasukan dengan canggung membongkok di Surface ketika mereka berusaha untuk bekerja dengan peranti di meja, walaupun rakan sekerja kami yang lebih sederhana tidak mempunyai keluhan.

Sudut yang sedikit terlalu tegak akan menjadi masalah yang jauh lebih besar sekiranya skrin 10.6 inci tidak begitu berkilau. Sudut pandang sangat baik - mungkin terlalu bagus untuk pengintip di tempat duduk kereta api yang berdekatan.

Microsoft Surface RT

Kecerahan skrin maksimum 400cd / m [sup] 2 [/ sup] setanding dengan iPad, dan sementara Surface mempunyai nisbah kontras yang diukur yang mengagumkan 3,333: 1, ini disebabkan oleh adanya kontras dinamik.

Berbalik di antara halaman gelap dan terang, dan mungkin untuk mengesan kenaikan lampu latar dan penurunan kecerahan untuk mengimbangi. Masih, panel IPS menjamin bahawa palet warna terang yang membentuk skrin Mula Windows 8 keluar dari paparan, dan foto dan video memberikan tahap tepu yang mewah.

Resolusi 1,366 x 768 tidak akan memberi alasan kepada jabatan kejuruteraan Apple untuk kembali ke papan gambar dengan malu-malu, tetapi ketika anda duduk jauh dari layar Surface, ia tidak merasa seolah-olah tidak mempunyai detail atau ketajaman .

Tablet juga terasa enak di tangan. Terdapat banyak wafel pemasaran di sekitar apa yang disebut bahan VaporMg yang membentuk selongsong, tetapi terasa kuat dan halus ketika disentuh. Reka bentuk hitam arang dipandang rendah, dengan hanya logo Windows yang halus menghiasi bahagian belakang.

Perincian

Jaminan 1 thn kembali ke pangkalan

Fizikal

Dimensi 275 x 172 x 9.5mm (WDH)
Berat 680 g

Paparan

Papan kekunci utama Pada skrin
Saiz skrin 10.6in
Skrin resolusi melintang 1,366
Skrin resolusi menegak 768
Jenis paparan Multitouch, kapasitif
Teknologi panel IPS

Bateri

Kapasiti bateri 2,330mAh

Spesifikasi teras

Kekerapan CPU, MHz 1.3GHz
Memori bersepadu 32.0GB
Kapasiti RAM 2.00GB

Kamera

Peringkat megapiksel kamera 1.0mp
Jenis fokus Fokus automatik
Denyar terbina dalam? iya
Jenis denyar terbina dalam LED
Kamera menghadap ke hadapan? iya
Rakaman video? iya

Yang lain

Piawaian WiFi 802.11n
Sokongan Bluetooth iya
GPS bersepadu tidak
Port USB hulu 1
Keluaran HDMI? iya
Output video / TV? tidak

Perisian

Sistem operasi mudah alih Windows RT

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found