Cara Melihat Cerita di Snapchat Tanpa Mengikuti atau Menambah Seseorang

Tidak dapat dinafikan bahawa Snapchat adalah kaedah hebat untuk berkongsi detik-detik paling menggembirakan anda dengan rakan anda. Tetapi sejak penubuhannya pada tahun 2011, Snapchat juga telah menarik jenama, keperibadian, dan tren utama ke platform terobosannya. Pada masa ini, ada lebih banyak cara untuk aplikasi daripada hanya melihat apa yang dilakukan oleh rakan anda. Anda boleh mendapatkan berita terkini, menghargai karya seni yang unik, dan mendapat ketawa yang luar biasa. Dan semua dari keselesaan sofa anda.

Cara Melihat Cerita di Snapchat Tanpa Mengikuti atau Menambah Seseorang

Melihat cerita Snapchat adalah aktiviti yang menyeronokkan dan ketagihan. Anda boleh menghabiskan berjam-jam melayari cerita yang berbeza sehingga anda menyedari bahawa anda telah terpaku pada telefon pintar anda terlalu lama. Snapchat juga membolehkan anda melihat cerita pengguna lain walaupun anda tidak mengikutinya atau menjadikannya sebagai rakan Snapchat anda. Cerita-cerita itu mesti disiarkan kepada umum agar anda dapat melihatnya.

Sangat mudah untuk mencari semua cerita umum yang mungkin menarik perhatian anda. Terdapat beberapa kaedah yang boleh anda cuba mulakan dengan kisah Snapchat berjam-jam.

Mari kita lihat bagaimana anda dapat melihat cerita Snapchat tanpa perlu mengikuti atau menambahkan seseorang.

Snapchat Discover

Sekiranya anda ingin melihat cerita dari pengguna yang tidak anda ikuti, Snapchat menjadikannya sangat mudah melalui fitur Snapchat Discover.

Dengan ciri ini, anda dapat menemui semua kisah Snapchat yang ditetapkan ke 'Umum'. Anda perlu mengambil beberapa langkah untuk mengakses video tetapi setelah anda berada di sana, anda pasti akan menemui sekurang-kurangnya beberapa orang baru untuk diikuti atau ditambahkan ke akaun anda.

Lakukan langkah berikut untuk mengakses ciri Snapchat Discover:

Lancarkan Aplikasi Snapchat

Ketuk aplikasi untuk melancarkannya dan leret ke kiri di skrin utama Snapchat. Tindakan ini membawa anda ke tetingkap Discover. Di tetingkap Discover, anda boleh meleret ke atas sehingga anda menemui kisah yang ingin anda lihat. Ciri Discover adalah pilihan cerita terkini yang dibuat oleh selebriti, agensi berita, laman web, dan pengguna lain.

Anda boleh melayari bahagian ini untuk mencari cerita dari pengguna dan syarikat yang menarik minat anda.

Pilih Kisah yang Anda Suka

Setelah anda menemui profil yang mungkin anda minati, ketuk profil tersebut untuk melihat ceritanya. Apabila cerita mula dimainkan, anda boleh melihatnya atau memilih pilihan 'Baca' di bahagian bawah skrin untuk mendapatkan lebih banyak maklumat. Sekiranya anda mengetuk cerita, Snapchat akan menawarkan lebih banyak tindakan kepada anda.

Anda boleh mengetuk anak panah putih untuk berkongsi cerita ini di profil anda atau dengan salah seorang rakan anda. Alat di sudut kanan atas membolehkan anda menambahkan reaksi unik terhadap cerita yang diberikan. Sekiranya anda tidak menyukai cerita itu, anda boleh meleret ke bawah untuk kembali ke menu Discover.

Tidak kira apa sahaja tindakan yang anda lakukan, anda boleh meleret ke kiri atau ke kanan untuk mendapatkan lebih banyak cerita. Meleret ke kiri akan membawa anda ke senarai senarai Snapchat yang tersedia. Sebaliknya, jika anda menggesek ke kanan, anda akan kembali ke awal senarai.

Tetingkap Tindakan

Ketika pertama kali mengetuk cerita yang anda suka dalam mod Discover, tetingkap akan muncul yang memberitahu anda mengenai tindakan yang dapat anda lakukan.

Tetingkap ini memberi anda arahan langkah demi langkah tentang cara melihat cerita Snapchat. Setelah anda memahami cara kerjanya, ketuk pada tetingkap untuk melihat kisah yang anda pilih.

Snapchat Langsung

Kaedah lain untuk melihat cerita yang disiarkan oleh orang yang bukan rakan Snapchat anda adalah menggunakan Snapchat Live. Kandungan yang muncul di Snapchat Live mungkin berbeza-beza berdasarkan lokasi anda. Walaupun begitu, anda masih dapat menikmati cerita dari peristiwa yang berlaku di sekeliling anda pada waktu tertentu.

Ini adalah bagaimana anda dapat menggunakan Snapchat Live:

Lancarkan Aplikasi Snapchat

Pertama, teruskan dan buka Snapchat di telefon anda. Sebaik sahaja anda berada di dalam aplikasi, anda perlu menggesek ke kiri untuk mengakses tetingkap Cerita.

Cari Bahagian Langsung

Apabila anda sampai ke tetingkap cerita, anda perlu meleret di luar semua cerita rakan anda untuk mencari yang langsung. Terdapat tajuk langsung yang menunjukkan bahawa anda berada di tempat yang betul.

Ketik Kisah yang Anda Suka

Untuk melihat cerita yang anda suka, ketuk sahaja dan ia akan mula dimainkan. Tindakan navigasi yang sama berlaku seperti kisah Snapchat lain yang anda lihat - geser ke bawah untuk keluar dari cerita atau ketuk padanya jika anda ingin melangkau. Meleret ke kiri atau kanan, tentu saja, membawa anda ke kisah Langsung yang boleh anda nikmati.

Logo Snapchat

Cara Melihat Cerita Yang Tidak Dimaklumkan

Sekiranya cerita pengguna tidak disetel kepada umum atau sebahagian daripada Snapchat Live, tidak ada cara untuk melihatnya. Ini tentu saja dimaksudkan untuk melindungi privasi mereka yang lebih suka tidak menceritakan kisah mereka dengan siapa pun di dunia.

Terdapat beberapa aplikasi yang mungkin membolehkan anda melihat kisah peribadi seseorang yang bukan rakan anda. Namun, kebanyakan aplikasi ini berasal dari sumber yang tidak boleh dipercayai dan melibatkan laman web yang mencurigakan, pilihan masuk atau muat turun, jadi kami tidak dapat mengesyorkan pilihan ini. Oleh itu, yang terbaik adalah menghindari peretasan ini untuk mengelakkan kemungkinan larangan ke atas akaun Snapchat anda.

Bagaimanapun, adalah lebih mudah untuk mencuba menambahkan seseorang sebagai rakan Snapchat anda daripada mencuba masuk ke dalam akaun mereka.

Bolehkah saya melihat cerita peribadi tanpa menambahkan seseorang?

Tidak. Kecuali skrin rakan merakam cerita dan mengirimkannya kepada anda, atau anda menjadi pengikut, anda tidak akan dapat melihat kisah peribadi.

Bolehkah saya memalsukan Snap secara langsung?

Ya, dan ini u003ca href = u0022 // social.techjunkie.com / fake-live-snaps-snapchat / u0022u003earticleu003c / au003e akan menunjukkan dengan tepat cara melakukannya.

Bolehkah saya menambah seseorang tanpa mereka sedari?

Sekiranya anda telah menghapus pengguna Snapchat yang lain, mereka akan menerima pemberitahuan yang memberitahu mereka u003ca href = u0022 // social.techjunkie.com / know-seseorang-tambah-you-back-snapchat / u0022u003kamu telah menambahkan mereka backu003c / au003e.

Sekejap Terakhir

Cerita adalah roti dan mentega Snapchat. Cerita membolehkan anda berkongsi gambar dan video dengan semua rakan dan pengikut anda. Mereka juga merupakan kaedah yang baik untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik mengenai pengguna yang anda sukai atau mendapatkan berita terkini mengenai acara penting dari orang yang menghadirinya.

Untuk melihat cerita yang disiarkan oleh orang yang tidak berada dalam senarai rakan Snapchat anda, ikuti petua yang disediakan dalam artikel ini. Juga, jangan teragak-agak untuk menyiarkan cerita awam atau dua cerita anda sendiri kerana anda tidak pernah tahu siapa yang mungkin menyukainya dan berteman dengan anda.

Sekiranya anda mencari beberapa akaun awam untuk diperiksa, klik ke senarai Snapchats terbaik untuk ditonton.