Samsung Galaxy Note 8 mula dijual di UK: Lihat harganya, spesifikasi dan perbandingannya dengan iPhone X

Pada satu acara di New York bulan lalu, Samsung menanggalkan sampul Galaxy Note 8.

Samsung Galaxy Note 8 mula dijual di UK: Lihat harganya, spesifikasi dan perbandingannya dengan iPhone X

Ia mempunyai reka bentuk tanpa bezel dari Galaxy S8, jadi skrin 6.3in yang besar menguasai keseluruhan bahagian depan telefon bimbit sementara paparan AMOLED supernya menawarkan warna hitam pekat dan warna-warna cerah. Pada hari pelancaran, Samsung mengatakan bahawa ia menjual telefon bimbit tersebut dalam jumlah rekod, menjadikannya "pelancaran peranti Note paling berjaya hingga kini", tetapi tidak mendedahkan nombor yang tepat.

Samsung Note 8 tidak menguasai tajuk utama sejak sekian lama setelah pembukaan iPhone X Apple. Dengan paparan edge-to-edge yang serupa, Note 8 mungkin mempunyai persaingan serius ketika ulang tahun iPhone X mula dijual pada bulan November.

BACA SETERUSNYA: Samsung Galaxy Note 8 vs iPhone X

Lihat iPhone 8 Plus vs Samsung Galaxy Note 8 yang berkaitan: Phablet mana yang harus anda beli pada tahun 2017? Ulasan Samsung Galaxy Note 8: Keunggulan berukuran plus Samsung Galaxy Note 8 vs Galaxy S8 (Plus): Ada banyak di dalamnya? Inilah sebabnya mengapa bateri Samsung Galaxy Note 7 meletup Samsung mengeluarkan iklan permintaan maaf halaman penuh melalui penarikan balik Galaxy Note 7

Di bawah ini kami telah menyenaraikan perkara-perkara penting yang perlu anda ketahui mengenai telefon baru Samsung, dan anda dapat membaca kesan pertama kami dalam ulasan Samsung Galaxy Note 8 kami.

Semasa pelancaran, Presiden Komunikasi Perniagaan Mudah Alih Samsung, DJ Koh, berkata: ‘Hari ini kita berada di sini untuk melakukan lebih dari sekadar meraikan peranti. Kami di sini untuk meraikan semua orang yang membantu membuat Galaxy Note. " Dia meneruskan: "Sudah tentu tidak ada di antara kita yang akan melupakan apa yang berlaku tahun lalu - saya tahu saya tidak akan" - kata merujuk kepada Galaxy Note 7s yang meletup - "Tetapi saya tidak akan pernah lupa berapa banyak jutaan setia yang tinggal bersama kami . Izinkan saya mengucapkan terima kasih kepada komuniti Note yang luar biasa di seluruh dunia. "

BACA SETERUSNYA: Ulasan Samsung Galaxy Note 8

Untuk meyakinkan pelanggan, Koh mengatakan Samsung telah menundukkan telefon baru tersebut kepada beberapa pemeriksaan, termasuk sinar-X dan ujian tekanan pada suhu yang melampau.

Tarikh pengeluaran Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 mula dijual pada 15 September. Praorder untuk Galaxy Note 8 bermula pada 28 Ogos.

BACA SETERUSNYA: Samsung Galaxy Note 8 vs iPhone 8 (Plus)

Harga Galaxy Note 8

Note 7 dilancarkan dengan harga £ 699. Benar, ia dilengkapi dengan storan S Pen dan 64GB sebagai standard, tetapi telefon bimbit itu masih mahal. Sebagai perbandingan, Galaxy S8 dilancarkan pada harga £ 689.

Harga Galaxy Note 8 di UK telah ditetapkan pada £ 869 untuk peranti yang tidak dikunci. Lebih mahal daripada iPhone 8 Plus £ 799 tetapi lebih murah daripada iPhone X £ 999.

Telefon bimbit juga akan tersedia dari pengendali rangkaian UK termasuk O2, EE, Sky Mobile, Vodafone dan Carphone Warehouse. Terdapat juga khabar angin bahawa Samsung merancang untuk mengeluarkan model yang lebih murah, dengan spesifikasi yang lebih rendah. Dilihat oleh ITHome di TENAA, Note 8 yang lebih murah ditunjukkan dengan RAM 4GB, turun dari 6GB walaupun sebahagian besar ciri lain masih ada. Ini mungkin sekitar £ 90 lebih murah - bukan penjimatan besar tetapi boleh menjadi signifikan.

Praorder Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 pada O2

O2 adalah salah satu pengendali pertama yang membuka praorder untuk Samsung Galaxy Note 8. Ia tersedia dalam Midnight Black dan Maple Gold pada tarif Refresh O2, dan pada Program Peningkatan Tahunan O2 untuk tarif terpilih. Yang terakhir ini membolehkan pelanggan berdagang di telefon mereka setelah 12 bulan dan meningkatkan pada Refresh O2 untuk membersihkan baki pada Pelan Peranti O2 mereka sekarang.

BACA SETERUSNYA: Samsung Galaxy Note 8 vs Galaxy S8 (Plus)

Tarif gaji bulanan O2 yang diserlahkan menawarkan telefon dengan harga £ 49. 99 pendahuluan dengan kos bulanan £ 66. Sesiapa yang membuat pesanan awal Note 8 pada 14 September dapat menuntut Samsung DeX. Senarai lengkap tarif boleh didapati di sini.

Galaxy Note 8 di EE

Galaxy Note 8 tersedia untuk memesan dari EE di Midnight Black dan Maple Gold melalui kedai dalam talian EE, melalui telefon dan di kedai EE.

Dengan kos pendahuluan sebanyak £ 49.99, Galaxy Note 8 berharga £ 62.99 sebulan untuk dua tahun pada rancangan 4GEE Max, dengan 15GB data. Pelanggan juga boleh mendapatkan Note 8 dengan harga £ 67,99 sebulan dengan kos pendahuluan £ 29,99 selama 24 bulan dengan 25GB data. Untuk data 40GB, kos pendahuluan adalah £ 9,99 dengan kos bulanan £ 72,99.

EE menawarkan skema yang serupa dengan O2 dengan Peningkatan Tahunannya yang membolehkan pelanggan menaik taraf telefon bimbit mereka selepas 12 bulan tanpa bayaran atau caj peningkatan awal.

Galaxy Note 8 di Sky Mobile

Sky Mobile mendakwa pesanannya menawarkan Samsung Galaxy Note 8 pada "harga bulanan terendah di UK tanpa kos pendahuluan berbanding dengan semua penyedia mudah alih UK yang lain."

Harga bermula dari £ 38 sebulan untuk paket Sky Mobile Swap24, termasuk data 500MB dan Panggilan dan Teks Tanpa Had percuma untuk pelanggan Sky TV. Dengan harga £ 12 lebih sebulan, pelanggan boleh menukar telefon mereka setelah 12 bulan dengan Swap12.

Tukar24Tukar12
Kos pendahuluan£0£99
Kos bulanan untuk telefon, data, panggilan dan teks anda£38

(£ 33 untuk telefon + £ 5)

£50

(£ 45 untuk telefon + £ 5)

Apa yang kamu dapatData 500MB

Panggilan dan Teks Tanpa Had Percuma untuk pelanggan Sky TV

Data 500MB

Panggilan dan Teks Tanpa Had Percuma untuk pelanggan Sky TV

Tukar selepas24 bulan12 bulan
Bayaran penghantaranPercumaPercuma
Kos bulanan selepas tetingkap Pertukaran awal (12 atau 24 bulan) jika anda memilih untuk Tidak Tukar£ 32.50 selama 6 bulan£ 23 selama 12 bulan

Galaxy Note 8 di Carphone Warehouse

Carphone Warehouse membandingkan tarif dari penyedia di atas, ditambah lagi, untuk menunjukkan pilihan tambahan semasa membeli Galaxy Note 8.

Syarikat telah menonjolkan pilihan yang terbaik termasuk £ 59.99 di muka dengan harga £ 56 sebulan dengan harga 20GB pada O2. Dengan kos pendahuluan yang sama tetapi £ 49 sebulan, O2 menawarkan data 5GB. Vodafone mempunyai kesepakatan di mana anda mendapat 16GB data dengan harga £ 56 sebulan (dan £ 50 di muka), dan jumlah data yang sama tersedia dari EE dengan harga £ 59 sebulan dan £ 29,99 di muka.

Galaxy Note 8 di Vodafone

Anda boleh memesan Samsung Galaxy Note 8 dari Vodafone dengan kontrak £ 66-sebulan, dan bayaran pendahuluan £ 10. Sebagai alternatif, anda boleh membayar £ 50 di muka dan £ 60 sebulan. Sebagai alternatif, pelanggan boleh membeli Samsung Galaxy Note 8 dengan harga £ 44 sebulan (kos pendahuluan £ 300), yang merangkumi 500 minit, teks tanpa had dan data 500MB.

Pelanggan yang memilih rancangan Red Entertainment 8GB, yang merangkumi teks tanpa had minit tanpa had, data 8GB dan sama ada Sky Sports Mobile TV, Spotify Premium atau TV SEKARANG selama 24 bulan, boleh mendapatkan Note 8 dengan harga £ 60 sebulan (kos pendahuluan £ 100) ).

Semua praorder yang dibuat sebelum 14 September termasuk stesen sambungan Samsung DeX. Senarai penuh tarif ada di sini.

Ciri dan spesifikasi Samsung Galaxy Note 8

snip20170823_17

Samsung DeX dan Galaxy Note 8

Di UK, Samsung DeX tersedia dengan praorder Galaxy Note 8 dari O2, Vodafone, Argos, Carphone Warehouse, Currys PC World, EE, Eir, John Lewis, Littlewoods, Samsung.com, Samsung Experience Stores, Sky Mobile, Tiga, Virgin Mobile dan Sangat - bergantung pada tahap stok dan jika dipesan sebelum 14 September. Ini adalah sehari sebelum telefon dilancarkan secara umum. Sesiapa yang membuat pra-pesanan dari peruncit ini sebelum tengah malam 14 September akan menerima telefon bimbit pada hari pelepasan.

Sebagai pilihan, anda boleh mendapatkan Samsung DeX di Amazon dari £ 86.85 (penjimatan £ 43 atau 33% pada RRP 129,99 £) apabila dipesan dengan Amazon Prime.

Bixby pada Galaxy Note 8

Samsung baru-baru ini mengumumkan pembantu digital suara Bixby kini tersedia di 200 negara - termasuk UK. Bixby sebelumnya tersedia di AS, dan melakukan debut di Korea Selatan sebelum ini bersamaan dengan pelancaran Galaxy S8 dan ia akan dipaparkan di Note 8.

Sekiranya anda tidak biasa dengan Bixby, itu adalah pembantu digital yang dikendalikan oleh suara yang dapat membantu tugas-tugas asas seperti menyiapkan penggera, membuat nota atau mengetahui ramalan cuaca tempatan. Terdapat laporan sebelumnya bahawa Samsung menggunakan pembesar suara rumah yang dikendalikan oleh Bixby, mirip dengan Amazon Echo, tetapi ini dilaporkan telah disimpan buat masa ini.

Pelancaran ini jelas diberi waktunya untuk pengumuman Galaxy Note 8 malam ini, dengan Samsung membuang setiap alat dalam kitnya untuk menyimpan kenangan buruk dari pendahulunya yang mudah terbakar.

S Pen baru Galaxy Note 8

Kemudian ada S Pen - stylus Samsung yang memisahkan Note dari telefon besar lain. Pada Galaxy Note 8, ciri yang dikenali sebagai Live Message akan membolehkan anda berkongsi teks atau gambar animasi menggunakan S Pen. Alat memo Screen off membolehkan anda membuat hingga 100 halaman nota sebaik sahaja anda mengeluarkan S Pen, menyisipkan nota ke Sentuhan Selalu dan membuat pengeditan terus dari Paparan Sentiasa.

Ciri Terjemahan Pena S baru juga membolehkan anda mengarahkan kursor ke teks untuk menterjemahkan petikan dalam sehingga 71 bahasa. S Pen juga akan menukar unit dan mata wang asing dengan serta-merta.

Senarai lengkap spesifikasi Galaxy Note 8 ada di bahagian bawah artikel ini. Dari segi sejarah, berkat tarikh pelepasan akhir tahun, siri Note mendapat sedikit peningkatan pada telefon bimbit S. Note 8 menggunakan pemproses octa-core 64-bit Qualcomm Snapdragon 835 di AS, dan Samsung Exynos 8895 64-bit octa-core di seluruh dunia.

Ia memiliki layar Quad HD + Super AMOLED Infinity 6,3 inci, naik dari Note 7's 5.7in, dua lensa kamera di belakang - sensor AF Dual Pixel sudut lebar 12 MP utama dan sensor AF telefoto 12 MP - dan 8MP di bahagian depan dengan bukaan ƒ / 1.7.

Di tempat lain, Note 8 mempunyai bateri 3,300mAh, RAM 6GB, storan hingga 256GB dan akan berjalan pada Android 7.1.1. Galaxy Note 8 kemungkinan akan menjadi antara telefon pihak ketiga pertama yang mendapat peningkatan ke Android Oreo juga. Telefon ini juga tahan air ke IP68.

Aksesori Samsung Galaxy Note 8

Griffin adalah antara yang pertama melepaskan rangkaian pelindungnya untuk Samsung Galaxy Note 8 yang disebut Survivor Strong, Survivor Clear, Reveal, Survivor Clear Wallet, dan Survivor Curved Glass screen protection. Semua tersedia untuk membuat pesanan awal dari GriffinTechnology.

The Survivor Kuatberharga £ 29.00 dan Griffin mengatakan ia telah dibina berdasarkan piawaian Ketenteraan 810-G. Syarikat itu juga mendakwa ia dapat melindungi Samsung Galaxy Note 8 dari 7ft (2.1 meter) jatuh ke konkrit. Survivor Clear bernilai £ 19, seperti namanya, tembus dan melindungi dari penurunan 4 kaki (1.2 meter).

Sarung Reveal berharga £ 14,99 dan diperbuat daripada polikarbonat dengan tepi getah, sementara Survivor Clear Wallet bernilai £ 24 menambah slot untuk kad kredit dan ID, dan Survivor Glass bernilai £ 34 menambah pelindung skrin "tepi-ke-tepi" yang sukar.

Spesifikasi penuh Samsung Galaxy Note 8

Galaxy Note8
Paparan Quad HD 6,3 inci + Super AMOLED, 2960 × 1440 (521 ppi)

* Skrin diukur secara menyerong sebagai segi empat penuh tanpa memperhitungkan sudut bulat

* Resolusi lalai adalah Full HD + dan dapat diubah menjadi Quad HD + (WQHD +) dalam Tetapan

Kamera Belakang: Dual Camera dengan Dual OIS (Penstabilan Imej Optik)

- Sudut lebar: 12MP Dual Pixel AF, F1.7, OIS

- Telefoto: 12MP AF, F2.4, OIS

- Zum optik 2X, zoom digital sehingga 10X Depan: 8MP AF, F1.7

Badan 162.5 x 74.8 x 8.6mm, 195g, IP68

(Pena: 5.8 x 4.2 x 108.3mm, 2.8g, IP68)

* Membawa peringkat tahan debu dan air IP68. Berdasarkan keadaan ujian perendaman dalam air tawar hingga 1.5 meter hingga 30 minit

AP Inti Octa (2.3GHz Quad + 1.7GHz Quad), pemproses 64bit, 10nm

Inti Octa (Quad 2.35GHz + Quad 1.9GHz), pemproses 64bit, 10nm

* Mungkin berbeza mengikut pasaran dan pengendali mudah alih

Ingatan RAM 6GB (LPDDR4), 64GB / 128GB / 256GB

* Mungkin berbeza menurut pasar dan pengendali mudah alih * Memori pengguna kurang dari jumlah memori kerana penyimpanan sistem operasi dan perisian yang digunakan untuk mengoperasikan fitur peranti. Memori pengguna yang sebenarnya akan berbeza-beza bergantung pada operator dan mungkin berubah setelah peningkatan perisian dilakukan.

Kad SIM Single: satu Nano SIM dan satu slot MicroSD (sehingga 256GB)

Hibrid: satu Nano SIM dan satu Nano SIM atau satu slot MicroSD (sehingga 256GB)

* Mungkin berbeza mengikut pasaran dan pengendali mudah alih

Bateri 3,300mAh

Pengecasan Tanpa Wayar serasi dengan WPC dan PMAF Pengecasan pantas serasi dengan QC 2.0

OS Android 7.1.1
Rangkaian Kucing LTE. 16

* Mungkin berbeza mengikut pasaran dan pengendali mudah alih

Kesalinghubungan Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac (2.4 / 5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM,

Bluetooth® v 5.0 (LE hingga 2Mbps), ANT +, USB Type-C, NFC, Lokasi (GPS, Galileo *, Glonass, BeiDou *) * Liputan Galileo dan BeiDou mungkin terhad.

Pembayaran NFC, MST
Sensor Accelerometer, Barometer, Sensor Sidik Jari, Sensor Giro, Sensor Geomagnetik, Sensor Hall, Sensor Denyut Jantung, Sensor Kedekatan, Sensor Cahaya RGB, Sensor Iris, Sensor Tekanan
Pengesahan Jenis Kunci: Corak, Pin, Kata Laluan

Jenis Kunci Biometrik: Pengimbas Iris, Pengimbas Cap Jari, Pengecaman Muka

Audio MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF, APE
Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found