Cara Menghapus dari Terus Menonton di HBO Max

HBO Max meletakkan item yang baru-baru ini anda tonton dalam kategori Terus Menonton dan membolehkan anda memilih tempat yang anda tinggalkan ketika anda sudah bersedia.

Cara Menghapus dari Terus Menonton di HBO Max

Namun, kadang-kadang anda tidak mempunyai niat untuk terus menonton filem atau rancangan tertentu. Daripada melihat tajuk itu setiap kali anda log masuk, kami akan menunjukkan cara terpantas untuk membuangnya secara kekal.

Cara Menghapus Dari Terus Menonton di Windows, Mac, atau Chromebook PC anda

Sejauh ini, cara paling mudah untuk menonton HBO Max adalah melalui penyemak imbas web di komputer anda. Komputer Windows dan Mac menyokongnya, dan ia akan berfungsi dengan penyemak imbas utama mana pun.

Sekiranya ini adalah cara anda menonton HBO Max, kami akan menunjukkan kepada anda cara menguruskan bahagian Terus Menonton. Inilah yang anda buat:

 1. Log masuk ke akaun HBO Max anda.

 2. Di sudut kanan atas skrin, klik pada ikon akaun.

 3. Ketika menu muncul, pastikan untuk memilih "Terus Menonton."

 4. Menu lain akan muncul. Klik pada butang "Edit" di kanan atas.

 5. Anda akan melihat senarai lengkap tajuk yang anda mula tonton. Masing-masing akan mempunyai butang "Buang" di seluruh lakaran kecil. Klik pada tajuk yang ingin anda alih keluar. Ulangi seberapa banyak kali yang perlu.

 6. Sekiranya anda ingin menghapus keseluruhan senarai Terus Menonton, pilih "Hapus semua" di bahagian atas skrin.

 7. Klik "Selesai" setelah selesai membuang item dari senarai.

Itu sahaja yang ada. Ini adalah proses mudah yang membolehkan anda menguraikan bahagian Terus Menonton anda.

Cara Menghapus Dari Terus Menonton di iPhone atau Peranti Android

Proses membuang tajuk dari bahagian Terus Menonton di telefon bimbit hampir sama dengan bagaimana ia dilakukan di penyemak imbas web. Terdapat sedikit perbezaan, dan kami akan membahasnya dengan melalui langkah-langkahnya secara terperinci.

 1. Lancarkan aplikasi HBO Max anda pada peranti mudah alih anda.

 2. Klik nama anda di sudut kanan atas skrin.
 3. Ketika menu ditampilkan, pilih pilihan "Terus Menonton".
 4. Anda akan melihat senarai semua filem dan rancangan yang telah anda tonton dan sedikit ikon "X" di sebelahnya.
 5. Untuk membuang perkara yang tidak anda rancangkan untuk menonton, ketuk "X" dan kemudian ketuk "Selesai."

Anda juga akan mempunyai pilihan "Hapus semua" jika anda memutuskan untuk memulai baru. Juga, penting untuk diingat bahawa langkah-langkah di atas berlaku untuk aplikasi mudah alih HBO Max untuk kedua-dua peranti Android dan iOS.

Bagaimana Membuat Senarai Saya di HBO Max?

Ciri Terus Menonton kebanyakannya sangat berguna kecuali jika disumbat dengan tayangan dan filem yang tidak akan pernah selesai. Walau bagaimanapun, terdapat satu lagi pilihan HBO Max yang sangat berguna untuk pengguna. Seperti yang anda ketahui, terdapat banyak perkara yang menyeronokkan untuk ditonton dan hanya terhad pada waktu sehari.

Apabila anda melayari perpustakaan HBO Max dan menjumpai sesuatu yang menarik, simpan ke Senarai Saya dan tonton mengikut keselesaan anda. Proses menambah tajuk baru ke bahagian Daftar Saya adalah mudah. Begini cara kerjanya:

 1. Log masuk ke akaun HBO Max anda.

 2. Telusuri tajuk dan pilih yang anda mahu tambahkan ke senarai.
 3. Pilih butang "+ Tambahkan ke Senarai Saya".

Anda boleh mengulangi proses seberapa banyak yang anda mahukan. Langkah-langkah ini berlaku untuk aplikasi mudah alih dan versi web HBO Max.

Semasa menggunakan HBO Max di komputer, anda juga boleh mengarahkan kursor ke atas tajuk dan hanya menekan butang "Tambah", dan secara langsung akan pergi ke bahagian '' Daftar Saya ''.

Sekarang anda mungkin tertanya-tanya di mana anda boleh mengakses pilihan '' Daftar Saya ''. Yang harus anda lakukan ialah mengklik nama akaun anda di sudut kanan atas skrin dan pilih "Daftar Saya." Tepat di atas bahagian "Terus Menonton".

Soalan Lazim Tambahan

Di mana anda boleh menonton HBO Max?

Buat masa ini, HBO Max hanya tersedia di AS. Platform penstriman hanya berusia satu tahun pada masa penulisan dan telah menguji pasaran dominan syarikat terlebih dahulu. Bukan di situlah pengembangan sekiranya HBO Max berakhir.

Pelbagai perkhidmatan HBO tersedia di seluruh dunia, dan masa depan yang sama ditetapkan untuk HBO Max. Versi pelantar streaming yang dilokalkan akan tersedia pada pertengahan 2021 di Amerika Latin dan Caribbean.

Sebahagian Eropah boleh mengharapkan HBO Max menjelang akhir 2021 juga. Namun, dengan perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai, anda dapat mengakses program HBO Max di mana sahaja di dunia. VPN yang boleh dipercayai akan dikenakan biaya tambahan.

Adakah HBO Max Menawarkan Percubaan Percuma?

Langkah yang agak tidak dijangka dari HBO adalah untuk tidak menawarkan percubaan percuma untuk platform streaming baru mereka. Ketika Disney + dan Apple TV + keluar, mereka menawarkan insentif hebat untuk pelanggan baru.

Mereka masih menjalani percubaan selama seminggu sementara HBO Max tidak. Tetapi, ada penjelasan - HBO Max secara teknikalnya tidak baru. Sebilangan besar judul yang ada telah disiarkan melalui TV kabel atau di platform streaming lama mereka, HBO Now.

Sebenarnya, pengguna yang memegang langganan HBO Now secara automatik menjadi pengguna HBO Max, kerana platform yang lebih lama dijenamakan semula.

Walaupun mustahil untuk mengatakan dengan pasti mengapa HBO memilih untuk tidak menawarkan percubaan percuma, kami mungkin menganggap mereka menganggap HBO tidak memerlukan pengenalan, kerana ia terkenal dengan kandungan kualitinya. Langganan bulanan untuk HBO Max adalah $ 14,99.

HBO Max - Terus Tonton Hanya Yang Anda Suka

Beberapa platform streaming mempunyai antara muka yang terlalu kompleks yang menghilangkan keseluruhan pengalaman menonton. Itu tidak berlaku dengan HBO Max, yang menjadikan semuanya mudah dan cepat dicari.

Bahagian Terus Menonton sangat mudah diakses dan dikendalikan dengan mudah. Apabila anda ingin membuang tajuk, anda boleh melakukannya dengan beberapa klik.

Anda juga boleh membuat senarai pantau anda dan mengembangkannya sesuka hati. Artikel ini telah menjawab beberapa soalan lain mengenai HBO Max, memandangkan ia adalah perkhidmatan yang agak baru dan kami masih mempelajarinya.

Apa rancangan TV atau filem kegemaran anda di HBO Max? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.