Cara Mengatasi Masalah Dering Bel yang Berkelip Biru

Bel pintu Ring dilengkapi dengan cam Peephole. Di atasnya, terdapat lampu LED yang membantu pengguna menyelesaikan masalah dengan bel pintu. Pada kali pertama anda menyiapkan unit, anda akan melihat cahaya biru mengisi bulatan itu, yang menunjukkan bahawa bel pintu sedang dicas.

Cara Mengatasi Masalah Dering Bel yang Berkelip Biru

Tetapi bagaimana jika anda melihat cahaya ini setiap hari? Pasti, peranti ini telah dicas sekarang. Jika demikian, bel pintu Ring anda cuba memberitahu anda sesuatu. Untuk mengetahui apa, teruskan membaca.

Memahami Mengapa Dering Bel Cincin Biru

Seperti yang telah kami sebutkan, pengguna akan melihat lampu biru yang berkedip di bahagian depan bel pintu Ring mereka ketika unit sedang diisi. Tetapi, jika anda yakin bateri sudah penuh, mungkin ada sebab lain yang menunjukkan cahaya. Lebih-lebih lagi, corak yang anda lihat juga akan membantu anda memahami masalahnya. Mari kita terokai pelbagai cara unit dapat berkelip biru dan maksudnya.

 • Lampu biru berputar - Sekiranya anda melihat ini, anda hanya menekan butang pada loceng pintu.
 • Lampu biru bergerak ke atas - Lampu jenis ini menunjukkan loceng pintu menyambung ke rangkaian.
 • Lampu biru menyala dan mati sekejap - Sekiranya anda melihat corak ini, ini bermaksud kamera pada bel pintu Ring mula beroperasi. Sekiranya ia berterusan, anda berurusan dengan boot loop.
 • Cincin menunjukkan cahaya biru yang tetap - Lampu solidblue bermaksud pembesar suara dihidupkan.
 • Cincin menunjukkan kilatan biru pendek, kemudian bulatan putih - Lampu kompleks semacam ini menunjukkan bahawa peranti melakukan penetapan semula kilang.

Sebelum anda menganggap ada sesuatu yang tidak kena dengan bel pintu anda, pastikan untuk memeriksa mesej yang disampaikan oleh unit. Untuk gambaran visual, rujuk pautan ini. Walau bagaimanapun, jika anda yakin bahawa anda tidak melihat apa-apa perkara di atas, mari kita lihat apa sebabnya.

Isu Wi-Fi

Kadang-kadang, pengguna melihat cahaya biru yang berkedip ketika ada masalah dengan Wi-Fi mereka. Peranti mungkin berada di tengah-tengah kemas kini ketika masalah Wi-Fi terjadi. Sekiranya itu berlaku, maka cahaya biru akan berterusan.

Pastikan sambungan Wi-Fi anda kuat. Peranti ini tidak dapat beroperasi dengan baik kecuali sambungannya kuat dan stabil. Sekiranya boleh, gerakkan penghala lebih dekat ke unit. Atau naik taraf ke pakej internet yang lebih baik. Tetapi sebelum anda membelanjakan wang untuk pakej yang lebih baik, ikuti langkah-langkah di bawah ini untuk memeriksa sama ada unit itu terputus dan seberapa kuat isyarat anda.

Memeriksa Jika Sambungan Wi-Fi Terputus

Terdapat pelbagai cara untuk mengetahui apakah bel pintu Ring telah kehilangan sambungan Wi-Fi. Sekiranya berlaku, anda tidak akan menerima pemberitahuan apa pun di aplikasi. Lebih-lebih lagi, aplikasi tidak akan memaparkan acara. Ini semudah menekan bel pintu atau pengesanan gerakan.

Selain itu, anda mungkin melihat cahaya putih lembut di bel pintu. Jadi apa penyelesaiannya? Agak mudah - mulakan semula penghala. Setelah anda melakukannya, sambungkan semula bel pintu Ring dengan sambungan Wi-Fi. Itu mesti melakukan muslihat.

Bel Pintu Berkelip Biru

Memeriksa Isyarat Wi-Fi

Beberapa tanda bahawa isyarat tidak cukup kuat adalah seperti berikut:

 1. Video tidak berkualiti.
 2. Anda tidak menerima pemberitahuan dalam masa nyata.
 3. Anda tidak selalu mendapat pemberitahuan.
 4. Paparan Langsung tidak bersambung.
 5. Paparan Langsung memerlukan beberapa saat untuk bersambung.

Isu Kuasa

Sebab lain anda mungkin melihat cahaya biru yang berkelip tidak mencukupi. Untuk berjalan dengan lancar, peranti perlu mempunyai voltan yang mencukupi. Sebilangan pengguna memutuskan untuk mendapatkan transformer tambahan, kerana yang mereka miliki tidak dapat menyokong semua peranti di rumah mereka, dan juga loceng pintu Ring mereka. Contohnya, video tersebut tidak dapat menunjukkan video.

Untuk mengesahkan bahawa masalahnya tidak mencukupi, cari tanda berikut:

 1. Bel pintu Ring cenderung membeku, semasa berada dalam mod siaran langsung.
 2. Bel pintu Ring sering terputus hubungan.
 3. Penglihatan malam tidak berfungsi.

Anda boleh memeriksa voltan yang diperlukan untuk peranti di aplikasi Ring. Pergi ke ‘Device Health’. Di sana, anda akan melihat jumlah yang diperlukan untuk beroperasi dengan baik.

Isu Unit

Akhirnya, lampu biru yang berkelip juga menjadi tanda bahawa unit tersebut rosak. Sekiranya anda mengesyaki ini, hubungi sokongan pelanggan Ring. Mereka mungkin akan meminta anda menghantar video dan gambar peranti untuk membantu mereka menentukan masalahnya. Sekiranya mereka mengesahkan bahawa cahaya biru yang berkelip disebabkan oleh pepijat pada model, maka anda akan mendapat penggantinya.

Biasakan Mengenai Masalah Berpotensi

Bel pintu Ring adalah penyelesaian pintar bagi mereka yang ingin mempunyai ketenangan hati mengenai siapa yang berada di depan pintu rumah mereka. Walau bagaimanapun, seperti alat lain, ia kadang-kadang cenderung berfungsi. Untuk memanfaatkan sepenuhnya unit ini, pastikan untuk membiasakan diri dengan cara operasi dan kemungkinan masalahnya.

Lampu biru yang berkelip mungkin disebabkan oleh sambungan Wi-Fi yang lemah atau daya yang tidak mencukupi. Ada kemungkinan unit itu sendiri menimbulkan masalah.

Adakah anda mempunyai masalah dengan bel pintu Ring? Bagaimana anda menyelesaikannya? Kongsikan pengalaman anda di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found