14 Saluran Peribadi Roku Terbaik

Anda pernah mendengar mengenai Netflix, Hulu, dan Video Instan Perdana Amazon. Tetapi adakah anda pernah mendengar tentang Roku? Syarikat canggih ini menjadikan peralatan media yang menghubungkan televisyen anda dengan dunia penstriman internet yang indah. Tidak seperti syarikat yang disebutkan di atas, Roku hadir dalam bentuk kotak fizikal atau "tongkat streaming", yang masing-masing membolehkan anda mengakses dan menavigasi platform streaming Roku. Dari sana, anda dapat melihat puluhan saluran unik, termasuk, tentu saja, Netflix, Hulu, dan Video Segera Perdana.

14 Saluran Peribadi Roku Terbaik

Memperkenalkan Saluran Roku

Saluran Roku memungkinkan untuk menonton ratusan judul bergerak, rancangan televisyen, siaran berita dari seluruh dunia, dan juga siaran langsung dari pelbagai organisasi. Sebilangan besar saluran ini terbuka untuk umum. Dengan kata lain, mereka boleh didapati dengan mudah melalui kedai saluran Roku. Sesiapa sahaja boleh mencari dan menikmati saluran ini. Walau bagaimanapun, beberapa saluran Roku adalah saluran peribadi. Saluran ini lebih sukar dicari dan memerlukan kod akses.

Lebih Lanjut Mengenai Saluran Peribadi

Saluran peribadi mungkin peribadi untuk beberapa sebab. Mereka mungkin mempunyai kandungan eksplisit yang menjadikannya tidak layak untuk disenaraikan secara terbuka. Mereka mungkin dalam ujian beta. Dengan kata lain, penyedia masih dapat menyelesaikan beberapa masalah. Akhirnya, mereka boleh ditujukan kepada khalayak peribadi. Ya, ini bermaksud anda boleh membuat saluran peribadi untuk dinikmati oleh anda dan rakan anda.

Walaupun "peribadi" banyak saluran ini ditujukan untuk penggunaan awam dan carian internet yang cepat menjadikannya mudah untuk mendapatkannya dan kod akses yang diperlukan. Sebenarnya, beberapa saluran yang paling popular di Roku adalah, atau pada satu ketika, adalah saluran peribadi.

Saluran Roku Peribadi yang mesti dilihat

Sebelum anda memulakan Googling untuk mencari saluran peribadi terbaik, lihat senarai kami di bawah. Ini adalah antara saluran peribadi terbaik dan paling popular yang kini terdapat di Roku. Perlu diingat bahawa saluran Roku sering berubah dan saluran yang bersifat peribadi hari ini mungkin menjadi umum esok (atau hilang sepenuhnya).

TV mana-mana

Kod akses: H9DWC

Berjalan sejak 2010, peminat Roku ini menyiarkan televisyen langsung dari seluruh dunia. Di mana-mana TV tidak memuat kandungan dari ABC, BBC, HBO, dan banyak lagi, menjadikan anda pengaturcaraan terbaik yang tersedia. Ini juga merangkumi podcast dari sumber antarabangsa, seperti Perancis, Rusia, dan Jerman. Akhirnya, pengaturcaraannya sangat serba boleh, menyediakan kandungan berkualiti untuk semua perkara, dari berkebun hingga sukan. Sekiranya kedengarannya terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, tunggu sehingga kami memberitahu anda bahawa ia adalah percuma. Lihat tajuk ini dan tajuk Nowhere yang lain untuk beberapa pengaturcaraan Roku peribadi terbaik.

FilemOn

Kod akses: NMEVA

FilmOn adalah perkhidmatan televisyen berasaskan internet yang menyiarkan TV langsung dari seluruh dunia. Walaupun ia adalah perkhidmatan yang berdiri sendiri, ia mempunyai saluran peribadi yang tersedia melalui Roku. FilmOn telah melesenkan lebih daripada 700 saluran antarabangsa, termasuk rangkaian saluran UK over-the-air yang lengkap. FilmOn juga membolehkan anda merakam video sehingga satu jam untuk tontonan kemudian. Sekiranya kedengarannya seperti TV Nowhere, itu kerana kedua saluran tersebut menyediakan perkhidmatan yang serupa. Namun, dengan kedua-dua saluran itu percuma, tidak ada alasan untuk tidak menambahkan kedua-duanya ke senarai Roku anda.

Arkib Internet

Kod akses: NMJS5

Juga dipanggil Arkib Nowhere, saluran ini akan melancarkan anda ke zaman kegemilangan televisyen dan pawagam dengan filem, kartun, dan rancangan lama. Tonton filem senyap klasik, misteri Filem Noir, dan fiksyen sains senarai-B. Ikuti watak animasi yang luar biasa seperti Popeye dan Betty Boop. Anda juga dapat melihat iklan dan trailer filem bertarikh. Arkib Internet berusaha untuk membawa domain awam ke pintu anda.

TV Ace

Kod akses: asetv

Bayangkan aliran filem seni mempertahankan diri klasik yang tidak berkesudahan, fiksyen sains yang lucu, dan seram terbaik yang ditawarkan oleh filem B. Sekarang bayangkan dengan iklan televisyen klasik untuk pengalaman perjalanan masa yang sangat mengasyikkan. Sama seperti Arkib Internet, Ace TV bertujuan untuk membawa anda klasik. Namun, ia berfokus secara eksklusif pada harta karun B-filem.

Podcast iTunes

Kod akses: ITPC

iTunes lebih daripada sekadar lagu. Perkhidmatan muzik Apple menyediakan akses ke koleksi podcast yang banyak. Cari podcast yang sesuai dengan minat anda, terokai podcast yang diserlahkan, dan aturkan kegemaran anda untuk akses mudah. Saluran ini percuma, yang bermaksud hanya podcast percuma yang dapat dilaluinya. Untuk podcast berbayar, anda perlu mengakses iTunes secara langsung.

Klasik Koboi

Kod akses: KOPI

Sekiranya anda peminat John Wayne, jangan cari lagi. Cowboy Classics mempunyai semua keperluan barat anda dari bar brawl hingga duel tengah hari. Saluran ini menarik hampir 60 filem klasik dari akhir tahun 1920 hingga pertengahan 1980-an. Sebilangan besar filem ini terkenal sebagai "spaghetti westerns" seperti yang terkenal Yang baik yang buruk dan yang hodoh. Walau bagaimanapun, anda juga akan mendapat sindiran barat yang sihat dan beberapa filem yang tidak jelas yang menampilkan beberapa nama besar.

Saluran Filem Senyap

Kod akses: PERANAN

Sekiranya anda kurang menyukai Butch Cassidy dan lebih banyak lagi ke Buster Keaton, ini mungkin saluran anda. Lihat filem senyap yang merangkumi pelbagai genre dari pelbagai budaya yang sama luasnya. The Silent Movie Channel adalah lawatan ke sejarah dan ke seluruh dunia.

Chef Hebat

Kod akses: HEBAT

Acara memasak popular ini berlangsung selama 700 episod di PBS sebelum ditayangkan. Walau bagaimanapun, anda dapat menemui semula hidangan kegemaran anda (atau menemui rancangan untuk pertama kalinya) terima kasih kepada saluran Great Chefs Roku. Belajar membuat semuanya dari Tuna Tartare hingga Brutti Ma Buani dari beberapa koki terbaik di negara ini.

Saluran Belantara

Kod akses: FL1821095

Stesen "TV go wild" yang diisytiharkan sendiri ini adalah kedai sehenti anda untuk semua perkara. Lihat pengaturcaraan yang berkaitan dengan pemburuan, penangkapan ikan, dan penjejakan. Anda juga dapat mengetahui lebih lanjut mengenai perkhemahan, ransel, dan kelangsungan hidup di hutan belantara. Akhirnya, saluran itu menampilkan video langsung dari The National Parks Service dan Parks Canada. Sama ada anda seorang pemburu itik atau sekadar pengawas burung, saluran ini mempunyai sesuatu untuk anda.

Ruang masa

Kod akses: CN6MRTG

Mungkin kepala anda kurang tertumpu di tanah dan lebih banyak lagi ke langit. Sekiranya demikian, anda mesti melihat Waktu Angkasa, atau Ruang Bebas, di Roku. Saluran ini membawa anda semua perkara yang berkaitan dengan ruang, termasuk kandungan dari agensi angkasa dunia seperti NASA. Dan jangan risau, walaupun Space Time merangkumi beberapa topik yang rumit, anda tidak perlu menjadi ahli astrofizik untuk menikmatinya.

Permainan Pesta Neon

Kod akses: H2CLHP

Siapa yang tahu bahawa saluran Roku boleh menjadi begitu interaktif? Permainan pesta menarik ini menggabungkan telefon pintar atau tablet anda. Sebilangan besar permainan boleh dimainkan dengan gaya solitaire, tetapi semuanya terbaik dengan rakan.

Twitch tidak rasmi

Kod akses: TwitchTV

Platform penstriman video nombor satu di dunia untuk pemain kini mempunyai saluran Roku. Strim saluran untuk melihat yang terbaik dari TwitchTV. Cari mengikut permainan untuk mengikuti permainan dan pemain kegemaran anda. Tidak pasti apa itu Twitch? Inilah peluang anda untuk mengetahui.

Santai TV

Kod akses: VRQHQ

Juga disebut Waktu Bersantai, saluran ini menjanjikan laguna tropika, ribut hujan yang menenangkan, matahari terbenam yang tenang, dan banyak lagi. Ia juga termasuk tangki ikan elektronik dan perapian untuk menambahkan watak di ruang tamu anda. Saluran Roku ini mesti dimiliki untuk berehat setelah seharian sukar.

Kambing Hidup

Kod akses: Kambing Hidup

Tonton kambing ... baik ... hidup. Serius. Sudah tentu, saluran ini adalah bayangan dari bekas dirinya. Kembali pada tahun 2015, kamera web pengintip kambing ini disenaraikan oleh EarthCam sebagai salah satu daripada 25 webcam yang paling menarik. Walau bagaimanapun, sejak dari TV kambing 24 jam menjadi kemas kini video mingguan. Nampaknya kambing sudah bosan dengan kemasyhuran mereka. Namun, saluran ini mesti dilihat. Lagipun, anda perlu mengambil semua kambing yang anda dapat.

Saya Memerlukan Lebih Banyak Saluran Peribadi Roku!

Adakah senarai kami tidak mencukupi? Lihat rokuguide.com untuk lebih banyak saluran peribadi dan awam. Dan jangan risau. Saluran baru muncul sepanjang masa. Apakah beberapa saluran peribadi kegemaran anda yang belum kami sebutkan di sini? Beritahu kami dalam komen.