Permainan Gear VR terbaik: Permainan Samsung Gear VR yang hanya perlu anda mainkan

Samsung Gear VR telah meluncur sejak Samsung Galaxy Note 5 dan Galaxy S6 kembali pada tahun 2015. Sejak itu, dengan setiap lelaran siri telefon bimbit Samsung yang unggul, versi baru Gear VR telah tiba.

Lihat VR, AR dan MR yang berkaitan: Apakah perbezaannya? Alat dengar VR terbaik: Cara memilih alat dengar VR terbaik untuk anda Permainan VR terbaik 2018: Permainan yang memanfaatkan Oculus Rift, HTC Vive atau PlayStation VR anda

Versi terbaru, yang dilengkapi dengan pengawal gerakan Google Daydream View-esque, boleh dikatakan sama dengan versi sebelumnya. Namun, kerana sekarang menyokong seperti Samsung Galaxy Note 8 dan Galaxy S8, ia adalah peranti yang jauh lebih mampu daripada kebanyakan penyelesaian VR mudah alih lain di pasaran.

Oleh kerana itu, ia juga menjadi tuan rumah kepada beberapa permainan VR mudah alih yang sangat baik, terutamanya tajuk yang mengungguli dan mengungguli katalog permainan Google Daydream.

Walaupun terdapat banyak permainan untuk diterokai di kedai Oculus Gear VR, berikut adalah pilihan permainan penting mutlak yang harus dimainkan oleh setiap pemilik Gear VR.

Permainan Gear VR terbaik

1. Augmented Empire: Keseronokan taktik berasaskan satu butang

£8

Augmented Empire adalah permainan strategi berdasarkan giliran menarik yang disusun di masa depan neo-noir yang direndam neon. Permainan mudah dan intuitif, menggunakan input kontekstual satu butang yang bergerak, menyerang, mencari penutup dan memajukan dialog dan berinteraksi dengan objek. Semuanya berlaku dalam diorama yang melayang di depan mata anda, dan bergerak ke depan atau ke belakang memungkinkan anda memperbesar dan memeriksa tempat kejadian dan kedudukan musuh di sekitar lokasi. Ia berfungsi dengan sangat baik dalam gerakan dan menghasilkan RPG taktikal, berdasarkan cerita untuk mereka yang mencari sesuatu untuk memasukkan gigi mereka.

Beli sekarang dari Oculus Store

BACA BERIKUTNYA: VR, AR dan MR - apa perbezaannya?

2. Terus Bercakap dan Tidak Ada yang Meletup: Permainan pesta yang sempurna

£8

Terus Bercakap dan Nobody Explodes adalah permainan VR parti yang sempurna dan sekarang, pada Samsung Gear VR, ia boleh dimainkan secara mutlak di mana sahaja yang anda suka. Seorang pemain memakai Gear VR dan disajikan dengan bom beg bimbit yang harus mereka hancurkan. Pemain lain kemudian harus menavigasi manual penolakan bom untuk membantu pemakai alat dengar VR memahami apa yang mereka lihat dan membuat mereka meledakkan bom beg bimbit pada waktunya. Dalam praktiknya, ini dengan cepat berubah menjadi senjata berteriak liar dan memikat, tetapi tidak pernah berhenti menjadi tegang dan sangat menyenangkan.

Beli sekarang dari Oculus Store

3. Hitman GO VR Edition: Satu penyusunan semula permainan mudah alih klasik

£6

Sekiranya anda sudah biasa dengan Tomb Raider GO atau Deus Ex GO, Hitman GO inilah yang memulakan keseluruhan permainan teka-teki gaya permainan papan permainan mudah alih "GO" Square Enix. Dengan Hitman GO VR Edition, anda akan bermain sebagai permainan papan Agen 47 semasa anda mencapai sasaran anda dan membunuh mereka. Dalam permainan VR berlangsung di papan terapung dan berfungsi dengan cara yang hampir sama seperti yang dilakukan oleh asal mudah alih. Perspektif baru menawarkan pengalaman yang berbeza dan, jika anda belum memainkannya sebelumnya, ini adalah cara yang bagus untuk bermain.

Beli sekarang dari Oculus Store

BACA SETERUSNYA: Cara membeli alat dengar VR terbaik untuk anda

4. Dreadhalls: Permainan seram ke mana sahaja anda pergi

£4

Digambarkan sebagai "pengalaman seram yang hebat", Dreadhalls adalah permainan seram eksplorasi orang pertama seperti labirin di mana musuh yang menakutkan mengejar anda di koridornya. Anda akan diuji secara psikologi hingga batas anda kerana rentetan suara yang mengganggu anda dan trik visual membuat anda meneka sendiri. Jangan pilih kasih sebelum bermain.

Beli sekarang dari Oculus Store

5. Minecraft Gear VR: Pembinaan dunia blocky yang mendalam

£5

Itu Minecraft, tetapi sekarang dalam VR sehingga anda dapat membina kreasi anda seperti diorama dan menerokainya seperti anda benar-benar berada di sana. Kecuali elemen VRnya, ini adalah perniagaan seperti biasa untuk Minecraft, pastikan anda tidak berpandangan mata.

Beli sekarang dari Oculus Store