Cara Membuat Netflix HD atau Ultra HD: Cara termudah untuk Menukar Tetapan Gambar Netflix

 • Apa itu Netflix?: Semua yang perlu anda ketahui mengenai perkhidmatan langganan TV dan filem
 • Tayangan baru terbaik di Netflix pada bulan Ogos
 • Rancangan TV terbaik di Netflix
 • Filem terbaik di Netflix untuk ditonton SEKARANG
 • Kandungan terbaik di Netflix pada bulan Ogos
 • Netflix Originals terbaik untuk ditonton SEKARANG
 • Dokumentari Netflix terbaik
 • Cara mendapatkan Netflix Amerika di UK
 • Cara mencari kategori tersembunyi Netflix
 • Cara menghapus sejarah tontonan Netflix anda
 • Cara mengeluarkan peranti dari Netflix
 • Cara menonton Netflix dalam Ultra HD
 • Petua dan trik Netflix
 • Bagaimana untuk mengetahui kelajuan Netflix anda
 • Cara membatalkan Netflix dalam 3 langkah mudah

Untuk media streaming, Netflix adalah sumber popular untuk hiburan atas permintaan. Sangat sukar untuk mencari aplikasi yang lebih baik daripada Netflix. Dengan salah satu perpustakaan filem dan rancangan TV terbesar di seluruh dunia, Netflix adalah tempat yang sesuai untuk asal dan kandungan warisan.

Cara Membuat Netflix HD atau Ultra HD: Cara termudah untuk Menukar Tetapan Gambar Netflix

Malangnya, satu kelemahan Netflix adalah bergantung pada sambungan internet lebar jalur tinggi untuk memberikan pengalaman menonton yang jernih. Sekiranya Netflix Originals kegemaran anda masuk pada resolusi yang lebih rendah daripada yang anda jangkakan, menukar tetapan gambar anda sangat mudah.

Menukar Tetapan Gambar Netflix: Membuat Netflix HD atau Ultra HD

netflix_browse_menu Lihat yang berkaitan Bagaimana Mendapatkan Netflix Amerika ketika Melancong ke Luar Negara Cara Membatalkan Netflix: Hentikan Langganan Netflix Anda di iPhone, iPad, Android, dan Dalam Talian 5 streamer TV terbaik tahun 2015 - yang mana yang harus anda beli?

Sebelum kita mengubah tetapan resolusi anda, perlu memastikan anda mempunyai langganan yang membolehkan kandungan HD atau UHD. Netflix secara teknikal bermula dari $ 8,99 sebulan, tetapi untuk mendapatkan akses ke kandungan yang lebih tajam, anda harus membuat lonjakan ke rancangan $ 12,99 atau $ 15,99 sebulan. Mereka membenarkan HD dan UHD, masing-masing, dan juga meningkatkan jumlah peranti yang dapat mengalirkan Netflix sekaligus.

Menukar Tetapan Gambar Netflix pada Chrome, Safari, Edge, dan Firefox

Semasa menonton kandungan Netflix melalui penyemak imbas web, pada awalnya tidak jelas bagaimana anda boleh mengubah tetapan main balik anda, jadi jangan risau jika anda tidak dapat mencarinya dengan segera. Anda juga perlu membuat perubahan untuk TV pintar dan peranti penstriman anda dengan log masuk

 1. Log masuk dan pilih profil anda (jika anda mempunyai banyak profil dalam satu akaun.)
 2. Klik pada anak panah ke bawah dengan nama profil anda dan pilih Akaun.
 3. Navigasi ke PROFIL & KAWALAN IBU BAPA dan klik menu lungsur di sebelah kanan profil anda.
 4. Di dalam Tetapan main balik bahagian, klik Ubah.
 5. Di dalam Penggunaan data setiap skrin tetingkap, klik Tinggi untuk kualiti HD dan UHD, dan kemudian klik Jimat untuk menjadikannya lalai.

Menukar Tetapan Gambar Netflix pada Android dan iOS

Kadang kala, streaming kandungan dalam perjalanan boleh menghabiskan sebahagian besar rancangan data anda dan menghabiskan bateri telefon anda. Menurunkan kualiti visual membantu menjimatkan kedua-dua elemen. Syukurlah, tetapan gambar anda di aplikasi mudah alih Netflix di Android dan iOS sangat mudah diakses.

 1. Log masuk ke Netflix dan pilih profil anda (jika anda mempunyai banyak profil.)
 2. Klik pada Lebih banyak lagi di bahagian bawah skrin Android atau iOS anda.

 3. Seterusnya, ketik Tetapan Aplikasi.

 4. Untuk muat turun berkualiti tinggi, pilih Muat turun Kualiti Video di dalam Muat turun bahagian.

 5. Kemudian, ketik Tinggi di dalam Muat turun Kualiti Video pilihan.

 6. Untuk penstriman, tatal ke atas semasa Tetapan Aplikasi menu dan pilih Penggunaan Data Selular.

 7. Di dalam Penggunaan Data Selular tetapan, putar Automatik mati.

 8. Kemudian, pilih Data Maksimum untuk kualiti video terbaik.

Keperluan Untuk Menstrim Kandungan UHD

Penstriman kandungan dalam HD Ultra memerlukan lebih daripada sekadar tahap langganan yang lebih tinggi dan mengubah beberapa tetapan. Anda memerlukan peralatan yang sesuai untuk menyokong kandungan yang lebih tajam. Netflix mengesyorkan agar anda mempunyai yang berikut:

 • Kelajuan internet sekurang-kurangnya 25mbps — Anda mungkin ingin menggunakan kabel Ethernet fizikal untuk meningkatkan kelajuan anda.
 • Monitor 60Hz jika anda streaming di komputer anda.
 • Televisyen yang serasi dengan kandungan HD Ultra — model boleh didapati dengan mengunjungi Pusat Bantuan Netflix dan menaip Pengilang TV.

Setelah memenuhi semua syarat, anda sudah bersedia! Mula menikmati kandungan HD Ultra.

Mencari Kandungan

Sekarang anda sudah siap untuk mengalirkan kandungan UHD, anda perlu melakukan streaming kandungan tersebut. Perlu diingat, tidak semua kandungan di Netflix tersedia di UHD. Sama ada rancangan lama atau belum dilancarkan dalam format definisi tinggi, anda mungkin harus memilih Definisi Standard pada beberapa rancangan dan filem.

Anda boleh mula menonton kandungan berkualiti tinggi dengan melakukan pencarian atau menyemak siri. Ini caranya:

Untuk melakukan carian, gunakan Carian Netflix dan ketik ‘UHD’. Senarai rancangan, siri, dan filem akan muncul. Tatal, pilih satu, dan mula menonton.

Seperti yang anda perhatikan, sebilangan besar tajuk yang ada lebih baru sehingga anda mungkin tidak dapat menonton Meredith dari Office dalam UHD penuh.

Seterusnya, anda dapat mengetahui apakah tajuk tersedia dalam kualiti lebih tinggi dengan mengklik Maklumat Lanjut pilihan.

Sekiranya anda mengklik pada rancangan, ia akan menunjukkan ‘4K Ultra HD’ di sudut kanan atas di sebelah tajuk. Apa yang lebih baik ialah Netflix akan memainkan kandungan secara automatik dalam resolusi lebih tinggi sekiranya tersedia untuk anda.

Penyelesaian masalah

Sekiranya tidak ada rancangan yang mempunyai fungsi ini, ini mungkin kerana anda tidak layak untuk kandungan UHD. Pastikan anda memenuhi semua kriteria di atas atau hubungi Sokongan Netflix jika anda masih tidak dapat mendapatkan kandungan UHD. Sekiranya anda merasakan kelajuan internet anda perlahan, anda boleh menggunakan laman web atau aplikasi Uji Kelajuan jika anda mempunyai peranti mudah alih.

Malangnya, tidak ada cara yang baik untuk mengesahkan bahawa anda sebenarnya mengalirkan kandungan UHD. Sudah tentu, anda seharusnya dapat mengetahui kualiti visualnya, tetapi Netflix dan kebanyakan pengeluar TV tidak memberikan pilihan untuk menguji kualiti skrin.

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa lagi jawapan untuk soalan yang paling kerap ditanya mengenai streaming Netflix HD dan UHD.

Adakah bernilai menaik taraf ke Ultra HD?

Jawapan untuk soalan ini sangat bergantung kepada anda. Sekiranya anda menikmati kejelasan dan kualiti gambar yang lebih baik, atau anda hanya penstriman yang gemar, maka ya, ia mungkin bernilai peningkatan. Bagi mereka yang tidak sering menonton Netflix atau tidak menaik taraf TV mereka untuk sementara waktu, lebih baik anda tetap menggunakan pakej tingkat bawah.

Menambah nilai adalah aliran tambahan yang anda dapat apabila anda mempunyai pakej Netflix peringkat lebih tinggi. Sekiranya anda mempunyai beberapa orang yang menggunakan akaun yang sama, perlu dilakukan peningkatan sehingga semua orang dapat melakukan streaming tanpa gangguan.

Mengapa saya tidak dapat memilih kualiti yang lebih tinggi di Netflix?

Pilihan untuk mengalirkan kandungan berkualiti tinggi mungkin tidak berfungsi untuk anda atau mungkin tidak muncul sama sekali. Setelah menaik taraf pakej anda, perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah melawat tetapan untuk setiap profil di akaun anda dan ketuk Tetapan. Cari Tetapan Main balik dan hidupkan pilihan berkualiti tinggi. Walaupun tindakan ini akan menggunakan lebih banyak data jika anda melakukan streaming dari sumber wifi, tindakan ini tidak akan mempengaruhi apa-apa.

Sekiranya anda mengaktifkan pilihan dan masih tidak menerima kandungan berkualiti HD, tutup Netflix dan buka sandarannya semula. Langkah ini memberi masa kepada aplikasi untuk mendaftarkan tetapan baru. Sekiranya kandungan HD anda masih tidak berfungsi dan anda telah mengesahkan bahawa anda menjalankan sekurang-kurangnya 25 mbps dengan peranti berkemampuan HD, hubungi Sokongan Netflix untuk mendapatkan bantuan lebih lanjut.

Adakah Netflix UHD sama dengan 4K?

Walaupun UHD dan 4K berbeza secara teknikal (4K benar mempunyai nisbah piksel yang sedikit lebih tinggi daripada UHD,) kebanyakan pengguna tidak akan melihat perbezaan kualiti. Ini mungkin mengejutkan anda, tetapi banyak TV diiklankan sebagai 4K ketika sebenarnya High-Definition.

Saya mempunyai TV 4k, tetapi tidak serasi. Kenapa tidak?

Jadi, inilah penceramah mengenai TV 4K dan UHD; yang dikeluarkan sebelum 2014 (dan bahkan beberapa selepas 2014) tidak termasuk penyahkod HEVC yang betul. Pada dasarnya ini memungkinkan TV anda menunjukkan kandungan UHD Netflix sebagai kandungan UHD.

Kandungan Netflix HD / UHD

Sekarang anda tahu apa yang harus diperiksa ketika anda ingin menstrimkan kandungan HD / UHD di Netflix, anda sudah siap. Juga, ingatlah untuk memeriksa sambungan anda, untuk melihat apakah itu diukur atau tidak, ini dapat menurunkan kualiti streaming, jika anda masih menghadapi masalah melihat kandungan resolusi dengan kualiti yang lebih tinggi.

Adakah anda mempunyai masalah mengakses kandungan HD dan UHD di Netflix? Apa yang anda streaming dalam HD / UHD di Netflix?


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found