Kebangkitan Kerajaan: Cara Mendapatkan Teleport

Setiap pemain memulakan karier digital mereka sebagai penguasa City in Rise of Kingdoms, dan mereka akan bermula di Kingdom pemula. Anda boleh menukar Kerajaan menjadi lebih dekat dengan anggota Perikatan mereka, dan banyak pemain memilih untuk berpindah kerana alasan ini.

Kebangkitan Kerajaan: Cara Mendapatkan Teleport

Namun, bagaimana jika anda ingin mengubah lokasi dalam Kerajaan yang sama?

Pemain yang berada di Kerajaan masih boleh memindahkan Dewan Bandaraya mereka dengan bantuan Teleports. Pindah Bandar atau bergerak adalah berbeza daripada berpindah dengan Begepner Teleport. Daripada menukar kerajaan, anda tetap berada di sempadan Kerajaan anda sekarang.

Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut mengenai teleport di Rise of Kingdoms, termasuk tempat untuk mendapatkannya, pelbagai jenis, dan cara menggunakannya.

Bagaimana Teleport dalam Kebangkitan Kerajaan

Teleportasi adalah bagaimana anda memindahkan Dewan Bandaraya anda ke tempat yang berbeza di dalam sempadan Kerajaan anda. Anda mungkin melakukannya untuk mendekatkan diri dengan rakan atau mahu lokasi baru dimainkan. Sebelum anda melakukan teleport, pertama-tama anda perlu mengetahui cara memperoleh beberapa Teleport.

Di mana Mendapatkan Teleport?

Teleport paling kerap dibeli dari kedai permainan, walaupun bukan satu-satunya sumber. Anda mungkin juga mendapat Teleports daripada bermain di Acara. Malangnya, anda tidak dapat membeli sebilangan teleport yang anda mahukan di kedai kerana bekalannya terhad.

Sumber Teleports yang diketahui adalah:

 • Kedai
 • Kedai VIP
 • Pedagang Misteri
 • Acara Terobosan Era

Kedai VIP adalah tempat terbaik untuk membeli Teleports anda. Semakin tinggi Tahap VIP anda, semakin murah harganya. Apabila anda mencapai VIP 6, Teleport yang disasarkan turun ke 50% dari harga asalnya. Anda mungkin berfikir bahawa ini menjadikan Kedai biasa menjadi usang, tetapi itu tidak berlaku.

Setelah menghabiskan barang-barang VIP Shop, anda perlu menunggu hingga 00:00 UTC untuk membeli lebih banyak barang. Perkara mungkin lebih murah di sini, tetapi anda tidak mendapat banyak. Oleh itu, kami mengesyorkan berhati-hati dengan Teleports anda.

Sekiranya anda kehabisan Teleports di Kedai VIP, anda masih boleh mendapatkannya dari Kedai dengan harga standard.

Pedagang Misteri muncul di Stesen Courier di Dewan Bandaraya anda. Dia juga memberikan potongan harga, tetapi persembahannya berbeza dari satu lawatan ke satu kunjungan. Kadang-kadang, dia datang dengan Teleports dengan potongan harga, jadi anda harus mendapatkannya dengan harga murah ketika dia melakukannya.

Era Breakthrough adalah acara tetap untuk menaik taraf Dewan Bandaraya anda. Apabila anda sampai di Dewan Bandaraya Tingkat 23, anda mendapat Teleport Sasaran percuma.

Jenis Teleport

Terdapat tiga jenis Teleport yang membolehkan anda memindahkan Dewan Bandaraya anda di dalam Kerajaan. Kategori ini tidak termasuk Teleport Permulaan, yang memindahkan Balai Bandar anda dari satu Kerajaan ke Kerajaan yang lain. Kita akan bercakap tentang menukar Kerajaan lebih jauh.

Tiga jenis Teleport adalah:

 • Teleport Rawak

Teleport ini memungkinkan Anda berpindah ke lokasi rawak dalam Kerajaan. Anda mendapatkannya dari Kedai standard. Sekiranya anda merasa bertuah, anda boleh mencuba Teleport ini.

 • Teleport Wilayah

Sekiranya anda berada di Alliance, anda boleh menggunakan Teleport ini untuk berpindah ke mana-mana lokasi dalam wilayah Alliance. Anda boleh membelinya dari Misteri Pedagang dan Kedai standard.

 • Teleport yang disasarkan

Anda dapat menggunakan Teleport Bertarget untuk berpindah ke lokasi mana pun di peta Kerajaan. Dua kedai di atas menjual Teleports yang disasarkan, tetapi anda juga boleh mendapatkannya dari Kedai VIP atau menaiki Dewan Bandaraya anda ke Tingkat 23.

Teleport rawak adalah yang paling murah, sementara Teleport yang disasarkan lebih mahal. Walau bagaimanapun, harga ini berada dalam Kedai standard. Membeli Teleport Wilayah atau Sasaran dari penjual lain biasanya lebih murah.

Bagaimana Mendapatkan Lebih Banyak Teleport dalam Kebangkitan Kerajaan

Cara terbaik untuk mendapatkan Teleports adalah melalui kedai dan penjual di Dewan Bandaraya anda. Bagi Teleports Permulaan, anda akan mendapatkannya dengan segera setelah memulakan permainan baru. Halaman Pasport diperoleh dengan menghabiskan Kredit Perikatan Individu atau membeli kumpulan.

Anda harus mendapatkan Permata untuk membeli tiga Teleport utama dalam permainan. Untuk mendapatkan Permata, anda boleh melakukan perkara berikut:

 • Tingkatkan Dewan Bandaraya anda
 • Main dalam Acara
 • Lawan barbar dan hancurkan Benteng mereka
 • Pertanyaan Lengkap
 • Pautkan akaun anda ke Facebook
 • Ikuti halaman media sosial permainan
 • Objektif Harian yang Lengkap
 • Permata Tambang
 • Bekerjasama dengan pemain yang sering membeli peti
 • Perikatan anda berjaya mencapai objektif terlebih dahulu di seluruh Kerajaan
 • Beli Permata dengan wang

Pastikan anda menyimpan Teleport anda, terutamanya jika anda berencana bermain Rise of Kingdoms tanpa mengeluarkan wang. Akan memerlukan lebih lama untuk mendapatkan Permata yang mencukupi, tetapi akhirnya akan berlaku.

Cara Teleport ke Kerajaan yang berbeza

Untuk teleport ke Kerajaan yang lain, anda memerlukan salah satu dari dua item, Teleport Permulaan atau Halaman Pasport. Anda boleh menggunakan salah satu untuk berhijrah ke Kerajaan mana pun dalam permainan. Terdapat beberapa syarat, tetapi kita akan menyelesaikannya sedikit demi sedikit.

Teleport Permulaan

Seperti yang disebutkan di bahagian di atas, anda mendapat Teleport Pemula ketika mula-mula mula bermain. Mencapai Dewan Bandaraya Tingkat 7 juga memberi anda ganjaran yang lain.

Walau bagaimanapun, Teleports Permulaan, walaupun percuma, hanya bertahan selama 10 hari di inventori anda. Anda harus naik level dengan cepat dan menggunakannya sebelum tamat jika berhijrah adalah sebahagian daripada rancangan anda.

Inilah cara menggunakan Teleport Pemula:

 1. Lancarkan Rise of Kingdoms
 2. Zum keluar dari skrin utama sebanyak mungkin.
 3. Cari dunia di kanan bawah skrin.

 4. Pilih Kerajaan baru.

 5. Pilih "Teleport" untuk mengesahkan pilihan anda.

 6. Permainan akan dimulakan semula, dan anda akan berada di Kerajaan baru anda.

Sebelum memilih untuk berhijrah, anda mempunyai pilihan untuk melihat Kerajaan baru atau yang berpotensi. Butang "Lihat" di sebelah kiri butang "Teleport" memungkinkan anda meninjau Kerajaan dan melihat lebih dekat. Anda mungkin juga berubah pikiran setelah melihat beberapa Kerajaan dengan lebih mendalam.

Setelah menggunakan kedua Teleport Permulaan, anda tidak akan dapat yang baru. Setelah digunakan, anda harus membeli Passport Pages jika anda ingin menukar Kingdoms.

Syarat untuk menggunakan Teleports Permulaan adalah:

 • Dewan Bandaraya anda berada di bawah Tahap 8.
 • Anda mempunyai barisan mengundurkan diri.
 • Anda sekarang tidak berperang.
 • Anda mesti tidak mempunyai bala bantuan di dalam Dewan Bandaraya.
 • Kerajaan baru anda mempunyai kurang dari tiga watak anda setelah teleportasi.
 • Anda tidak boleh berada dalam Perikatan.

Halaman Pasport

Halaman Pasport agak mahal tetapi membelinya akan menjadi lebih mudah jika anda berjaya bergabung dengan Alliance yang hebat. Tidak seperti Teleports Permulaan, jumlah Halaman Pasport yang anda miliki berbeza-beza berdasarkan penilaian kuasa Dewan Bandaraya anda. Semakin tinggi kekuatan anda, semakin banyak yang perlu anda beli.

Satu Halaman Pasport berharga 600,000 Kredit Perikatan Individu, dan anda harus membelinya di Alliance Shop. Walau bagaimanapun, mereka kehabisan stok, jadi Pemimpin atau Pegawai Perikatan mesti menghabiskan 100,000 Kredit Perikatan untuk mengembalikannya.

Sebaik sahaja anda memperoleh Halaman Pasport, ini adalah cara anda menggunakannya:

 1. Beli Halaman Pasport yang mencukupi mengikut tahap kuasa anda.
 2. Zum keluar dari skrin utama.
 3. Pilih ikon dunia di sudut kanan bawah.
 4. Pilih sasaran Kerajaan baru untuk penghijrahan.
 5. Pilih "Pindah."
 6. Permainan akan dimulakan semula, dan anda sekarang akan berada di Kerajaan pilihan anda.

Dengan Pasport Halaman, anda dapat berhijrah ke Kerajaan mana-mana kali. Rise of Kingdoms tidak menghalangi anda berpindah dari Kingdom ke Kingdom setiap bulan. Satu-satunya perkara yang menghentikan anda ialah Kredit Alliance dan bilangan Halaman Pasport yang anda perlukan.

Sebagai contoh, pemain "terkuat" dalam permainan yang mempunyai kekuatan lebih dari 100 juta harus membeli 75 Pasport Halaman untuk berhijrah, memerlukan sehingga 45,000,000 Kredit Perikatan Individu. Sekiranya anda tidak hampir dengan tahap kuasa itu, maka anda mungkin hanya memerlukan kurang dari 12 Halaman Pasport untuk bergerak.

Oleh kerana pasukan dan faktor lain mempengaruhi kekuatan bandar anda, anda boleh menggunakan beberapa trik untuk mengurangkan penilaian kekuatan anda dan menggunakan lebih sedikit Halaman Pasport.

Caranya adalah:

 • Bunuh unit pengepungan anda
 • Isi Hospital
 • Jangan menggunakan speedup

Apabila anda menurunkan penarafan kuasa anda, anda menjimatkan banyak Kredit Perikatan Individu, dan Pemimpin Perikatan anda tidak perlu mengisi semula jumlahnya. Sekiranya Perikatan anda sangat kaya, maka ini mungkin tidak akan menjadi masalah bagi mereka. Anda kemungkinan besar tidak akan mendapati Halaman Pasport diisi semula dengan kerap.

Seperti Teleports Permulaan, menggunakan Halaman Pasport juga mempunyai set keperluan tersendiri.

 • Dewan Bandaraya anda mestilah sekurang-kurangnya Tahap 16.
 • Semua pasukan anda berada di bandar, dan barisan barisan kosong.
 • Bandar anda tidak berperang.
 • Sumber anda mestilah dalam kapasiti gudang (sumbangkan beberapa sumber untuk memenuhi keperluan ini).
 • Sudah sekurang-kurangnya 30 hari sejak penghijrahan terakhir anda.
 • Kerajaan yang ingin dimigrasikan agar tidak berpartisipasi dalam Kingdom vs. Kingdom.
 • Anda mesti meninggalkan Perikatan anda sebelum berhijrah.
 • Anda hanya boleh berhijrah ke Kerajaan Bangun (Kerajaan ini berumur lebih dari 120 hari).

Kerajaan Imperium adalah yang terbaik dari yang terbaik di Rise of Kingdoms. Sesiapa yang mempunyai kekuatan kota di bawah 25 juta dapat berpindah ke Kerajaan Imperium mana pun.

Tetapi jika anda terlalu kuat untuk berpindah ke satu peraturan, masih ada satu lagi peraturan.

 • Raja harus menyetujui Imigresen Khas anda dan mengirimkan pemberitahuan kepada anda.
 • Gabenor yang memohon mesti memenuhi syarat di atas dan diluluskan.
 • Kerajaan Imperium hanya boleh meluluskan satu pemain sebulan.
 • Permohonan hanya berkesan selama tiga hari berdasarkan pada saat anda mengemukakannya.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana saya menghantar teleport ke Alliance saya?

Anda perlu menggunakan Teleport Teritori jika anda mahu berada di wilayah Perikatan anda. Anda boleh membelinya dari kedai dan penjual. Dengan menggunakan satu, anda boleh memindahkan Dewan Bandaraya anda ke lokasi yang tersedia dalam Perikatan anda.

Bagaimana cara memindahkan bandar saya di Rise of Kingdoms?

Untuk bergerak dalam Kerajaan anda, salah satu daripada tiga Teleport utama akan berfungsi. Teleport Rawak akan membawa anda ke lokasi mana pun secara kebetulan. Teleports yang disasarkan akan memindahkan Balai Bandar anda ke lokasi yang sesuai di Kerajaan anda sekarang.

Untuk melakukan teleport ke Kerajaan lain, anda harus menggunakan Teleport Pemula atau jumlah Halaman Pasport yang diperlukan. Ini akan membolehkan anda menukar Kerajaan. Namun, anda juga harus memenuhi beberapa syarat tambahan sebelum melakukannya.

Saya Bergerak Esok

Sama ada anda ingin berpindah dalam Kerajaan atau beralih ke Kerajaan baru, item Teleport yang sesuai akan memungkinkan anda melakukannya. Pemain cenderung untuk memindahkan Dewan Bandaraya mereka sehingga mereka lebih dekat dengan anggota Perikatan mereka. Yang lain mahu masuk ke Kerajaan Imperium selagi mereka boleh. Kemungkinan tidak berkesudahan selagi anda mempunyai item yang betul.

Berapa kali anda memindahkan Dewan Bandaraya anda dalam Kerajaan? Berapa banyak Halaman Pasport yang anda perlukan untuk berhijrah sekarang? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.